Meer geld verdienen

Laatste reactie 04/09/2017 14:28 door Leroy
· Markeren als ongelezen
Miranda Lentjes 2 jaar geleden geplaatst
Hallo allemaal,

Ik ben Miranda, 41 jaar, gehuwd met Twan en moeder van twee zoons (11 en 8 jaar).
We hebben een "mini"boerderij met 4 geitjes, 2 konijnen, 4 kippen en 1 haan en 2 honden.
Ik ben 19 jaar werkzaam (geweest) als apothekersassistente en heb nu, na ong. 6 jaar, dan toch de knoop doorgehakt om ander werk te gaan zoeken.
Ik ben al  zo lang niet meer tevreden in mijn werk, de regels worden steeds patiënt-onvriendelijker en je kunt haast niet meer echt zorgverlenen, alles moet sneller, steeds minder tijd voor de mensen en daar worden ze, in mijn ogen, ook de duppe van.
EN daar komt dan ook de reden voor mij om mee te gaan doen met deze challenge, maar wat nu ?
Wat kan/wil ik dan gaan doen? Waar moet ik beginnen met zoeken? Ik weet in elk geval zeker dan ik niet weer wil werken in een omgeving waarin je wordt gedwongen om volgens protocollen te moeten werken en daardoor beperkt wordt in je handelen.  Da's toch een begin, maar dan.........
Ik heb wel ideeën wat ik leuk vindt om te gaan doen, maar dat zijn er zoveel. Hoe maak ik nu een juiste keus?
Mijn droom is om een zorg-/kinder-/doe-boerderij te  starten, met dieren, een moestuin, workshops geven, educatieve programma's en een winkeltje.
Of een eigen bedrijfje starten in de vervangende mantelzorg, mensen helpen die het zelf net niet allemaal redden en geen kinderen/familie/enz. in de buurt hebben om ze te helpen.
Of een webwinkel starten om al mijn zelfgemaakte producten te verkopen.
Of...... Of ......
MAAR hoe zorg ik dan ook nog dat ik er een inkomen uit haal?
In mijn hoofd lijkt het allemaal geweldig, maar dan komen de vragen; ja maar als..... en wat als...... en hoe kom aan het geld? 
DUS redenen zoeken ... ? Angst ? waarvoor? 

Ik hoop dat deze challenge me in elk geval de kracht geeft om het juiste doel te vinden en hiermee te gaan starten EN dat ik de discipline vindt om het ook te gaan doen.
OOK hoop ik dat ik steeds minder het gevoel krijg dat ik me moet bewijzen aan mijn omgeving.

Gr. Miranda
Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst

Dag @miranda3​,

Bedankt voor je bericht en leuk dat je meedoet met de challenge!

Je schrijft dat je veel dingen leuk vindt om te doen, maar dat het niet lukt om een keuze te maken. Iets 'leuk vinden' is ook niet genoeg om je eigen bedrijf te starten. Je moet er met volle passie en enthousiasme ingaan. Dat is iets anders dan 'iets leuk vinden'.

Je noemt veel verschillende dingen op die je kunt doen. Wat is je grootste droom? Hoe ziet je ideale leven eruit? Wat zou je doen als geld geen enkele rol zou spelen? En wat zou je doen als je wist dat je niet kon falen? 

Neem rustig de tijd om deze vragen voor je op een rijtje te zetten. Het is bij deze vragen belangrijk om ZONDER beperkingen te denken. Alles mag. Na je antwoorden gaan we je doel concreter maken. 

Ik ben benieuwd naar je antwoorden en hoor graag van je! :) 

Groetjes Leroy

simone 2 jaar geleden geplaatst

Hoi @miranda3

Gezellig dat je ook mee doet aan de Challenge en deze 1 minuut community. Hier ga je leren om zelf stappen te gaan zetten en dan gaat je plan gewoon langzaam maar zeker vaste vormen aannemen. Mijn plan is ook al opgezet en de eerste stappen zijn al gezet :-) Ik vind het ook eng, maar voel me ook steeds zelfverzekerder worden omdat ik nu echt stappen onderneem i.p.v. alleen maar denken en dromen.

Groetjes Simone

Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst

Gaaf @simone2​. Fijn om van je te horen en leuk dat je Miranda helpt met je bericht. Lekker blijven doen! :) 

Groetjes Leroy.

Miranda Lentjes 2 jaar geleden geplaatst

Hoi Leroy,

Ik heb over jou vragen na gedacht, maar vindt het heel moeilijk om hier een antwoord op te geven. Ik denk dat ik te veel nog er over nadenkt hoe het dan financieel zou moeten en dan twijfel ik weer.

Maar als ik ECHT ga kijken, diep in mijn hart, dan zou ik zo graag op een boerderij willen wonen met allerlei dieren om me heen, ik zou dan een moestuin willen aanleggen en daarnaast mensen willen helpen in de thuissituatie (mantelzorg), maar dan komt de grote MAAR dat kost een hoop geld en het levert nauwelijks geld op.

Ik weet heel goed dat ik deze grote MAAR niet moet stellen en toch doe ik het, waarom ???

Gr. Miranda   

Miranda Lentjes 2 jaar geleden geplaatst

Hoi Simone,

Dankjewel voor jou reactie, dit geeft me hoop dat het toch goed kan komen.

Wat ik ook merk is dat ik met regelmaat wel eens denk, wat zouden andere mensen van mijn besluit denken. Ook hierin weet ik dat ik daar niet aan moet denken en mijn eigen keuzes moet maken, maar goed het gebeurt wel.

Gr. Miranda

Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst

Dag @miranda3

Dank voor je reactie. Wat je wilt is helder en duidelijk. Wat je tegenhoudt ook. Dat zijn niet alleen je geldzorgen, maar nog meer je gedachten. Die zijn te beperkt en negatief en daarom kom je nu niet in actie. 

Dit is de vraag waar je een antwoord op wilt weten: hoeveel geld heb je nodig? In totaal en maandelijks? En dan DE vraag: wat ga je doen om dichter bij dit bedrag te komen? Wat kun je NU doen, ook al is het maar 1 minuut, om dichter bij je doel te komen?

Als je blijft nadenken over wat NIET kan zal er ook niets veranderen. Je antwoorden op deze vragen laten zien wat je WEL kunt doen. Je boerderij staat er morgen niet. Anders zou iedereen het doen. Daar moet je dus keihard voor werken, en dat begint met een helder plan te beginnen met de antwoorden op mijn vragen.

Hoe sterker je eigen doelen en plannen worden, des te makkelijker je ook afstand kunt nemen van wat anderen over je denken. Begin bij het begin.

Schrijf je antwoord ook op papier. Dat helpt. Veel succes! :)

Groetjes Leroy

Miranda Lentjes 2 jaar geleden geplaatst

Dankjewel, Leroy.

Ik ga de antwoorden op jou vragen op papier zetten. Je bedoeld de vragen in je laatste berichtje neem ik aan?

Gr. Miranda

Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst

Hey @miranda3

Super! Neem er rustig de tijd voor. Ja, ik bedoel de vragen op mijn laatste bericht ;)

Ik zie je antwoorden graag tegemoet zodat je de eerste stappen kunt zetten!

Leroy.

Miranda Lentjes 2 jaar geleden geplaatst

Hoi Leroy,

Ik heb vandaag pas door kunnen gaan met de challege, ivm een dagje uit en pas laat thuis. Ik kom er niet uit om een concreet einddoel voor dit jaar te formuleren, er zijn n.m. zoveel doelen die ik graag wil behalen, maar waar begin ik mee ? en misschien zijn al die doelen wel een tussen stap naar mijn einddoel, ik vindt het moeilijk. Nog een tip of tips?

Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst

Dag @miranda3,

Keuzes maken en beslissingen nemen is een belangrijk onderdeel om uitstelgedrag te overwinnen én taken meer af te ronden. Dus mijn tips is om een keuze te maken uit je doelen en daar de belangrijkste van te kiezen (en te delen in de community). Maak je geen zorgen.

We gaan daar tijdens de challenge verder aan werken. En verder: mijn vragen aan jou in een eerder bericht staan ook nog open. Scroll even terugm en schrijf de antwoorden voor jezelf op papier. 

En deel ze hier. Eigenlijk is het vrij simpel. Schrijf AL je doelen op papier en stel jezelf de vraag: wat is mijn belangrijkste doel tot eind 2017? Daarna maak je het doel kleiner. Wat is mijn weekdoel in relatie tot mijn jaardoel? En mijn dagelijks doel? Kortom: wat ga je NU doen om een stap in de richting van je jaardoel te zetten?

Succes! :)

Leroy.

Miranda Lentjes 2 jaar geleden geplaatst

Goedemorgen,

Hier antwoord op je gestelde vragen. 1. Hoeveel geld heb je nodig, in totaal en per maand?       Totaal; 600.00,00 euro       Maandelijks; 3000,00 tot 4000,00 euro     Dit is een schatting. 2. Wat ga je doen om dichterbij dit bedrag te komen?       Sparen, spullen verkopen.       Zuiniger leven, geen onnodige uitgaves.       Minder snoep/koek/frisdrank in huis halen.       Ons huis energie-neutraal maken. 3. Wat kun je NU doen om dichterbij je doel te komen?\      Minder snoepen.      Spullen verkopen op Marktplaats.      Een kasboek bijhouden en wat er over is op een spaarrekening zetten.      Offertes aanvragen ivm ons huis energie-neutraal maken.      Beter onderhoud aan gereedschap, enz. (hierdoor geen onnodige uitgaves)

  

Miranda Lentjes 2 jaar geleden geplaatst

Hoi,hoi,

Hier dan mijn jaardoel, met minder geld maandelijks rond kunnen komen.\

Gedragsdoel; minder onnodige uitgaves, sparen en spullen verkopen.

Eerste stap voor vandaag; kasboek maken, fruit en groente in het dorp bij mensen prive gaan kopen.

Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst

@miranda3.

Dank voor het delen! Dit begint ergens op te lijken. Goed gedaan ;)

Wat doet het met je om deze doelen en actie op te schrijven? Wat voor gevoel geeft dit je?

Feedback op je doelen:

- Jaardoel: wat is maandelijks 'minder geld' uitgeven? 1 euro? 10? 100? Kortom: hoeveel minder geld wil je uitgeven zodat je bij je maandelijks doel uitkomt? 

- Gedragsdoel: waar ga je mee beginnen? Kies 1 ding uit.

- Eerste stap: top! 

Laat je me aan het einde van de dag/morgen weten hoe het vandaag ging met je eerste doel? Je doelen sluiten goed op elkaar aan. Dit is een goede start Miranda. 

Veel succes vandaag!! :) 

Leroy.

Miranda Lentjes 2 jaar geleden geplaatst

Hoi Leroy,

Het geeft een heel fijn gevoel en ook duidelijkheid. Dit is mijn doel en zo ga ik het doen.

Aan het einde van het jaar wil ik 500,00 euro minder uitgeven per maand.

Gedragsdoel; spullen verkopen als eerste doel.

Bedankt voor je feedback, hier kan ik echt iets mee.

Gr. Miranda

Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst

Dag @miranda3,

Super! Fijn om te horen. Tijd om door te bouwen dus :) 

Mooi doel heb je nu. Hoeveel geld zou je deze maand al willen besparen? 

Gedragsdoel: wanneer ga jij je eerste spullen verkopen? Welke spullen worden dit? Waar ga je ze verkopen? En hoe ga je dit doen? En: wat kun je NU doen om een eerste stap te zetten richting je doel? 

Succes! :) 

Leroy.

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 20 August 2017 om 23:29
Aantal lezers 16
Aantal reacties 16