Hoi ik ben Sandra, 52 jaar. Ik woon met mijn dochter en kleindochter en ik heb reumatoïde artritis. Dit laatste is gelijk mijn beperkende, energieslurpende factor. Daarnaast wil ik teveel. 


Ik heb wat turbulente jaren achter de rug en wil me nu gaan richten op wat ik echt fijn vind: de natuur. Met tot gevolg dat ik elke gelegenheid aangrijp om hier meer over te leren, ook ben ik lid van verschillende natuurverenigingen en wil ik volgend jaar de gidsenopleiding gaan doen. Daarnaast ben ik aan het fotograferen gegaan in de natuur, wil hier een cursus voor gaan doen en ik ben enthousiast aan een website begonnen om fotokaarten te gaan verkopen. Dit meer omdat ik het leuk vind dan als inkomen. 

Ik heb het geluk dat ik, na meerdere pogingen om weer aan het werk te gaan, wat me fysiek toch niet lukte, geen werk meer heb en voorlopig kan leven van mijn spaargeld.


Toch komt er van mijn dagen vaak niets terecht, omdat ik vaak moe ben, door mijn reuma slecht op gang kom, of omdat ik op die ene goede dag al mijn energie geef aan achterstallige klussen. 


Voorheen had ik nog meer fijne bezigheden, zo naaide ik heel veel kleding, maar dat heb ik voor nu maar opgegeven omdat ik er geen plezier meer uit haal.


Ik hoop dat ik hier een leidraad kan vinden om wat meer balans te krijgen, zodat ik weer echt plezier in mijn leven krijg.