Even voorstellen mijn naam is Rick

Laatste reactie 11/02/2019 19:38 door Michael
· Markeren als ongelezen
Rick Robben 6 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal ik ben een jongen 43 jaar oud en getrouwd met een lieve vrouw waar ik al (bijna) 28 jaar mee samen ben en we hebben samen een zoontje van 12.
Zelf ben ik werkzaam in de ICT en ik heb inmiddels burnout nummer 2 achter de kiezen (sterker ik revalideer nog) Al denk ik dat ik een bore-out had deze keer. Hoe dan ook niet goed. Er is niets ergers als je energiepijl altijd maar onder nul blijft staan., dat je je afsluit van de wereld en dat je altijd maar in de put zit. 
Ik zeg achter de kiezen omdat ik dit gevoel niet meer heb. Ik heb er weer zin in, natuurlijk ontbreekt het me nog aan energie en ren ik de deur niet plat bij iedereen.  Maar ik weet zeker dat ik dit weer ga doen.. Sterker nog, ik ga er een doel van maken. 

Waarom ik hier ben beland tja die vraag heb ik ook even over moeten nadenken.  Veel van de boeken die hier voorbij komen ken ik al. Het is meer een stok achter de deur, er eens gebruik van maken. Ik ben echt zo'n sprinter.. (thx Leroy)  Ik begin ergens super enthousiast aan en de sky is de limit maar snel raak ik van mijn spoor af waardoor het op de grote lijst beland. Tijd is dus gekomen om hiermee aan de slag te gaan.  Jullie gaan zeker meer van me horen. 

gr. Rick
Athalja-Mara van Straalen 6 maanden geleden geplaatst
Welkom @robbenr​, ik had je al gelezen in een andere toppic maar leuk nu nog even wat meer van je te lezen. 
Een stok achter de deur is deze community zeker! Hoe vaker je iets deelt hoe sterker deze stok wordt. Daarom deel ik dagelijks mijn 1 minuut acties. Doe je mee?😜 
Tot lees 😊
Froukje Keuning 6 maanden geleden geplaatst
@robbenr @athaljamara

Goedemorgen Rick & Athalja.
Ik kan bovenstaande alleen maar benadrukken.
Deel iedere dag je 1 minuutacties en je zult je doel behalen.
Eerst is het zoeken om tot de kern te komen.
Als het delen een gewoonte is geworden is het BINGO.
Succes ermee.
Michael Men 6 maanden geleden geplaatst
Hoi @robbenr​, Ik ben met de term bore-out een lange tijd bezig geweest. Het is nogal onbekend en het zorgt voor veel verwarring op persoonlijk gebied en het herstel. Maar het komt steeds meer voor. Het kan een voordeel zijn, als je het er over wil hebben. Ik was trouwens ook bezig met ict, maar heb een switch gemaakt. Ik heb trouwens een boek geschreven over mijn bore-out. Maar meer om het van me af te schrijven, dan een zelfhulp boek. Objectief gezien :D Sterkte!
Rick Robben 6 maanden geleden geplaatst
@michaelmendocha Heb je nog tips in deze. Wat heb je echt geleerd van deze periode.
Denk eerlijk gezegd dat ik het antwoord al weet maar ik stel je toch deze vraag.

Zelf voor mij is het namelijk de switch maken. Loslaten van iets waar ik goed in ben maar wat me te veel onvrede oplevert.
De veilige have dus verlaten.

Knap zeg dat je gewoon een boek geschreven hebt. Ik schrijf momenteel ook superveel, maar dat is meer om mijn gedachtes te ordenen.
Wel heb ik een soort van dagboek in de maak, gewoon een review van mijn dag. Hoe voelde ik me, wat moet ik nog.
Heb voor Kerst een zelfreflectie boek gekregen van Vertellis, maar momenteel doe ik het nog gewoon in mijn schrijfblokje. Heb het gevoel dat ik al goed bezig ben en als het stopt pak ik dat cadeau erbij.
Michael Men 6 maanden geleden geplaatst
Negen tips:

1. Stel je voor dat je niets verandert. Hoe zit je er dan over tien jaar bij? En wil je dat?
 2.Doe ook het tegenovergestelde: stel je voor wat je kunt bereiken als je wel iets verandert.
 3.  Laat je inspireren. Zoek mensen op die goede ideeën hebben, ga naar seminars, trainingen, lees inspirerende boeken.
 4.  Stel kleine doelen: als het lukt, motiveert het je verder te gaan.
 5.  Probeer kleine succesjes na te streven. het gaat niet alleen om successen op werk, denk ook aan prestaties op het gebied van sport, vrijwilligerswerk, gezondheid. Deel deze in de community. Het verhoogt je zelfvertrouwen en motiveert je meer succeservaringen na te streven. 
6.  Bouw een netwerk op waar je op terug kan vallen zoals Leroy
7.  Blijf leren. Telkens als je iets nieuws leert, word je geprikkeld ermee aan de slag te gaan. Een cursus of training hoeft niet per se in het eigen vakgebied te zijn, maar het moet er wel aan raken.
8. Zoek gewoonten die je vooruit helpen. Luister naar je lievelingsmuziek, drink je favoriete drank of ga vaker naar de sportschool. Bewegen is een grote remedie tegen down zijn.
9. Zet de eerste stap. Nu. Als je langer wacht dan 24 uur met het uitvoeren van een idee, gebeurt het nooit. Want je moet naar een jaarplanning toe

Trek er een jaar of 2 voor uit om te herstellen@robbenr​. En lees mijn boek

reactie op @michaelmendocha:
Rick Robben kan niet meer zeggen dan supertips. Ik zit in dat moment van wil ik dit nog wel dus ik kan me helemaal vinden in je woorden. Gesproken over die woorden.

Waar vinden we dat boek van je? 
6 maanden geleden

Beantwoorden

Michael Men Gewoon te vinden op Bol.com
Aardig van je reactie op Linkedin
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Froukje Keuning 6 maanden geleden geplaatst
@michaelmendocha

Goedemorgen Michael.
Duidelijke omschrijving van je 9 bruikbare tips. Ik zit  midden in dat proces en ik kan niet vaak genoeg zulke tips herhalen.
Succes ermee
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 February 2019 om 12:18
Aantal lezers 16
Aantal reacties 9