Mijn doel: Afvallen en spiermassa opbouwen

Laatste reactie 27/11/2017 12:19 door Leroy
· Markeren als ongelezen
Ashwin Ramadhin 2 jaar geleden geplaatst
Hallo iedereen.

Ik heb mijn vorige doel behaald (een baan krijgen) en nu wil ik me focussen op mijn nieuwe doel: Afvallen en spiermassa opbouwen, zodat ik in ieder geval weer mijn broeken aankan die ik een paar maandjes geleden ook aan kon. Dankjewel wel Leroy voor de videosessie.

Ik ben naar de sportschool geweest vandaag, om te informeren. Conclusie: een personal trainer zal heel effectief en efficiënt zijn bij het behalen van mijn doel.  Ik ben bereid om een traject met een personal trainer in te gaan. Ik ga dus nu zoeken waar ik dit het beste kan doen, waarbij ik zal letten welke personal trainer goed aansluit bij mijn doel. 

Trainmore heeft zelf een aantal personal trainers, waarvan er 2 mijn voorkeur heeft. Ik zal dan eerst een abonnement bij de sportschool moeten nemen en daarna nog apart de lessen van de personal trainer moeten betalen. Ik denk dat de training bij Trainmore het meest praktisch is wat betreft reistijd en  professionaliteit (kwaliteit van de training/begeleiding). De PT lessen zijn apart te betalen en ik zit er niet aan vast. Dus ik kan naast het sporten wanneer ik wil een PT sessie inboeken. Ik denk dat ik minstens 3 sessies nodig zal hebben om in ieder geval een goede nulmeting (vetmassa/spiermassa meting), trainingsschema en wellicht voedingsadvies te kunnen krijgen. Daarnaast zal een PT sessie mij extra motiveren om mijn doel te behalen, aangezien ik dan doelgericht  en resultaatgericht te werk ga.

Ik hoor graag Leroy wat jij hiervan vind. Ik ben in ieder geval gemotiveerd om volgende week al te beginnen. Maar misschien even handig voor mezelf om uit te zoeken waar en bij wie ik de PT's het beste kan gaan doen.


groeten,
Ashwin Ramadhin
Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst
Hey @ashwinramadhin​!

Goed om van je te horen. Het eerste doel is om een nulmeting te krijgen van waar je nu staat. Mijn vraag: hoe kun je deze nulmeting verkrijgen? Heb je hier per se een aantal sessies voor nodig met een PT? 

Ik ben niet de expert maar volgens mij is de nulmeting iets wat je in een kwartiertje klaar hebt. En anders hooguit 1 sessie? Het gaat om een paar metingen die je wilt weten. 

De volgende stap is te kijken naar het doel wat je wilt behalen en hoe je dit kunt doen. Bij deze actie kan een PT wel zeer waardevol zijn. Of je moet je er zelf in willen verdiepen. Een afweging tussen kosten, opbrengsten en tijd. Wil je snel stappen maken dan zal een PT de snelste oplossing zijn. Ook de duurste. 

Kan het in een rustiger tempo? Dan kun je er zelf een leuke studie van maken en je eigen doelen opstellen. Goedkoper. Alleen kost het ook meer tijd. 

Dat is de afweging. Eerst bepalen: wat zijn mijn opties om mijn doel te bereiken? Pas daarna kijken of een PT nodig is. Is die PT echt nodig? Dan zijn gedachten in de laatste zin zeker belangrijk. Wat voor PT wil ik? Wie past bij mij? En waar wil ik dit doen? 

PS: heb je vrijdag de eerste stap gezet om te sporten in de nieuwe sportschool? ;) 

Ik hoor van je. Succes Ashwin!

Leroy.
reactie op @leroyseijdel:
Ashwin Ramadhin Hoi Leroy,

Dank voor je reactie. Ik ga er over nadenken dit weekend, wat voor mij het meest praktisch is. ze kunnen wel een meting doen, maar dan zonder huidplooimeting (huidplooitmeting is nauwkeuriger voor de vetpercentage en buikvet). Ik heb niet getraind, omdat ik geen duidelijkheid had over hoe ik mijn doel kon behalen.

Ik ga dit de komende dagen uitzoeken. Een PT is wel duurder en daarom zit ik erover na te denken om te onderzoeken wat ik zelf kan doen zo der PT. Hou je op de hoogte.

En misschien moet ik toch maar mn trainingsdag inhalen?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Ashwin Ramadhin Hoi Leroy ik heb er nog eens over nagedacht. Ik denk dat ik de sportabonnement ga nemen bij Trainmore. Die is niet duur. En daarnaast kan ik altijd losse PT sessie boeken mocht ik dat nodig vinden. Ik wil eigenlijk wel meteen een paar sessie boeken, omdat ik echt structuur nodig heb en er echt tegenop ziet om zelf onderzoek te gaan doen...aangezien ik dat in het verleden al heb geprobeerd en het niet lukte.

Ik heb al contact proberen te zoeken met de PT en hem gemaild. Hoop op een spoedig antwoord. En ik ga dus morgen gewoon inschrijven en trainen. de maandag, woensdag en vrijdag. Hou je op de hoogte. 

groeten,
Ashwin
2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel Hey @ashwinramadhin​,

Dank voor de update! Klinkt goed. Goed over nagedacht ook. Wees creatief. Mogelijk ken je in je eigen netwerk ook vrienden, familie of collega's die veel sporten of hier veel over weten? Wellicht kunnen zij je ook helpen als een PT te duur is. Blijf de mogelijkheden verkennen.

Begin met trainen. Start rustig. Geen gekke dingen doen. Maakt je ongemotiveerd voor de lange termijn. Het gaat erom dat je begint. Ook als je nu nog geen schema hebt. Structuur is nu belangrijker dan een schema. En in de tussentijd de nulmeting doen en een trainingsschema opvragen die aansluit bij je doel. Liefst een jaardoel (tot eind van dit jaar). 

Ik hoor van je!

Leroy.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Ashwin Ramadhin 2 jaar geleden geplaatst
Hoi Leroy!
Ja dat is inderdaad wat ik me ook heb bedacht. Ik ga gewoon lekker beginnen! En een nulmeting doen daar met de instrumenten die zij daar hebben. Je hebt gelijk, ik ken inderdaad een vriend die mij daarover graag wilt adviseren, kan het altijd vragen. Ga hem meteen appen. 
Het is voor mij inderdaad beter om gewoon te gaan beginnen met trainen en mijn doel van drie dagen aanhouden. De nulmeting en het plan komen er dan wel. En ik kan altijd losse PT's gaan inboeken wanneer ik wil/kan.
Ben nog op werk, en ga me zometeen inschrijven en mijn eerste training doen! Hou je op de hoogte. 
groeten,
Ashwin
reactie op @ashwinramadhin:
Leroy Seijdel Succes @ashwinramadhin​! ?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst
Hey @ashwinramadhin​,

Heb je update gemist afgelopen week. Hoe staat het er voor met je trainingsdoel? En al een nulmeting + einddoel gesteld? 

Ben benieuwd! ?
reactie op @leroyseijdel:
Ashwin Ramadhin Hoi Leroy!
ik ben helaas ziek geweest... Heb vorige week 3 dagen met griep in bed gelegen. Wat betreft mijn nulmeting. Die heb ik op de sportschool gedaan met een apparaat, maar die was niet accuraat en gaf telkens wat anders aan (een PT trainer stond erbij en keek er naar:P ) . De PT trainer raadde mij ook aan wat ik al van plan was: het te meten met een huidplooimeter. 
Ik wil wel PT sessie gaan boeken, waarbij ik de meting en planning samen met een trainer kan gaan bepalen. Ik had vrijdag een afspraak staan maar toen was ik dus ziek. Ik ben van plan om dat deze week in te plannen.
Ik heb mijn gewicht wel gemeten en daar mag wel een paar kilo weer vanaf. Ben alleen vergeten hoeveel ik woog, dus dat staat op de planning voor woensdag. 
Al met al, dus nog geen nulmeting, planning en einddoel...Het zat ff tegen omdat ik ziek werd.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel Allright! Dat heet overmacht. Nu weer rustig aan opbouwen. Laat me weten wanneer je de nulmetingen (inclusief gewicht) hebt en wanneer je je eerste doelen hebt gesteld @ashwinramadhin​. Succes deze week!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst
@ashwinramadhin​,

Nog geen update van je ontvangen. Al een nulmeting gedaan? ?

Leroy.
Ashwin Ramadhin 2 jaar geleden geplaatst
Hoi Leroy,
ik weet niet hoe en waar ik dat kan doen. Ik heb vandaag mijn eerste gratis PT sessie en zal dan mijn gewicht meten en meteen vragen hoe ik het beste mijn vetpercentage of huidplooimeting kan doen.  Vandaag heb ik dus iig wel al mijn gewicht meting en hopelijk een antwoord (of een iets mindere nauwkeurige vetpercentage meting) betreft mijn vetpercentage meting/huidplooimeting.
groeten,
Ashwin
reactie op @ashwinramadhin:
Leroy Seijdel Top @ashwinramadhin​!

Is het 3x in de week sporten ook gelukt? En wat is de nulmeting geworden wat betreft je gewicht? Wat is de volgende stap? 

Ben benieuwd. 

Leroy
2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel Ah @ashwinramadhin​,

Hoe gaat het nu? Still on track? Nog geen update van je ontvangen.

Ik ben benieuwd naar je voortgang!

Leroy.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Ashwin Ramadhin Hoi Leroy,

Tot nu toe heb ik drie dagen in de week getraind, op de maandag, woensdag en vrijdag en dus mijn discipline behouden.

Ik heb de meting gedaan bij de sportschool en zelf ook thuis. Ik krijg helaas verschillende waarden te zien. Thuis zit mijn gewicht op 63 kg en op de sportschool op 58,8. Verder krijg heb ik mijn vetpercentage berekend via internet door mijn middel en nekomtrek te meten.  De resultaten als ik van mijn gewicht gemeten op de sportschool uitga:

lichaamsvet:  22,1 %
aantal kilo's vet: 13 kilo
vetvrije massa:  45,8

Resultaten ervan uitgaande van als mijn gewicht 63 kg is:

lichaamsvet: 22,8 %
aantal kilo's vet: 14,4 kilo
vetvrije massa: 49,1

De vraag is nu wat ik kan met deze resultaten. Ik zag vandaag de personal trainer met wie ik 1 keer heb getraind en op basis daarvan zal hij een offerte voor me maken die ik de 21ste krijg (volgende week maandag). Ik heb hem ook gezegd dat ik echt een doel moet hebben anders weet ik niet waar ik naartoe kan. Hij heeft mij gevraagd om hem a.s. woensdag te laten weten wat mijn doel is en wat ik wil bereiken.  Hij zal zelf ook maandag met een trainingsplan komen.

Ik vind het lastig om een doel zo concreet mogelijk stellen als ik niet weet wat realistisch is. Ik weet dat je mij vraagt om het SMART op te stellen, maar de mensen aan wie ik het tot nu toe heb gevraagd stellen mij dezelfde vraag terug. Ik hoop dat ik maandag helderheid hieraan kan krijgen.

Wat ik hem ga doorgeven betreft mijn doel is:
1) dat ik de omtrek van mijn taille wil verminderen
2) mijn vetpercentage wil verminderen

Wat ik hem wil vragen is hoe ik deze punten kan kwantificeren binnen een bepaalde termijn en wat ik er precies voor moet doen om daar te komen (trainingsschema en voedingsschema).

Ik zal hem ook uitleggen dat ik deze doelen wil bereiken voor het grotere doel, namelijk meer energie krijgen en geestelijke/lichamelijke balans.

hoor graag van je wat je hiervan vind.

groeten,
Ashwin

p.s.: ik vond mijn videoboodschap eigenlijk te lang, en denk dat het niet precies is wat je wou?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel Klinkt erg goed @ashwinramadhin​! Wat ik vooral erg goed vindt in je verhaal is dat je je goed voorbereid op het gesprek. Je weet wat je wilt weten. Dat is het begin van een goed doel opstellen. Soms ben je eerst meer informatie nodig om een goed SMART doel op te stellen. 

Volgens mij kun je 1 ding met je 2 verschillende gegevens doen: maak een keuze. Kies 1 van de 2 en blijf jezelf meten volgens deze manier. Waarschijnlijk is thuis handiger voor je (dan je niet steeds daar te meten). Gebruik dit als nulmeting en vertel dat je bijvoorbeeld je lichaamsvet van 22,8 naar 20% wilt brengen (voorbeeld). 

Doe zelf onderzoek. Wat is een gezonde verhouding wat betreft vetpercentage? Waar wil je naartoe? Verdiep je dus in de dingen die je beter wilt hebben. Alleen dan kun je het concreet maken. 

We spreken elkaar vanavond. Videoboodschap was erg goed gedaan van je (zie mail) :) 

Leroy.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst
Nulmeting inmiddels bekend @ashwinramadhin​? En vorige week weer 3x gesport? ?
reactie op @leroyseijdel:
Leroy Seijdel Al meer bekend @ashwinramadhin​? ?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 20 October 2017 om 21:49
Aantal lezers 14
Aantal reacties 18