Welkom en succes!!

Laatste reactie 02/08/2019 12:26 door Gloria
· Markeren als ongelezen
Hilde 2 jaar geleden geplaatst
Beste nieuwkomers,

Welkom allemaal in dit grote nieuwe avontuur dat je leven zeker gaat vernieuwen en doen opblinken!
Graag zou ik jullie al een tip willen meegeven om goed te kunnen starten...
Begin niet alleen klein maar ook bij het begin!
Zelf ben ik iemand die een hekel heeft aan handleidingen lezen van bijvoorbeeld nieuw aangekochte apparaten of zo.
Allemaal tijdverspilling, het moet vooruit gaan, knopje aanzetten en ik zie wel.... 
Met apparaten werkt het soms wel zo handig maar soms ook helemaal niet of maak ik fouten omdat ik de handleidingstappen niet gevolgd heb.
Idem eigenlijk met IKEA kasten ;-)
Wel, deze cursus raad ik je ook aan om bij het begin te starten.
Ik heb nl. veel tijd verloren door eerst als ontdekkingsreiziger te gaan 'rondzwerven' door de community en overal waar ik iets interessants zag staan, ben ik gaan klikken, bekijken en lezen. Kris kras.

TIP 1

Dat mag natuurlijk he, er is geen goed of fout aan. Maar als je efficiënt wil werken, start gewoon bij alle video's en oefeningen (les1, les 2, les 3....) bij Fase 1, dan naar 2 en vervolgens naar 3. 

TIP 2

Een tweede tip; Als jij ook iemand bent zoals ik, die bijna alles via smartphone doet en de laptop haast niet meer gebruikt, leer je voor deze cursus maar terug de pc of laptop gebruiken want je ziet zoveeeeeel meer! Je hebt ook een beter overzicht natuurlijk en je (moet wel want een laptop draag je wel mee maar doe je niet zo gemakkelijk open als een smartphone 😊) moet beter plannen wanneer je ermee aan de slag gaat, wat BETER is dan 10x op een dag van het 1 naar het ander te zappen en zoeken. Dat is MIJN ervaring he! 
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen gedurende jullie groeireis! 
Veel succes ermee!
reactie op @hilde34:
Annelies . Dankjewel voor je tip!
Ik ben tot nu toe 'als een kip zonder kop' rond aan het dwalen in de community en wist eigenlijk niet waar ik moest beginnen.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Hilde Graag gedaan Annelies, uit je eigen zoektocht en vragen kan je anderen ook weer verderhelpen he!😃👍
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Froukje Keuning 2 jaar geleden geplaatst
@hilde34

Goedemorgen Hilde,
Zo herkenbaar ik begin kast in elkaar te zetten en later vind ik de handleiding.
Het is goed gegaan dat heb er geen probleem.
Wel de voldoening.
Zoek wat bij jouw past?
reactie op @froukje2:
Hilde Haha knap hoor Froukje!
Ja, inderdaad, ieder een eigen agenda op eigen formaat!😊👍
2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst
Wat leuk dat je dit zo deelt @hilde34

Super. Ik denk dat anderen hier veel aan kunnen hebben. Dank voor het delen! 😄👍
reactie op @leroyseijdel:
Hilde Dat is zo leuk aan de community dat je elkaar kunt bemoedigen en ervaringen kan uitwisselen waar iedereen weer wat uit kan leren!😃👍
2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel Zeker! 😄👍
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Froukje Keuning 2 jaar geleden geplaatst
@hilde34
Durf te falen en maak er een spel van.
Wereld van creatieve acties gaat open.
reactie op @froukje2:
Hilde Yes❣️😃👍
2 jaar geleden

Beantwoorden

Gloria Durf te falen!!!!!! oeiiii ben ik angstig voor,denk ik daarom gaat ik niet voorts. Ik wordt 65jaar in december en nog steeds worstel ik hiermee. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Gloria Durf te falen!!!!!! oeiiii ben ik angstig voor,denk ik daarom gaat ik niet voorts. Ik wordt 65jaar in december en nog steeds worstel ik hiermee. 
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Anneke Swartjes 2 jaar geleden geplaatst
Hoi @hilde34

klopt helemaal. Heb dat nog steeds. Denk nu vaak voor dat ik inlog wat wil ik zeggen, lezen doen vandaag in de community.Hilde 2 jaar geleden geplaatst
Goede tip Anneke om dat op voorhand te bedenken en vast te leggen! Zoals een boodschappenlijstje maken voor je gaat winkelen ;-)
Anneke Swartjes 2 jaar geleden geplaatst
Haha @hilde34 dat is grappig, boodschappenbriefje
Noor S 1 jaar geleden geplaatst
Hahaa, staat vandaag op mijn planning om Community uit te zoeken, want raak er nog niet meteen wijs uit 😊Bedankt voor de tips!
reactie op @noors:
Leroy Seijdel Welkom in de community @noors! Bekijk ook even deze introductievideo voor meer informatie: https://community.leroyseijdel.nl/boards/nieuw-in-de-1-minuut-community 😄👍
1 jaar geleden

Beantwoorden

Jelle Wantens 1 jaar geleden geplaatst
Hey ,

Klopt helemaal! Bedankt voor de tips, maar hoe zorg je er voor dat je niet gaat vlinderen van de ene naar de andere video.  ( Tis ook allemaal zo interessant  In de pas lopen is soms moeilijk hé. Als we naar ons zelf kijken waren we vroeger ook rebels. Niet in de rij staan , juist omgekeerd doen. , ... 

Hoe pak je dat aan? Hoe leer je dat terug? Waarom heeft het allemaal te maken met discipline? 
Michael Men 1 jaar geleden geplaatst
'Denken aan succes kan ontmoedigend werken​. Neem het schrijven van een roman. Honderdduizenden Nederlanders dromen daarvan. Ik ook weleens. Dan zie ik lange schrijfsessies voor me, stapels in de boekhandels en wildvreemden die in de trein op me afkomen omdat mijn boek hun leven heeft veranderd.

Aangemoedigd door die ijdele droom klap ik mijn laptop open. Een leeg document. Ik tik een paar kromme zinnen. Een paar flutalinea’s. Moet dit die Grote Roman worden? Ik geef het op.

Nee, dan Paul Auster. Hij is een van Amerika’s grootste levende schrijvers en bekend van De New York-trilogie en Sunset Park. In een interview vertelde hij eens over ‘duizenden pagina’s onafgemaakte schrijfsels’ uit zijn twintiger jaren: ‘Ik kon het niet – schrijven. Je leest iets van een ander en dan denk je: zo moet het. Ik was niet volwassen genoeg.’ En nee, zegt Auster, hij gaat die schrijfsels, op twee zinnen na, nooit publiceren.

De enige manier om die kloof te overbruggen, is door te blijven oefenen. Net zolang tot je vaardigheden overeenkomen met wat jij goed vindt. Als je alleen maar gericht bent op succes, is het werken aan die roman extreem frustrerend en is de kans groot dat je ontmoedigd raakt. Maar als je gericht bent op oefenen, zet je door.

Ik denk dat Paul Auster zich niet liet ontmoedigen door die duizenden mislukte pagina’s omdat hij niet nadacht over de haalbaarheid van zijn dromen. Hij richtte zich op het schrijven zelf en overbrugde zo ‘de kloof’.

Daarmee laat Auster zien dat het loslaten van succes als maatstaf je werk niet bedreigt. Door het los te laten, kun je je op de essentie richten én meer voldoening halen uit het proces.

Je werk en hobby's als oefening zien
Twee psychologen bevestigen dat: Carol Dweck uit Amerika en K. Anders Ericsson uit Zweden. Dweck doet al decennia onderzoek naar wat de gevolgen zijn van hoe mensen over hun eigen intelligentie denken.

Ze onderscheidt twee typen ‘mindset’. Als mensen een ‘fixed mindset’ hebben, geloven ze dat intelligentie is aangeboren en dat je niet slimmer kunt worden. Mensen met een ‘growth mindset’ geloven dat je door oefening slimmer kunt worden.

Uit Dwecks onderzoeken blijkt dat het leerproces van mensen met een growth mindset effectiever én prettiger is dan dat van mensen met een fixed mindset. Je kunt je werk, hobby of project dan ook het beste als oefening zien en niet als een weg naar succes.

Om bij het voorbeeld van de roman te blijven: als je het schrijven als oefening ziet, en niet als manier om succesvol auteur te worden, dan is de kans groter dat je een steeds betere schrijver wordt en haal je uit het schrijven zélf ook al plezier.

Ericsson deed in dezelfde periode als Dweck onderzoek. Hij volgde musici van verschillende niveaus – van muziekdocent tot orkestsolist – en analyseerde hoe en hoeveel zij oefenden.

Uit zijn werk blijkt dat uitzonderlijke prestaties nooit ontstaan zonder intensieve oefening.

Volgens Ericsson is de effectiefste leermethode het visualiseren van de volgende oefening die je moet doen om beter te kunnen worden. Die moet je vervolgens bedachtzaam en systematisch uitvoeren. Op een gegeven moment bedenk je oefeningen die niemand anders bedacht heeft en bereikt je werk een excellent niveau.

Maar dat excellente niveau is hier niet het hoofddoel (prestatiemaatschappij-alarm!). Het gaat erom dat we volgens Ericsson meer plezier beleven als we begrijpen hoe we beter kunnen worden in wat we doen.

Denk in bakstenen
Hoe kun je dit inzicht toepassen? Door in bakstenen te denken. Elke droom bestaat uit bakstenen. Op de populaire blog Wait But Why van de Amerikaanse auteur Tim Urban kwam ik deze metafoor tegen: zie oefenen als het bouwen van een huis.

Een dromer kan eindeloos fantaseren over de ideale villa die hij ooit zal bouwen. Maar met alleen dromen komt die villa er nooit. Je kunt beter denken als een bouwvakker. Iemand die elke dag weer baksteen op baksteen stapelt, zonder op te geven, tot er daadwerkelijk een huis staat.

Zo kun je elke droom terugbrengen tot bakstenen. Over het schrijven van een roman zegt Urban bijvoorbeeld: ‘De gemiddelde werkdag van een schrijver in spe en die van een echte schrijver is bijna hetzelfde. De echte schrijver schrijft een paar pagina’s, legt een baksteen, en de schrijver in spe schrijft niets. 98 procent van de dag besteden ze verder hetzelfde. Maar een jaar later heeft de echte auteur een eerste versie van een boek en de auteur in spe heeft... niets. Het gaat allemaal om de bakstenen.’

Elke kromme zin is een baksteen voor een roman, elk bezoek aan een sportschool is een baksteen voor een gezond lichaam, elk verkoopgesprek een baksteen voor een goedlopend salesbedrijf. Identificeer wat de bakstenen in jouw leven zijn en probeer daar beter in te worden. Zo stel je oefening centraal in je leven en ervaar je meer voldoening.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 21 January 2019 om 06:42
Aantal lezers 283
Aantal reacties 22