Hoi allemaal; studiemaatjes gezocht, urgent aaaahh :>

Laatste reactie 06/07/2021 16:49 door Gertjan
· Markeren als ongelezen
Gertjan Wieringa 10 maanden geleden geplaatst
Hoi allemaal, Gertjan uit Amsterdam, jongensachtige 53 jarige, ik zoek studie maatjes!
Ik ben een rasuitsteller die naast veel werk (psycholoog notabene) ook veel studeert (ik heb veel opleidingen goed afgerond, maar altijd met hangen en wurgen). 
Ik moet nu een groot studieproject in enkele weken afmaken en ik zoek dagelijkse steun in discipine in een actieve community, ook zodat ik me niet zo alleen voel en waar ik ook steun voor kan betekenen. Anderen helpen is mijn beroep maar ik heb t ook zelf hard nodig aaahhh, reden dat ik me heb aangemeld. 
Mijn doelen zijn concreet enerzijds (duidelijke projecten) en natuurlijk breed anderzijds in de zin dat ik gedisciplineerder wil leren worden mede om zo meer tijd wil vrij te maken voor het zoeken van een levenspartner en om die k.t projecten dus afgerond te krijgen. 
Groeten en ik hoor graag , ik heb er zin in!! Gertjan 
Anita Van Agtmaal 10 maanden geleden geplaatst
Hoi Gertjan. Mooie doelen, en een duidelijke vraag. Ik ben zelf ook altijd iets aan het leren/studeren, maar dat is bij mij "als er nog tijd over is". Niet 1 grote studie of project maar heel veel losse trainingen, cursussen enz. zonder deadline (de meeste online) dus behoorlijk vrijblijvend. Die schieten dus ook vaak niet zo hard op, want ze schieten er nogal eens bij in. Hoe leuk ik het ook vind. Hier dus ook wel wat gebrek aan discipline, hoewel ik weet dat ik het kan. Maar na een moeilijke tijd, zit ik nu weer op de weg omhoog, hoewel mijn tempo niet zo hard gaat. Maar dat geeft niet. 
De community hier is de laatste tijd niet zo actief als hij is geweest vind ik (ben hier al jaaaren lid). Maar mijn ervaring is wel dat als je zelf actief op anderen reageert, dit wel duidelijk een wisselwerking heeft en anderen ook actiever op jou gaan reageren. 
Wat bedoel je precies met dat je dagelijkse steun zoekt hier? Iemand die je dagelijks vraagt hoe het gaat? Ik denk niet dat er zo veel leden zijn hier die dagelijks online zijn in deze community... 
Je kunt ook gewoon met jezelf afspreken, dat jij zelf dagelijks meldt hoe het gaat. Maak een nieuw topic aan, geef het een superstimulerende naam en begin met dagelijks de stand van zaken daar aan te geven. 
Ik zal je zeker af en toe peptalk kunnen geven, maar ik heb geen tijd om hier dagelijks naar te kijken. En ik heb mijn meldingen per mail uitgezet, want ik wil zelf bepalen wanneer ik hier inlog, en niet steeds omdat ik een mailtje krijg dat iemand een reactie gegeven heeft. 
Misschien werkt dat juist bij jou wel, dat je een mailtje krijgt van iedere reactie... 

Ik spreek je hier vast nog wel vaker. Heel veel succes alvast met je grote project. Je weet dat je het kunt. 
Ik zie vanzelf wel je voortgang voorbij komen in een nieuw topic of ergens anders?

Groetjes,
Anita
Gertjan Wieringa 10 maanden geleden geplaatst
Heeee Anita , lief dat je reageert;
ja iedereen heeft in deze community andere behoeftes en dat vind ik juist leuk ook;
dus dat je je meldingen hebt uitgezet zou ik ook doen.
en die behoeftes kunnen wisselen ; ik heb nu even tm 14 augustus ehoefte aan dagelijks 'ZITVLEES KWEKEN'en daarvoor dagelijks ff een planning te posten en aan einde van de dag trots kunnen posten wat ik gedaan heb: 
het kunnen posten is al bijna voldoende en als er heel af en toe een like of reactie komt ben ik al helemaal blij. Misschien klop ik s aan voor een online peptalk haha maar super bedankt voor je aanbod.

En hopelijk kan ik ook iets voor jou betekenen; op jouw manier die aansluit wat jouw behoefte nu is hier. Ik lees in elk geval goed je vier G en watje hebt behaald. 
Al die cursussen vind ik al helemaal geweldig dat je dat ook nog doet naast je bedrijf. Knap hoor, eigen bedrijf. En sterkte met verwerken.. en met je laptop :>

Anita Van Agtmaal 10 maanden geleden geplaatst
Hoi @gertjanwieringa​. Ik zag dat je in ieder geval al goed begonnen bent met zitvlees kweken: iedere avond een uur. Als je dat kunt blijven volhouden, moet je eens zien hoe hard je dan gaat! 

Ja, ik doe altijd wel mijn best, maar plan nog steeds te veel. Ik heb altijd wel veel op mijn bordje, naast mijn baan en mijn eigen bedrijf ook nog veel cursussen, maar daar geniet ik altijd wel van, haha. Van mijn eigen bedrijf ook (behalve de btw-aangifte die nu weer moet... pfff). Niet dat er nu zo veel is aan te geven, want ik had alles zo goed als geparkeerd afgelopen kwartaal. 

Ik ga nog snel een cursusles doen nu. En daarna toch nog een paar laatjes uit mijn boekenkast uitmesten.... Ik geloof dat ik dat hier niet gemeld heb, maar ik doe ook nog mee aan een programma "365 dagen opruimen" en krijg iedere dag een mail met een opdracht. Heb ik ook nodig, want anders versloft het hier thuis te veel, omdat ik huishouden en opruimen meestal niet zo belangrijk vind... pffff. Ik loop al ietsje achter met die 365-dagen opruimen, maar ook hier ben ik heel tevreden met wat ik WEL heb gedaan. 

Ik ga weer verder. Jij succes met je zitvlees kweken, haha. Dat gaat bij mij "vanzelf". 
Afvallen was niet gelukt deze week, maar ik heb mezelf verbetering beloofd voor de komende week: minder zitten, meer bewegen, gezonder eten. Ik ga er weer voor. 
Gertjan Wieringa 10 maanden geleden geplaatst
succes met de btw aangifte...is daar een soort regelmatige 'opruim/bijhoud gewoonte'van te maken? Ik denk maar mee..zelf heb ik ook veel clientinhoudelijke formele bedrijfsadministratie die ik meer moet leren bijhouden met meer 1 Minuut acties aaahhh ..

Gaaf dat je tevreden bent met wat je WEL hebt gedaan!  Benieuwd hoe jij je visualisatie voorje hebt van waar je over en jaar GEVOELsmatig als mens wilt staan..je bent behoorlijk ver al geloof ik..

Mijn visualisatie; 
-mezelf die met meer plezier de belangrijke levensdoelgerichte en moeilijke taken eerst doet en die met meer volwassen gevoel en meer lef en vertrouwen in teams opereert
-en lekker veel met vrienden onderneemt en verdiept, en meer tijd heeft om ook hun vrienden beter te leren kennen om via via aan een leuke partner te komen, met als onderdeel daarvan om met een sportief lijf lekker vrolijk te partyen haha
-en eigen groepstherapie/relatie therapie praktijk (wat ik nu in loondienst doe) met eraan gekoppelde therapeutic longterm growth community en ho;eoijk vandaaruit iets bijdragend op maatschappelijk vlak aan 'iets met worldwide connection of regular people' 

Zo dit schrijven helpt me alweer
reactie op @gertjanwieringa:
Anita Van Agtmaal Tja, voor de btw-aangifte is zeker een goede routine te bedenken. Die heb ik ook: iedere vrijdag administratie doen en alles bijwerken, zodat het na einde van het kwartaal nooit veel tijd kan kosten, omdat ik alles al op een rijtje heb.... Tot zover de plannen. Het schort alleen nog wat aan de uitvoering. Ik loop nu een paar maanden achter (als smoes het mantelzorgen en overlijden van mijn moeder). Dit moet ik nu dus weer bijtrekken. En daarna weer gewoon bij blijven houden. 

Ik visualiseer niet zo veel - niet genoeg eerlijk gezegd - en al helemaal niet vaak over hoe ik me dan voel. 
Maar: wat ik vooral graag wil voelen aan het eind van het jaar is: me ontspannen en relaxed VOELEN (geen stress dus) en tevreden zijn over mezelf, vol zelfvertrouwen, en plezier hebben en genieten. Dit kan in mijn eentje of met vrienden of familie. Ik wil lekker in mijn vel zitten (liefst wat kilootjes minder) zodat ik me fit en energiek VOEL om alle dingen te kunnen doen die ik graag wil doen. 
Haha, dit klinkt lekker vaag, maar ik merk nu dat ik toch wel een beeld heb bij hoe ik me dan wil voelen.

Ik heb zelf niet het GEVOEL dat ik al zo heel ver ben, maar ik voel me op het ogenblik wel redelijk relaxed. Ik accepteer dingen veel beter nu dan een tijd geleden. 
Wel wil ik altijd nog zo veel, heel veel. Dus dat streven en plannen maken dat zit echt wel in me en zal wel blijven. 
Wat ik heel graag zou willen, en waardoor ik me nog meer relaxed en tevreden zou VOELEN is als ik eens echt wat meer discipline zou hebben om op tijd naar bed te gaan en vroeg eruit te komen 's morgens, zodat ik dan inderdaad kan werken aan de dingen die ik graag wil. Dat lukt me steeds maar niet, maar ik blijf moed houden. 


10 maanden geleden

Beantwoorden

Gertjan Wieringa Heee gaaf Anita, beter letterlijk in je vel zitten, same here, entrotser voelen over administratie aanpak, same here, herkenbaar je en die uitvoering daarvan pfffff: leuk dat je je gevoel visualiseerde ff. Groet!
10 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Leroy Seijdel 10 maanden geleden geplaatst
Dit topic is handig voor je: https://community.leroyseijdel.nl/conversations/wekelijkse-planning-acties-en-successen-delen-2. Ik zag je deze al gevonden had en de eerste berichten daar hebt geplaatst. Nu blijvend bijhouden en volhouden. Succes! :-) 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 25 June 2021 om 19:49
Aantal lezers 12
Aantal reacties 6