Hallo!

Laatste reactie 05/07/2021 13:28 door Stan
· Markeren als ongelezen
Stan Hulskamp 11 maanden geleden geplaatst
Ik ben Stan Hulskamp, 16 jaar en ik ben veel bezig met persoonlijke ontwikkeling. Ook heb ik net mijn middelbare school afgerond, nu heb ik nog meer tijd om nuttig te besteden. vandaar dat ik deelneem aan deze cursus. Ook sport ik veel en ik houd van buiten zijn en genieten van de mooie natuur. Ik hoop hiermee nieuwe inzichten te krijgen over mijzelf en betere doelen te kunnen stellen, zodat ik de kwaliteit van mijn leven kan verbeteren. IK begon dit jaar met het lezen van persoonlijke ontwikkelingsboeken zoals: Master Your Mindset, Think and grow rich, The sience of getting rich. Deze boeken hebben mij op AAN gezet om mijzelf beter te leren kennen en belemmerde gedachtes te doorbreken. Ik ben al best ver en ik heb al veel geleerd, maar dit is voor mij nog maar het begin en ik ben heel enthousiast om steeds meer stappen in de juiste richting te zetten?.

Leroy Seijdel 11 maanden geleden geplaatst
Welkom @stanhulskamp​!

Leuk om je hier te zien en tof dat je al op zo'n jonge leeftijd met persoonlijke ontwikkeling aan de slag bent. Daar ga je heel veel plezier van beleven in de toekomst! 

Veel succes hier en als je nog iets wilt weten dan hoor ik het wel! :-) 
Stan Hulskamp 11 maanden geleden geplaatst
dankjewel!! Ik heb eigenlijk wel een vraagje, want ik was en ben veel bezig met de vaag 'wat wil ik echt?' Alleen momenteel heb ik nog geen idee wat mijn passie is of iets dat ik echt graag wil. (natuurlijk ben ik wel goed in verschillende dingen) Hoe ben jij hier achter gekomen? heb je toevallig wat tips voor mij? 
Leroy Seijdel 11 maanden geleden geplaatst
Graag gedaan @stanhulskamp​!

Mooi dat je met die vraag bezig bent. Allereerst is het belangrijk om te weten dat je geen tijdsdruk hoeft te zetten achter ''weten wat je wilt''. Dat kan ook averechts werken. 

Mijn tip:  ga meer tijd besteden aan de dingen die je leuk vindt om te doen. Als een paar van de dingen waar je goed in bent ook dingen zijn die je leuk vindt, dan is dat nog mooier natuurlijk (maar geen must). Verdiep je in die leuke dingen/passies. 

Dat is hoe ik het heb gedaan met persoonlijke ontwikkeling. Toen ik daar eenmaal mee begon, kon ik niet meer stoppen (en dat kan ik nu nog steeds niet ?). Maar het had ook niet voor mij kunnen werken en dan had ik iets anders geprobeerd wat me leuk lijkt. Zie het als een grote ontdekkingstocht (en van elke ontdekking leer je weer iets). 

Je kunt dit proces wel versnellen door je meer te verdiepen in persoonlijke ontwikkeling. Veel zelfhulpboeken (je vindt er ook een paar in het VIP Programma) zetten je aan het denken over dit soort levensvragen. Zorg er voor dat je de oefeningen uit die boeken maakt en doe dat met meerdere boeken om een goed plaatje te krijgen van ''wie jij bent''. 

Dit zijn al een paar geweldige stappen voor je om mee te beginnen. Succes! ?

Leroy
reactie op @leroyseijdel:
Stan Hulskamp Wauw! Heel erg bedankt hier kan ik wat mee??
11 maanden geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel Top @stanhulskamp​! Veel succes. Het wekelijks delen van je doelen kan ook een mooie extra stok achter de deur voor je zijn. Binnen de community zou je dat hier kunnen doen: https://community.leroyseijdel.nl/conversations/wekelijkse-planning-acties-en-successen-delen-2.

 Succes met jouw eerste acties en doelen! 

10 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Lidia Boneschansker-Westers 11 maanden geleden geplaatst
Beste @stanhulskamp​,

En bedenk ook dat `niks voor de eeuwigheid` is! Het werk dat ik nu doe heeft bv. inhoudelijk niks te maken met de opleiding die ik ooit gevolgd heb. Maar ik vind het fantastisch. 
Aan de andere kant heb ik op mijn 19e van mijn passie een betaalde hobby gemaakt (ik kon er niet volledig van leven, dus ik had een baan ernaast nodig), waardoor ik het plezier erin verloor. Als je ineens MOET en ook ALTIJD MOET, wordt het minder leuk. 

Ik ben nu 47 en ben eindelijk tot het besef gekomen dat zolang ik maar geld genoeg verdien om van te leven en een beetje te genieten, meer luxe niet nodig is. Dus ik jaag geen groot kapitaal meer na, ik heb een financieel buffer voor noodgevallen en verder is rust en gezondheid veel belangrijker. 

De coaching van Leroy laat je constant op jezelf reflecteren, en dat blijft altijd nuttig, bij wat je ook doet! 

Heel veel succes, hopelijk blijf je hier posten, ik ben heel benieuwd!

Groetjes, Lidia
reactie op @lidia893:
Stan Hulskamp Heel erg bedankt voor deze reactie!!? Ook leuk om het van een andere kant te horen hoe het allemaal gegaan is/ gaat. Dit geeft weer nieuwe inzichten. Erg bedankt!


Groetjes,

Stan hulskamp 

11 maanden geleden

Beantwoorden

Lidia Boneschansker-Westers Hoi Stan! 

Je bent er nog wat jong voor (dat vind ik van mezelf eigenlijk ook), maar als je je Persoonlijke Grondwet gaat invullen, helpt het misschien door je af te vragen wat JIJ wilt wat er over je gezegd wordt tijdens je uitvaart. Wat voor beeld wil JIJ dat een ander van jou heeft? 

Ik heb ´m ook niet zelf bedacht, maar die vraag kreeg ik eens tijdens een training en dan moet je eerst wel even koffie gaan halen... het was voor mij echt het omslagpunt. Wil ik bekend staan als die mediageile (sorry voor het woord) duizendpoot die van alles doet en overal met de neus vooraan staat (alles voor de exposure en de ´likes`) of wil ik zijn, zoals mijn grote voorbeeld, mijn oma: hard werken, maar verder heel eenvoudig en wijs. Zij wist echt overal antwoord op en een oplossing voor. En toen zij overleed, liep het hele dorp uit. Want ze hielp iedereen en had geen oordeel. Dus dat is mijn uitgangspunt geworden. 

Misschien moet je op je 16e inderdaad nog niet gaan nadenken over je uitvaart, maar denk maar eens andersom: wie is jouw held? Dat kan een voetballer zijn, maar net zo goed je leraar Biologie. En waarom bewonder je diegene zo? Dat helpt je op weg om voor jezelf te bepalen wat je belangrijk vindt, dan wordt het makkelijker concreet. 

Groetjes, Lidia

11 maanden geleden

Beantwoorden

Stan Hulskamp Hoi Lidia!

Bedankt voor deze goede tip! Ik zal het opschrijven en toepassen. Momenteel heb ik nog geen groot voorbeeld. ( Misschien onbewust?) Maar ik zal mijn ogen open houden en mijzelf dan afvragen waarom dat mijn voorbeeld is. Nogmaals heel erg bedankt voor de moeite om mij verder te helpen!!

11 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Gertjan Wieringa 10 maanden geleden geplaatst
Heee Stan, ik ben psycholoog geworden nadat ik flopte met de studie rechten; dus ik heb EEN passie gevonden (maar ik had meerdere passies, molenaar, koffie en thee, gezonde planten verbouwen zeg maar :>> etcetera); en die passie psychologie werd meer een echte passie door op een gegeven moment me erop te focussen; ik vond psychologie leuk en ben toen al mijn andere bijbanen gaan stoppen omdat ik het zo goed kon ontdekkenen er ook GOED in kon worden. Want ook een paar jaar concentreren op eeen nieuw leuk vakgebied en opleiding doen en werken en studeren samen maakt dat je veel kennis krijgt en dat maakt t ook leuker. En dat je mensen leert kennen in het vakgebied; die willen graag nieuwelingen helpen. successss!!!
En als je ooit een studie maatje zoekt bij al die opleidingen; let me know haha
Stan Hulskamp 10 maanden geleden geplaatst
heeee! Dankjewel. haha zal ik doen? bedankt voor het delen van jouw verhaal.
Angelina Wacanno 10 maanden geleden geplaatst
Hoi Stan,
Stiekem ben ik eigenlijk wel een beetje jaloers op jou omdat jij op je 16e al zo mooi bezig bent met de belangrijkste dingen en mooie dingen in het leven!

Ik ben nu 57 jaar en ben hier ook al heel veel jaar op een fijne manier mee bezig.

Wat ik je mee zou willen geven is;
Kijk wat jij belangrijk vindt in je leven!
Kijk welke Kernwaarden bij jou passen.

Bijvoorbeeld Zelfontwikkeling,
Doorzetten, Genieten, Verbondenheid, Van betekenis zijn .

Zo kun je zelf op zoek gaan naar welke Kernwaarden bij jou passen.

Maak een Top 5.
Deze Top 5 zijn als het ware je kompas in het leven.
Alles wat je doet of als je een keuze moet maken leg je naast je Kernwaarden.
Komen die met elkaar overeen dan weet jij of je de goede keuze maakt of dat je op de goede weg zit.
Komen ze niet overeen dan maakt die keuze jou niet gelukkig of kost je heel veel energie.

Om je doel in het leven te kunnen volgen is het hebben van een Kompas noodzakelijk omdat je anders niet komt op de plek die bij jou past.

Stan geniet van het proces en ik wens je heel veel plezier in het leven!
Dat gaat jou zeker lukken.

Groetjes Angelina
reactie op @angelina2:
Stan Hulskamp Hoi Angelina, 


Wauw! Heel erg bedankt? Dit zet me echt aan het denken. Soms zie ik door de bomen het bos niet meer, daar zullen wel meer mensen soms last van hebben. Maar dat is inderdaad een goede om de juiste keuzes te kunnen maken. Nogmaals bedankt voor de moeite en het inzicht!? 


10 maanden geleden

Beantwoorden

Angelina Wacanno Graag gedaan Stan !
Als mij een ding rust in het leven heeft gegeven is dat ikzelf altijd mijn eigen beste vriendin in dit leven ben en dat ik op mezelf kan vertrouwen. En niets geeft zoveel rust als een genomen besluit die ik neem door naar mijn hart te luisteren. Ik kan altijd op mezelf vertrouwen.

10 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Leroy Seijdel 10 maanden geleden geplaatst
Je hebt al aardig wat mooie tips gehad hier van iedereen. Mooi @stanhulskamp

Voor het blijvend bijhouden van je doelen kun je ook dit topic iedere week aanvullen: https://community.leroyseijdel.nl/conversations/wekelijkse-planning-acties-en-successen-delen-2. Dat kan een goede stok achter de deur voor je zijn om je doelen (en persoonlijke ontwikkeling) niet te laten liggen.

Kijk maar of dat je nog een stapje extra kan helpen. 

Succes! :-)  ​
reactie op @leroyseijdel:
Stan Hulskamp Ja ga ik zeker doen! Ik vond het alleen lastig in het begin om doelen te bedenken. Want ik zag door de bomen het bos niet meer en ging TE veel nadenken. Nu gaat het beter. Nogsteeds nog niet alle doelen helemaal helder maar het gaat wel een betere kant op. Waarop stel jij je doelen eigenlijk?
10 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 28 May 2021 om 12:21
Aantal lezers 9
Aantal reacties 9