Hey! Tatjana hier (VIP 1.0) - Mijn passie vinden en doorleven

Laatste reactie 30/05/2017 12:44 door Leroy
· Markeren als ongelezen
Tatjana Spruit 5 jaar geleden geplaatst
Hi! Ik heet Tatjana, en ik doe mee omdat ik toevallig sinds deze week op het punt sta wat zaken in mijn leven te veranderen. Ik heb actie ondernomen maar vind deze communitie ook een fijne bijkomstigheid. Het lukt mij maar niet om bepaalde patronen te doorbreken, ik werk veel maar heb naast mijn werk vaak weinig energie over. Ik zou graag meer discipline willen ontwikkelen om beter voor mijzelf te zorgen en achter mijn passies te komen of doelen te stellen. Ik wens iedereen veel succes deze week!
Leroy Seijdel 5 jaar geleden geplaatst
Dag @tatjanaspruit!

Leuk dat je meedoet en bedankt voor je bericht! Je wilt meer discipline ontwikkelen om jezelf beter te verzorgen. Wat betekent 'beter voor jezelf' zorgen? Wanneer zorg je beter voor jezelf? Wat moet er gebeuren om beter voor jezelf te gaan zorgen? Wat zijn de redenen dat je dit wilt? En wat is je plan om dit te gaan doen?

We gaan deze week aan de slag. Mooi dat je veranderingen doorvoert in je leven. Ik ben benieuwd naar je reactie. Succes! :)

Met inspirerende groet,
je Bangkok maatje Leroy ;)
Roy Wijermars 5 jaar geleden geplaatst
@tatjanaspruit

Hoi Tatjana, hopelijk heb je veel (klein of groot) succes (gehad) bij het veranderen van zaken in je leven. Wat ik graag mee wil geven -wat je waarschijnlijk al weet- is dat verandering energie kost. Als je dan zegt dat je na je werk weinig energie hebt en dat het je niet lukt om patronen te doorbreken dan zit hier misschien een link. Achter je passie komen doe je verder denk ik niet als je weinig energie hebt, want dan is de kans groot dat je hoofd eerder staat naar waar is mijn bed? dan denk of gevoelswerk.

Ik hoop dat je een manier vind om meer energie te krijgen, dan komt de rest daarna -geleidelijk- vanzelf. ;-)
Anita Van Agtmaal 5 jaar geleden geplaatst
Hi Tatjana, wat herkenbaar. Ik ben ook steeds 's avonds na mijn werk vrij moe en dan komt er weinig meer uit mijn handen. Ik zou veel willen veranderen en patronen doorbreken maar heb er de puf niet voor. Precies wat Roy Wijermars zegt: dan staat je hoofd meer naar waar is mijn bed.
Ik zou ook meer discipline willen ontwikkelen en beter voor mezelf willen zorgen. Ik wil beginnen met vroeger naar bed te gaan, zodat ik 's morgens genoeg geslapen heb en er toch op tijd uit kan komen, zonder de dag al met achterstand en vermoeidheid te beginnen. En ondanks dat ik dit graag wil, lukt het me toch niet. Ik wil namelijk altijd veel te veel nog doen. En ga dus te lang door. Ik probeer het nu aan te pakken met het disciplineschema van Leroy. Het gaat nu met hele kleine stapjes, maar dat is het begin. Ik wens jou ook veel succes toe met alle stapjes die je wilt zetten. Groetjes, Anita
Leroy Seijdel 5 jaar geleden geplaatst
Bedankt voor jullie reacties @roywijermars en @anitavanagtmaal!

Mooi dat jullie @tatjanaspruit op deze manier nieuwe inzichten kunnen meegeven. Hoe gaat het inmiddels met het 'zorgen voor jezelf' Tatjana? Wat vond je van de lessen? Wat neem je mee voor in de toekomst?

En Anita. Mocht je meer support willen hebben, dan kun je altijd een reactie achterlaten met je vraag in het board '1 Minuut Ervaringen'. Helpen we je verder. Succes met het disciplineschema! :)

Groetjes Leroy
Leroy Seijdel 5 jaar geleden geplaatst
Hee @tatjanaspruit,

Lukt het me het doorbreken van je patronen? :)

Ik ben benieuwd hoe het met je gaat!

Groetjes Leroy
Tatjana Spruit 5 jaar geleden geplaatst
Hi @leroyseijdel!

Bedankt voor je berichtje! Ik heb de Masterclass helaas niet afgemaakt. En daar voelde ik mij ook weer schuldig over want ik zag de dagelijkse notificaties wel voorbij komen :-) Ik heb stappen ondernomen in de zin dat ik met coaching ben gestart. Dat was hard nodig. Lang verhaal allemaal, maar alles in mijn leven lijkt op dit moment onzeker en dat houdt mij bezig, relatie, werk, woonplaats, en ik vind het lastig om naar mijn diepe kern te gaan, wat wil IK? Daar probeer ik nu achter te komen. Het lijkt mij leuk om weer wat meer te gaan volgen op deze site en hoop dat met jou alles goed gaat!

Liefs
Bangkok maatje tot aan Paleis van de Koning ;)
Leroy Seijdel 5 jaar geleden geplaatst
Dag @tatjanaspruit!

Goed om van je te horen. Uit je verhaal lees ik dat je je erg druk maakt om verschillende dingen. Wat is écht belangrijk voor je? Wat zijn je doelen voor dit jaar? Zonder doelen heb je geen reden om op te staan. Waar kom je 's ochtends je bed voor uit?

Aan het begin van les 1 van de Masterclass geef ik drie vragen die een eerste stap vormen tot je vraag 'Wat wil IK'?

1. Hoe ziet jouw ideale leven eruit?
2. Wat zou je doen als geld geen rol speelde?
3. Wat zou je doen als je wist dat je niet kon falen?

Dit zijn moeilijke vragen om te beantwoorden. Neem er rustig de tijd. Schrijf ALLES op zonder beperkingen. The sky is the limit. Pas daarna ga je kijken wat voor patroon je ontdekt. Uit je antwoorden gaan bepaalde dingen terugkomen. En als iets blijft terugkeren, dan kom je dichter bij de kern.

Leg de focus op positieve dingen zoals je doelen. Dit is het enige waar je écht invloed op kunt uitoefenen. En als je geen doelen kunt bedenken, bekijk dan nog eens de dingen die je hebt opgeschreven. Verzin desnoods een doel van iets wat je leuk lijkt om te doen. En start.

P.S. Binnen mijn bedrijf bied ik twee mogelijkheden aan om jezelf beter te leren kennen + actie te ondernemen. Ik geloof dat het je kan helpen:

1. Het VIP Lidmaatschap binnen de 1 Minuut Community (nu met aanbieding: slechts 1 euro in de eerste maand + 1 gratis videocoaching gesprek van 100 euro). Meer info: http://www.leroyseijdel.nl/1-minuut-community
2. Individuele coaching. Aanmeldformulier: http://www.leroyseijdel.nl/persoonlijke-coaching

Ik ben benieuwd naar je reactie. Laat je me de antwoorden op mijn vragen weten? :)

Een fijne zonnige dag!

Groetjes tot aan het Paleis van de Koning ;)
Tatjana Spruit 5 jaar geleden geplaatst
Hi @leroyseijdel

Bedankt voor je snelle bericht!

Ik kan mij helemaal vinden in je woorden. Ik weet niet echt wat mijn doelen zijn en daar moet ik mee aan de slag. Niet om het 'hebben van doelen', maar meer omdat ik merk dat ik doelloos leef en hier dus geen voldoening uithaal. Ik raak erg geïnspireerd als ik zie wat jij allemaal hebt bereikt, superknap! Een paar dingen die mij te binnen schieten waar ik aan zou willen werken zijn:

1. Een betere conditie, en strakker in mijn lijf zodat ik een keer een korte broek aandurf
2. Elke dag eventjes mediteren,
3. Bezig zijn met boeddhisme.
4. Wat meer schrijven.
5. Erachter komen waar ik straks wil wonen, wat ik wil met de toekomst.
6. Wel of niet die wereldreis maken?

En uiteraard 'tijd maken' voor persoonlijke ontwikkeling, waar het mee begint, en ik toch nog best lastig vind...

Zo een paar dingen. Maar wie weet komt er nog meer naar boven, als ik op onderzoek ga!

Bedankt voor jouw sturing hierin. Ik heb mij ingeschreven voor de VIP community (zojuist!) dus ben benieuwd! Persoonlijke coaching wordt voor mij nu even te veel omdat ik al twee trajecten heb lopen, maar wie weet in de toekomst.

Hopelijk tot gauw!
Hartelijke groet,
Tat
Leroy Seijdel 5 jaar geleden geplaatst
Dag @tatjanaspruit,

Wat je schrijft is erg herkenbaar, en dat is de juiste manier om aan doelen te werken. Niet om het hebben van doelen, maar juist omdat ze richting geven. Doelen leiden tot voldoening. En voldoening leidt tot geluk. Iets wat we allemaal nastreven.

Je noemt een paar mooie doelen op die nog niet concreet genoeg zijn. Ik geef een voorbeeld bij je eerste doel 'een betere conditie'.

- Wat is een betere conditie?
- Wanneer heb je een betere conditie? (kortom: wanneer ben je tevreden? Als je een korte broek aandurft? Dan is de volgende vraag: wanneer durf je een korte broek aan te doen?)
- Wat moet er gebeuren voordat je een korte broek aan durft te doen?
- En wat houdt je tegen om aan een betere conditie te werken?

Hetzelfde geldt voor je andere doelen. Wat is 'eventjes' mediteren? 1 of 5 minuten? Een kwartier? En je wilt meer schrijven. Wat is 'meer'? 5 of 10 pagina? Meer? Of gaat het om een bepaalde tijd? Bijvoorbeeld 15 minuten per dag? Maak het helder voor jezelf. Hoe meer helderheid, hoe eerder je er mee aan de slag gaat. Aan vage doelen gaat niemand werken.

Voordat ik op alle punten uitgebreide vragen ga stellen, is er één ding veel belangrijker: welke van deze 6 doelen is je belangrijkste doel? Wat wil je aan het einde van dit jaar absoluut waarmaken? Als je één doel zou mogen kiezen die de meeste impact zou hebben op je leven, welk doel zou dat dan zijn?

Laten we daar beginnen. Dan kun je dit doel concreet maken en daar alvast mee aan de slag. De rest volgt later. Je wilt eerst 'minder doelloos' door het leven gaan en dat begint met het opstellen van je belangrijkste doel.

Bedankt voor je aanmelding Tatjana! Je hebt gisteren als het goed is een uitgebreide mail gekregen met een aantal basisinstructies. Elke zaterdag ontvang je een masterclass die gelijk dient als 'stok achter de deur' om aan je doelen en persoonlijke ontwikkeling te blijven werken.

Ik zie je reactie graag tegemoet. We houden contact met elkaar.

Succes en een fijne dag! :)

Groetjes,
Leroy
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 April 2017 om 15:46