[1 MINUUT CHALLENGE] DAG 5: DISCIPLINE

Laatste reactie 05/04/2020 21:46 door cindy
· Markeren als ongelezen
Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst
Hey Masterminders!

Hoe krijg je meer discipline? We weten vaak precies WAT en HOE we iets moeten doen, en toch DOEN we het niet. Of misschien ben je wel vol inspiratie begonnen met een geweldig idee maar geef je na een paar dagen alweer op. Vandaag leer je hoe je blijft volhouden en doorzetten op jouw plannen en doelen.

ACTIES:
1. Bekijk onderstaand filmpje waarin ik uitleg hoe je meer discipline krijgt.
2. Doe de oefening en beantwoord de vragen uit je 1 Minuut Werkboek.
3. Deel onder deze video je ervaringen, antwoorden en eventuele vragen.

En? De 1 minuutactie van vandaag weer gedaan? Ik ben ook benieuwd. Ben jij de sprinter of marathonloper? ;-)

Laat in een reactie onder dit filmpje weten hoe het ging. Veel succes en tot snel!

reactie op @leroyseijdel:
Lisette Tiggelaven Op vakantie gewoon doorgegaan, maar had geen verbinding. Wel opgeschreven, dus hier komt mijn reactie bah dag 5. Ik merk dat ik een sprinter ben die regelmatig denkt dat je met een heleboel sprints achter elkaar ook de marathon kunt uitlopen. Veel halve projecten dus of dingen die 'wel oké ' zijn maar niet 100 %. Sinds dag 1 direct na opstaan geen sociale media meer, maar  eerst ontbeten en daarna mijn actie voor die dag uit het werkboek gedaan. Dat zit er echt lekker in. En door vraag B, de herhaling van mijn lange termijndoel,  elke dag een actie die daarop gericht is. Kleine stapjes. Door de vakantie ook tijd daarvoor voor mijn gevoel. Benieuwd hoe dat straks thuis gaat. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Hanneke Hey,
Oh wat ben ik een sprinter, steeds loop ik weer hard van stapel voor een doel dat ik 2 dagen erna weer laat liggen door de waan van de dag. Maar doordat ik er bewust van ben, veranderd er wat. Nee, de was kan ook wel even blijven liggen, eerst iets doen om dichter bij het doel te komen! Kleine stapjes, zo hou ik het lang vol!!
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Gonneke Prak 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben best wel een sprinter. Dat hoeft niet per se een slecht ding te zijn: wanneer ik het lange-termijn-doel in ogenschouw hou, kan ik de weg ernaartoe opdelen in kleine sprintjes. Wel altijd het einddoel in gedachten houden! (daarom heb ik in de visual de marathon-ronde ook opgesplitst in kleine stukjes)
reactie op @gonneke3:
Leroy Seijdel Goed verwoord @gonneke3! Die inzichten kun je meenemen voor morgen. Dank voor het delen van je ervaringen. We zijn allemaal begonnen als sprinters, en blijven het ook houden. De kunst is om stap voor stap steeds meer een marathonloper te worden. Succes vandaag met je 1 minuutactie! 😊
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tessa 2 jaar geleden geplaatst
Voornemens meer een marathonloper te worden. De hoge berg én het uitzicht dat ik daar zal hebben in het vizier houden en elke dag kleine stappen zetten.
Actie van vandaag (m.b.t. mijn doel geld verdienen met mijn missie): webinar volgen over geld en de wet van aantrekkingskracht. 

reactie op @tessa3:
Leroy Seijdel Super @tessa3. Bedankt voor het delen en succes met je actie! 😊
2 jaar geleden

Beantwoorden

Agnes Wiegersma 2 jaar geleden geplaatst
Dag 5: Wauw wat heerlijk. Veel langer dan die ene minuut bezig geweest. Ik zie en voel resultaat en dat motiveert. Mijn enorme 'rommelkamer' ziet er al weer vrij mooi uit. Voor een buitenstaander zeker, voor mij nog chaos en ik kan de dingen niet vinden. Er is nog heel veel werk te doen en dat ga ik doorzetten. Elke dag in ieder geval die ene minuut, in ieder geval iets doen. Ik wil die bergbeklimmer zijn en blijven. Een mooie metafoor om in gedachten te houden. 

Dankjewel Leroy!

Vanmorgen al vroeg opgestaan. Heerlijk een uur intensief gesport. Ook hier doe ik mee aan een challenge. Daarna opgefrist en een cliënt gecoacht. Ik voelde de energie. 
Voordat de ochtend om was had ik al veel gedaan. 

Vanmiddag gewoon even in die 'rommelkamer' genoten van wat er nu al in een paar dagen anders is. Dat motiveerde zoveel dat ik gelijk daar nog een poosje heb rondgeneusd, geschift, papieren weggegooid. Weer een stukje de berg op gegaan. Heerlijk! Het woord rommelkamer wil ik vermijden en ben nog zoekende naar een passende naam. Zo haal ik de rommel uit m'n onderbewuste.
reactie op @agnes4:
Isabella Vanremoortele @agnes4​: wat denk je van Detoxkamer of onderzoekskamer of zo?
Wel leuk te lezen dat je ook al genoten hebt in die kamer (dus even stilstaan en genieten van het resultaat tot nu toe.👍

groetjes,

Isabella

2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel Heerlijk @agnes4​!

Bedankt voor het delen van je mooie resultaten. Keep up the good work! 😄👍
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Isabella Vanremoortele 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben een sprinter met de ambitie om marathonloper te worden. Ik geef inderdaad nog te snel op als ik moe ben (letterlijk) of als ik mij laat verleiden door andere dingen dan me aan mijn plan (actie) te houden. Ook als iets niet meteen lukt of niet meteen goed gaat, heb ik de neiging om snel op te geven.

Mààr nadat ik opgegeven heb, (her)begin ik meestal later weer. Zoals me hier na 6 maanden weer aanmelden en nu met het doel vol te houden en dus een bergbeklimmende marathonschaakmeester te worden 👍😏
reactie op @isabella:
Leroy Seijdel Heel mooi @isabella

En ik ben benieuwd. Vandaag weer een sollicitatiebrief verstuurd? 😉
2 jaar geleden

Beantwoorden

Isabella Vanremoortele 😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳😳
Sinds vrijdag géén sollicitaties meer verstuurd.
Maar ik herpak me vandaag terug. Gisteren een interessante vacature gevonden waar ik vandaag op ga reageren en dan meteen doorgaan met het versturen van minstens 3 spontane sollicitaties.

Ik merk dat - mijn negatieve gevoelens- toch nog steeds een trigger zijn om uit te stellen, om niet (meer) in actie te schieten 😢

Bedankt voor je aanmoediging/stok achter de deur- Leroy 👍

2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel You're welcome @isabella​! 😊

Goed dat je de draad weer oppakt. Succes!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Jan Willem van Deutekom 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben best wel een marathon loper maar soms herken ik de sprinter in mij wanneer ik het gevoel of zicht lop het anger termijn resultaat even mis en niet zie of voel
reactie op @member51441:
Isabella Vanremoortele @janwillem​: wanneer of welke gebeurtenissen/gevoelens zorgen ervoor dat je het zicht op je lange termijndoelen even mist of niet meer ziet/voelt?

Groetjes,

Isabella2 jaar geleden

Beantwoorden

Jan Willem van Deutekom 2 jaar geleden geplaatst
Hoi Isabella, zit geen vast patroon in 😒 komt en gaat meestal wel wanneer er veel op mijn pad komt, dus focus enigszins kwijt raak
Hannah Roerig 1 jaar geleden geplaatst
Terugkijkend ben ik zeker een sprinter. Nu beseffend dat sprinter zonder een duidelijke innerlijke duidelijkheid, doel en plan, het niet te doen is. Wel heel interessant, haha. Veel geleerd van deze sprintjes. Wat deze keer anders is, is dat ik mijn innerlijke kracht steeds beter begin te voelen. De keuze om voor mezelf te gaan, met de normen en waarden die ík belangrijk vind.
Wat ik nu doe om de korte termijn doelen ondergeschikt te maken aan de lange termijn doelen, is door de ruimte te nemen om duidelijke plannen te maken, een goede haalbare planning. Deze challenge past hier precies in! Nadenken over zaken die met mijn belangrijkste doel te maken hebben, keuzes maken en directe actie ondernemen.
Mijn 1 minuutactie van vandaag was, opstaan wanneer de wekker gaat. Gedaan, zelfs vóór de wekker al :-)
Ook heb ik de planning voor volgende week gemaakt, wanneer ik tijd heb om voor mijzelf te werken. wat ik dan precies ga doen, vind ik altijd lastig te bepalen zo in het vooruit. Ik plan vaak te optimistisch (teveel willen) dus nu de stap kleiner gemaakt. Voelt goed! De volgende stap is om te inventariseren welke taken/ activiteiten ik op dit moment belangrijk vind om te doen, die mij dichter bij mijn belangrijkste doel brengen.
reactie op @hannah2:
Leroy Seijdel Je gaat super @hannah2! 😄👍
1 jaar geleden

Beantwoorden

Arianne Huygh 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben eerder een sprinter, ik wil mijn doel behalen, maar niet vlug vlug. Ik deel mijn DOEL op in subdoelen. Ik doe dit bewust 😊
Francé 1 jaar geleden geplaatst
Toch meer een sprinter. Vaak start ik iets en stop dan binnen 3 maanden en soms ga ik na een korte pauze dan als nog verder. NU probeer ik veel energie te stoppen in de kleine stappen en die te blijven zetten dus een marathon'er te worden. Verandering kost vaak ook wel tijd wat frustrerend kan zijn. 
En ik ben al een paar keer terug bij af geweest. Maar opgeven is geen optie. 
Nour 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben meestal een Sprinter, ik wil teveel tegelijk en te snel mijn doelen bereiken, waardoor ik mijn doelen vaak niet afmaak en de bomen door het bos niet meer zie ( inefficiënte Time-management) 
Dit wil ik omzetten door kleine stappen te zetten en Discipline kweken, zodat ik over 30 dagen een Marathonloper wordt. Ik was al begonnen met de ochtendritueel van Dankbaarheid positieve affirmaties opzeggen (1 minuut actie) en de 1 minuut Video's. Dit wil ik minimaal 30 dagen doen en vervolgens als tandenpoetsen er een gewoonte van maken.
Fresia 1 jaar geleden geplaatst
Ik  ben duidelijk een sprinter, ik heb al 2 dagen van de challange gemist omdat ik 2 dagen weggeweest ben. Die dagen heb ik in 1 keer ingehaald.😇. Niet volgens de planning hihihi. Hoezo heb ik nog een lange weg te gaan? Maar er zijn weer veel inzichten verkregen vandaag. Precies de valkuilen zoals ze er zijn. Kortom er is voldoende om aan te werken. In kleine stapjes. Eigenlijk is het luisteren naar de mp3 om af te vallen niet het lange termijn doel maar het tussen doel. Afvallen is het lange termijn doel. pfff ik geloof dat ik dit doel opnieuw moet bekijken en bijstellen in meerdere kleine stapjes. Het luisteren is de eerste stap. Het is toch lastiger dan ik dacht. 
Marjolein Hartkamp 1 jaar geleden geplaatst
Het voelt goed om tenminste elke dag een tijd aan mijn belangrijkste doel te werken. Ik merk wel dat ik de nijging heb om steeds (te) lang er aan te werken en dan komen die andere taken van die dag weer in het gedrang.
Angelika De Buck 1 jaar geleden geplaatst
Ik balanseer tussen een marathonloper en een sprinter. Vroeger was ik een marathonloper maar door heel wat mislukkingen ben ik overgaan naar een sprinter. Door een sprinter te zijn had ik geen voldoening in mijn werk en doelen. Na mijn skype-sessie met Leroy gisteren wil ik terug een volwaardige marathonloper worden op al mijn doelen. En dit zal me zekers lukken!
Marian 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben een sprinter. Telkens beginnen met veel kracht en zo snel mogelijk resultaat willen bereiken door alles meteen samen op te pakken.
Voorbeeld: Nieuw dieet starten met ander eetpatroon en zo veel mogelijk gaan sporten. Geen koek, snoep, frisdrank meer enz. Dit bleef ik steeds niet volhouden. Jojo;en dus :( 
Djamila Mahlous 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben al enkele jaren een sprinter. Wat deze challenge heel duidelijk maakt , is dat je pas marathonloper kanzijn wanneer je doelen helder zijn. Daar bots ik telkens weer op. De doelen die ik bedenk zijn tussendoelen.
Wat voor mij duidelijk is , is dat ik mijn doel “4x sport & 5x fruit-groente wil halen op 1 januari. Dit geeft me de tijd om mijn grote doel helder te krijgen.
Kristel Van Sintjan 1 jaar geleden geplaatst
Door discipline geraak ik steeds meer uit de "ik heb geen zin meer " modus. Ik overdenk of ik een taak sneller kan doen en toch goed, dan traag en té nauwgezet. Het lukt, ik kan mijn  agendapunten afwerken en ook komt er vrije tijd vrij. Zo maak ik mijn korte termijndoelen ondergeschikt aan mijn grote doel. Op naar stap 6!
reactie op @kristelvansintjan:
Leroy Seijdel Tot dag 6! 😄👌
1 jaar geleden

Beantwoorden

Ellen 1 jaar geleden geplaatst
Hello sprinter, die is zeeeer bekend, ben totaal niet op de lange termijn bezig, tijd om mij daar eens over te buigen....
Waar wil ik naartoe, een vraag die zeer ongemakkelijk voelt en als antwoord alleen maar een groot vraagteken heeft...... 
Mooi inzicht, thanxx
reactie op @ellen55:
Leroy Seijdel Graag gedaan @ellen55! 😄👍
1 jaar geleden

Beantwoorden

John Roose 1 jaar geleden geplaatst
Volgens mij ben ik een middenafstandsloper, zowel letterlijk als figuurlijk. Inmiddels ben ik wel in ontwikkeling tot een marathonloper, omdat het nu tijd is om aan mezelf te werken en daar ook tijd in te investeren: I matter!

Stiekem droom ik er ook van om ooit fysiek een marathon te lopen, maar mijn pogingen om op te bouwen zijn sinds ik bijna vier jaar geleden terug begonnen ben met hardlopen, steeds gestrand zo rond de 10 km.
Sinds afgelopen zomer ben ik oververmoeid geraakt en daar ben ik langzamerhand van aan het herstellen.
Zodra ik me weer zodanig fit voel dat weer opnieuw beginnen met lopen opbouwend is in plaats van afbrekend, wil ik ook daar weer een nieuwe start mee maken.
En met de inzichten die ik hier de afgelopen twee weken heb opgedaan en mezelf daarbij ook goed in de spiegel heb gekeken, heb ik goede moed dat ik het nu veel beter vol zal houden!

De afgelopen ruime twee jaar heb ik al gewerkt aan het pro-actiever worden, vooral in werksituaties.
Dit gaat me niet natuurlijk af, dus het gaat een beetje met vallen en opstaan.
Maar wat betreft de 1 minuut challenge, kwam ik er vanochtend achter dat ik 's ochtends zelf al aan de slag kan met de challenge van de volgende dag... de eerste dagen heb ik braaf het mailtje van Leroy afgewacht.
Dus ook op dat vlak maak ik kleine stapjes op weg naar John 2.0!

Mijn 1 minuut challenge heb ik inmiddels op de vierde avond al volbracht: gisteravond ging om 22:25 uur het licht uit!
Wellicht heeft het wel zo moeten zijn, want vanavond begint het weekend en dan zou het eigenlijk niet hoeven... maar ik zet door en ik wil er echt een gewoonte van maken, dus komend weekend ga ik gewoon door! 💪
reactie op @john81:
Sharon De Groot goed bezig John... Ik heb mijn challenge ook in het weekend proberen los te laten maar vervolgens had ik geen drive meer om het maandag weer op te pakken. Ben benieuwd naar je ervaringen na het weekend. 

Hoe gaat het met je keuzes mbt werk...? Nog leuke dingen voor de boeg waar je blij van wordt?

Groetjes sharon
1 jaar geleden

Beantwoorden

John Roose Dank je Sharon,

Het leek van tevoren lastiger dan het uiteindelijk bleek te zijn: zowel vrijdagavond als gisteravond ging voor of om 22:30 uur het licht uit.
Hopelijk heeft dit ook als effect dat het vanavond makkelijker wordt om dat ook te doen... 
Normaal gesproken was het in het weekend sowieso wat later dat we gingen slapen, omdat ik er de volgende ochtend niet vroeg uit hoef voor mijn werk.
Maar zondagavond was het dan vaak lastig om op tijd te gaan slapen, omdat we in het weekendritme zaten.
Dus ik ben benieuwd voor vanavond en ook hoe fit ik me voel morgenochtend!

Voor mezelf ben ik er nu wel achter dat ik nog geen keuzes ga maken met betrekking tot werk.
Eerst wil ik doelen helder maken voor mezelf en gaan bepalen of mijn ambitieuze project(en) zodanig levensvatbaar zijn dat ik geen andere baan meer nodig heb.
Want ik word er pas gelukkiger van als ik de factor stress zoveel mogelijk uit kan sluiten.

Jazeker, waarschijnlijk komende zaterdag ga ik met twee clubgenoten naar een tafeltenniswinkel om nieuw materiaal uit te proberen en als het bevalt, meteen mee te nemen.
Verder heb ik nog een avondje theater bij Philip Geubels in het vooruitzicht, al is dat pas begin december.
Verder breekt de Sinterklaasperiode bijna aan en de voorbereidingen daarop met mijn dochter zijn nu al begonnen, altijd een gezellige tijd met familie!
Verder ga ik me verdiepen in de community en eens rondkijken waar ik mee kan beginnen nu ik de 1 minuut challenge heb volbracht, ik heb de smaak helemaal te pakken!
Dus genoeg positieve dingen de komende tijd, waarmee ik me absoluut niet zal gaan vervelen en de kans kleiner is dat ik ga vervallen in nutteloze tijdsbesteding en uitstelgedrag: ik heb er dan gewoon de tijd niet meer voor! 😄

Hoe is het met jou eigenlijk en wat houdt jou momenteel bezig?

Groetjes, John
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Froukje Keuning 1 jaar geleden geplaatst
IK was sprinter en verandering nu stapje voor stapje in marathonloper.
maja 1 jaar geleden geplaatst
Ik zit ergens tussen die twee, denk ik.
Om dat te kunnen doen, moet ik tijd en geld daarvoor vinden, en dat blijft moeilijk. -A
Mijn doel is schrijven en muziek maken -B
Ik ga proberen vroeger opstaan, vandaag is het niet gelukt, ben zo moe in de ochtend..-C
Jonas t 1 jaar geleden geplaatst
Hallo,
Ik ben een rasechte sprinter.
Altijd begin ik aan een nieuw avontuur of iets dat ik al ken met 150 % inzet. Van zodra er dagelijkse sleuren, afleidingen, obstakels zich voordoen begin ik al een stuk te vertraging en voor ik het weet sta ik opnieuw aan de meet om aan mijn 100 meter sprint opnieuw te starten. Ik verschiet echt van deze week, hoe vaak ik al elke dag heb stilgestaan bij wat ik verkeerd doe, en vooral zoek om het in kleine stappen te gaan oplossen.
Aan mijn discipline ga ik nu voor mezelf even terugkoppelen. Alles eerst even overdenken van WAT WIL IK NU PRECIES? HOE GA IK HET BEREIKEN? En deze stappen verkleinen naar een dagelijks patroon waarbij herhaling (discipline) van groot belang is.
Ik ben echt aan het leren en dat voelt zoo goed!
Mady t 1 jaar geleden geplaatst
Een sprinter: waardoor ik 1 iets af krijg soms maar de vele andere doelen hopen zich op, tot grote frustratie.
Elke dag 15' spenderen aan elk doel

Mijn eindevaluatie is doorgestuurd, prima gedaan👌 Nieuw doel, huis opruimen en poetsen

1-minuut
toilet poetsen
Froukje Keuning 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben een sprinter en mag de discipline nu opbrengen even op de pauze knop te drukken. Belangrijkste doel van vandaag is om docenten en directie van mijn hbo opleiding te mailen met de stand van zaken.
Carolien R 1 jaar geleden geplaatst
Ik was een sprinter, maar ben nu meer een marathon loper aan het worden, ik merk dat dingen doen op lange termijn iets doen beter is. 
Als ik op tijd wil op staan dan zet ik mijn wekker en doe ik dat ook.
Als ik iets moeilijk vind om aan te pakken, dan zet ik eerst kleine stapjes tot dat ik niet anders meer gewend ben.
En met afvallen, elke dag weer goed afsluiten door je aan je kcal budget te houden en je beweging goed te houden, en de rust te houden op de rustdagen.
cindy 1 maand geleden geplaatst
hallo
discipline  kan ik  weken vol houden en dan herval ik in het oude dus is mijn doel morgen eens te gaan ontleden hoe dat komt en wat er verkeerd gaat het doel is nog steeds dit af te werken en dna opnieuw te beginnen met een nieuw  doel die meer concreter is naar mijn toekomst   kleine stap is dat ik deze  dag spontaan mijn  minuut challange gedaan heb en niet het zware gevoel hab van de voorbije dagen
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 26 May 2018 om 06:19
Aantal lezers 102
Aantal reacties 41