Meer focus op mijn doelen

Laatste reactie 19/08/2019 09:36 door Froukje
· Markeren als ongelezen
Ann-Sophie DG 1 jaar geleden geplaatst
Vorig jaar hakte ik de knoop door om terug gelukkiger te zijn. Ik nam ontslag van de job die ik helemaal niet leuk vond en besloot terug een jaartje iets, wat ik interessant vond, te studeren. Dit was zeker de juiste keuze, maar ik merk dat ik snel ben afgeleid en dat ik snel terugval in 'lui' gedrag. Als het wat moeilijker wordt en ik de oplossing niet direct vind, neem ik al snel mijn smartphone voor een spelletje candy crush. In plaats van echt te pauzeren/rusten, scroll ik door social media...
Ik hoop mijn focus te verbeteren en mijn doelen scherper te stellen om zo meer leuke dingen te doen, mij echt te leren ontspannen wanneer het nodig is én mezelf verder te ontwikkelen op studiegebied.
Froukje Keuning 10 maanden geleden geplaatst
Welkom @ann-sophie

Hoe gaat het nu met jouw?
Heb je belangrijkste doel kunnen ontwikkelen?
Zo ja, wat zijn je 1 minuut acties geweest?
reactie op @froukje2:
Ann-Sophie DG Hey Froukje

Alles gaat super met mij! Ik hou heel erg van programmeren, dus ik wil er zeker verder in gaan. Eén van mijn laatste 1-minuutacties was aan een opdracht werken zonder smartphone-afleiding. Telkens als ik naar mijn smartphone greep, legde ik deze bewust terug weg. Wat hielp is mijn smartphone iets verder wegleggen dan op mijn bureau :) 
De laatste 7 weken heb ik in de Balkanlanden rondgereisd omdat een soloreis altijd al op mijn bucket list stond. Hierdoor is het programmeren even op de achtergrond verschoven, maar ik heb heel veel interessante mensen ontmoet die me inspiratie geven en hierdoor heb ik weer volop zin om erin te vliegen! Een job heb ik nog niet kunnen bemachtigen, maar het lijkt me ideaal om op dit moment een aantal belangrijke zaken via zelfstudie te leren en aan mijn portfolio te werken voordat ik mezelf in een job smijt.
Hierbij wil ik dagelijks bewegen om me fysiek en mentaal fit te houden en mijn focus te bewaren, dus dit is mijn volgende minuutactie. Als ik even geen zin heb, doe ik toch die sportoutfit aan en ga ik op zijn minst een blokje om lopen of doe ik een paar buikspieroefeningen.
9 maanden geleden

Beantwoorden

Froukje Keuning 9 maanden geleden geplaatst
@ann-sophie

Goed bezig jij. Wat tof dat je soloreis bent gaan maken door de Balkan landen. 
Die kun je afstrepen op je bucketlist.
De tip van de smartphone oefen ik iedere dag. Alleen paar keer per dag checken en ik heb bericht melding uitgezet.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 30 May 2019 om 12:17
Aantal lezers 20
Aantal reacties 4