Hoi, Maria!

Laatste reactie 08/02/2017 08:56 door Leroy
· Markeren als ongelezen
Maria Arends 3 jaar geleden geplaatst
Hoi, ik ben Maria, ben 27 jaar en een ochtendmens. Ik sta eigenlijk altijd al (relatief) vroeg op en heb wel zo mijn dingen die ik 's ochtends doe. Dat wil zeggen, er zijn dingen die ik elke ochtend doe, maar er zit weinig structuur in en ik denk dat ik mijn dag energieker begin als ik dat zou veranderen.

Daarnaast ben ik anderhalve week geleden begonnen om structureel om 6 uur op te staan (in plaats van ergens tussen half 7 en half 9, afhankelijk van hoe de dag er uit ziet) en dat is fijn. Ik merk dat ik alleen daardoor al meer gedaan krijg, maar meer weten is altijd beter!

Heb dus ook erg veel zin in de challenge en kijk uit naar alle nuttige tips! :-)
Sandra Lakebrink 3 jaar geleden geplaatst
@mariaarends

Ik wens je veel plezier en succes bij het ontdekken van een bij jou passend ochtendritueel.

groeten,

Sandra
Leroy Seijdel 3 jaar geleden geplaatst
@mariaarends, bedankt voor je bericht. Leuk dat je meedoet! Heb je nog iets gedaan met ons onderhoud over je toekomstbaan? :)

Wat betreft het ochtendritueel: wat fijn om te horen dat eerder opstaan je helpt om meer gedaan te krijgen! Die ervaring hoor ik vaak. Je geeft aan meer structuur te willen aanbrengen in je ochtend. Wat bedoel je met 'structuur'? Wanneer zit er voor jou structuur in je ochtend? Hoe lang mag die structuur duren?

Veel succes en plezier. Zaterdag beginnen we met de eerste les! :)
Maria Arends 3 jaar geleden geplaatst
@sandralakebrink Dankjewel! :)

@leroyseijdel Ik heb er even over nagedacht, maar toen toch niet. Lang verhaal.

Over de structuur, bijvoorbeeld vanochtend. Ik had gisteravond een vergadering van Amnesty en toen lag ik later in bed dan normaal. Heb wel gewoon de wekker om zes uur af laten gaan, maar dan denk ik: "moe, snooze". En dat doe ik dan een kwartier lang. Vervolgens reageer ik op wat appjes, ga ik yogaen, nog een kopje thee, nog wat appjes, douchen (veel te lang), je snapt het. Alles gaat langzaam en het zou zoveel nuttiger kunnen. :-)
Maria Arends 3 jaar geleden geplaatst
Ohja, hoe lang het mag duren... Ongeveer 1,5 uur (maar daar zit douchen en ontbijten enzo wel bij in).
Leroy Seijdel 3 jaar geleden geplaatst
@mariaarends, dank voor je antwoord!

Wat betekent laat voor je? En komen deze situaties vaak voor? Zolang je tussen de 6 en 8 uur (exacte uren verschillen per persoon) slaapt zou het geen effect moeten hebben op je ochtendritueel. Je hebt de wekker gewoon om 6 uur gezet. Dat klinkt goed en dapper. Toen ging er iets mis.

Wat is de reden dat je denkt dat je moe bent? Ben je echt moe of denk je dat alleen? Wat wil je graag anders doen in dit soort situaties? Hoe wil je graag dat je ochtend eruit ziet? En wat houd je tegen om dat te doen?

Je hebt een mooi doel te pakken voor de komende week. Je kunt je ervaringen over de lessen delen in het board '1 Minuut Ervaringen', zodat andere leden en wij je verder kunnen helpen en inspireren. Succes! :)
Leroy Seijdel 3 jaar geleden geplaatst
Dag @mariaarends,

Hoe gaat het inmiddels met je ochtendritueel? :)

Groetjes,

Leroy
Leroy Seijdel 3 jaar geleden geplaatst
Dag @mariaarends,

Hoe gaat het inmiddels met je ochtendritueel? Zet je nog steeds door? :)

Groetjes,

Leroy
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 January 2017 om 12:10
Aantal lezers 19
Aantal reacties 8