ADHD

Laatste reactie 30/03/2023 11:40 door Roel
· Markeren als ongelezen
Faisal 1 jaar geleden geplaatst
Heeft er iemand ADHD and weet hoe moeten we hyperactivity sussen of beetje ons kalmeren?
Gertjan Wieringa 1 jaar geleden geplaatst
Ja! ik heb t zellluf wel enigszins dus ben er zelf mee bezig, reden van op deze site te zitten :>
Faisal 1 jaar geleden geplaatst
sorry? ik heb jou niet kunnen begrijpen
Abdoel a 1 jaar geleden geplaatst
Ja, ik heb de sub variant ervan namelijk ADD, wat bij mij werkte is, veel bewegen denk maar eens aan push ups etc, medicatie werkte bij mij juist averechts ik voelde mij een beetje opgejaagd. Het beste is het gewoon accepteren en en er niet teveel mee in je hoofd zitten.
Gertjan Wieringa 11 maanden geleden geplaatst
Ha @faisal2​ ik bedoelde dat ik zelf adhd kenmerken heb en daarom op deze community aanwezig ben; om er meer discipline te leren voor mijn opleidingen (die ik naast mijn werk doe)  ' Een manier voor mij is om goed gemotiveerd te zijn ; deze community helpt me met gemotiveerd te studeren doordat ik hier doelen kan stellen en kan delen met anderen; dat stimuleert me die doelen te halen. Een andere manier om die adhd motor tot rust te brengen is om me meer dan 25 minuten steeds te concenteren. Dt kan je doen via een pommodori timer zoals de Focus-to-do timer app. Dei heb ik zowel op mijn telfoon als op mijn computer geinstalleerd; zo, en nu ga ik weer studeren 25 minuten, mijn doel is 6 uur totaal vandaag.  Groeten Gertjan
Wini Timmerman 7 maanden geleden geplaatst
Hallo Faisal,  ook ik heb ADHD en hoewel het mij veel brengt is het in mijn werk een belemmering. #focus houden #prioriteiten stellen. Ik ben benieuwd wie er binnen deze community deze uitdaging ook heeft en met mij kan praten over Wat er voor jou werkt.
Ranjana Hubach 2 maanden geleden geplaatst
Hi Faisal,  Onlangs keek ik naar een video van Edwin Seleij en hij zei: "Je hèbt geen ADHD, je doet het". EN "Je bènt geen uitsteller, je doet uitstellen". Mij hielp het enorm om op deze manier naar allerlei dingen anders te gaan kijken. Misschien helpt deze uitspraak jou ook? 
Ed Beumer 2 maanden geleden geplaatst
Probeer de oorzaak te achterhalen, niet slechts symptomen te bestrijden. GNM bevat info over veel aandoeningen.
Een verminderd korte termijn geheugen wordt tegenwoordig beschouwd als een van de symptomen van ADD (Attention Deficit Disorder) of van ADHD (Attention Deficit Hyperactive Disorder) wanneer tegelijkertijd hyperactief. Vanuit het perspectief van de GNM duidt het samenvallen van geheugenproblemen en hyperactiviteit op twee samenvallende constellaties: de ene houdt verband met scheidingsconflicten, de ander met het “vastzitten”-conflict (zie Motorische Cortex Constellatie).
https://www.germaansegeneeskunde.nl/post-sensorische-cortex-constellatie/
Roel 2 maanden geleden geplaatst
Wat mij helpt is wandelen, sporten( ik tennis 1x in dexweek) en wandel regelmatig , waaronder af en toe een half uur naar en van n werk.
Ook acceptatie helpt . Enmij helpt m'n vragen, frustraties, angsten aan het begin van de d ag bij de Here God brengen. Dan gaat Hij er mee aan de slag en ontvang ik Zijn rust en vrede.
Bij vragen heb ik geleerd er even de tijd er voornemen voor ik ja if nee zeg en teveel hooi op mn vork neem.
Roel 2 maanden geleden geplaatst
Ik heb overigens ADD..
Ik heb ook altijd een schrijfblok bij me om de grote hoeveelheid gedachten en ideeën van ne afcte kunnen schrijven en te kunnen ordenen, dit geeft mij ook rust.
En ik heb gemerkt als je er open over bent dat er ook op het werk veel begrip voor is, omdat mensen je gedrag beter begrijpen
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 April 2022 om 15:57
Aantal lezers 23
Aantal reacties 9