Starten met mijn eigen bedrijf - spannend!

Laatste reactie 02/09/2017 14:38 door Leroy
· Markeren als ongelezen
Manon Hutten 3 jaar geleden geplaatst
Hallo allemaal,
Ik ben Manon, 31 jaar en probeer al een tijdje voor mezelf te beginnen als voedingsdeskundige/Ayurvedisch coach/Detox coach.
Alle opleidingen afgerond, maar het lukt me maar niet een duidelijk plan op te stellen en mijn ideeën ook daadwerkelijk uit te voeren.
Twijfels, twijfels, twijfels... (eigenlijk op alle vlakken van mijn leven) en daar ben ik helemaal klaar mee!!
Ik hoop dat met deze cursus te doorbreken :)
Groetjes Manon
Leroy Seijdel 3 jaar geleden geplaatst

Dag @manon7,

Bedankt voor je bericht en leuk dat je meedoet met de 1 Minuut Challenge! :)

Wat is je belangrijkste doel op dit moment? Je eigen bedrijf opstarten? Uit je verhaal ga ik even uit van het starten van je eigen bedrijf. Je twijfelt veel, en die twijfels houden je tegen om in beweging te komen. 

De kunst is dus om in beweging te komen. Iets te gaan DOEN. Als ik het goed lees heb je al een duidelijk idee. Heb je dit idee opgeschreven en uitgetekend? Laat het duidelijke plan even varen. Wat is de reden dat je voor jezelf wilt beginnen? Hoeveel geld wil je maandelijks verdienen? Hoeveel klanten heb je daar elke maand voor nodig? Hoe ga je die klanten bereiken? 

De antwoorden op deze vragen ZIJN JE PLAN. En daar kun je NU al mee beginnen. Zonder een doel heb je geen richting en daardoor ga je twijfelen. Bepaal dus eerst je doel (helder en concreet). Ga we aan werken en ook tijdens de challenge krijg je hier handvatten voor. 

Dan de vraag: wat ga je NU doen om een eerste stap in de juiste richting te zetten?

Ik ben benieuwd naar je antwoorden. Leuk om je bij de groep te hebben! :)

Groetjes Leroy.

Manon Hutten 3 jaar geleden geplaatst

Hoi Leroy, Het belangrijkste is inderdaad het starten van een eigen bedrijf. Nou twijfelde ik ook nog over of ik een misschien een webshop wil of een eigen supplement wil ontwikkelen, maar je hebt helemaal gelijk; eerst ga ik jou bovenstaande vragen voor mezelf beantwoorden en er is even goed over nadenken hoe ik die klanten ga bereiken voor persoonlijke consulten. Dat is de eerste stap. Die webshop e.d. kan ik er later evt. naast doen. Alvast bedankt voor jouw doelgerichte antwoord, hier kan ik eindelijk ECHT IETS MEE! Groetjes Manon

Leroy Seijdel 3 jaar geleden geplaatst

Dag @manon7,

Wanneer ga je die vragen voor jezelf beantwoorden? Vandaag? Morgen? Over een week? Als het belangrijk is wil je hier snel werk van maken?

Goed van je om direct grenzen te stellen (eerst richten op het aantrekken van klanten en webshop voorlopig wegschuiven). Dat is een duidelijke keuze. 

Als ik het goed lees heb je op dit moment nog geen eigen bedrijf? Dat wil zeggen een KvK nummer? Dus dan is de vervolgvraag: wanneer wil jij je eigen bedrijf oprichten? Wat is je deadline? Wanneer ga je naar de KvK?

Ik merk dat dit voor veel mensen een drempel is, en zodra ze een afspraak hebben gemaakt gaan ze echt 'los'. Je kunt blijven piekeren, twijfelen en je afvragen of alles wel perfect is, maar het is een feit dat perfectie niet bestaat. Heel goed is ook goed genoeg. Maak een afspraak met jezelf en zet die eerste stap.

Deze vragen kun je aanvulling gebruiken. Ik ben benieuwd naar je antwoorden! 

Groetjes Leroy.

Manon Hutten 3 jaar geleden geplaatst

Dag Leroy, Die vragen ga ik a.s. maandag beantwoorden, dan ben ik vrij dus kan ik er even goed over nadenken. Ik heb net de Voorbereiding inschrijving handelsregister ingevuld en vast een afspraak gemaakt op het KvK kantoor om me ook daadwerkelijk in te gaan schrijven. Ik heb mijn zusje gevraagd me te helpen met een logo en het opzetten van een website. Dat doen we volgende week donderdagavond. Perfectie bestaat inderdaad niet, maar je hebt het goed aangevoeld, zo wil ik het wel altijd graag. Dat probeer ik nu los te laten en gewoon te 'gaan'. Ik ga vanavond je video bekijken, ben erg benieuwd. Alvast bedankt voor deze tips! Dit voelt echt goed, ik ga als een speer en heb ineens ontzettend veel energie :) Groetjes Manon

Leroy Seijdel 3 jaar geleden geplaatst

Dag @manon7,

Yes! Ik word blij van zulke berichten. Je hebt direct ACTIE ondernomen. Heel goed! :)

En je hebt een moment gepakt om mijn vragen uit te werken. Erg belangrijk. Nu nog DOEN natuurlijk. Hou me op de hoogte van je voortgang, en ik ben benieuwd naar je antwoorden voor de maandag. Ga zo door. 

Veel kijkplezier vanavond! :) 

Groetjes Leroy.

Manon Hutten 3 jaar geleden geplaatst

Hi Leroy, Het is gewoon heel fijn dat je mij vertelt wat ik moet DOEN. Dat maakt het een stuk makkelijker mijn richting te bepalen, dat heb ik gewoon nodig. Ik ga je zeker op de hoogte houden... Alvast hartelijk dank Leroy!!! Groetjes Manon

Leroy Seijdel 3 jaar geleden geplaatst

Dag @manon7,

Ik vertel je niet wat je moet doen, dat doe je zelf! Ik geef je alleen de hulpmiddelen (goede vragen stellen) waardoor je eerder de juiste richting bepaalt VOOR JEZELF. Je moet het uiteindelijk zelf doen. Ik ben een soort spiegel/stok achter de deur voor je ;)

Veel succes Manon!!

Groetjes Leroy.

Manon Hutten 3 jaar geleden geplaatst

Goedemorgen Leroy, Ja dat is zo, ik moet het toch zelf doen, maar het is echt een stok achter de deur! En ik heb in mijn verleden al heel vaak ervaren dat ik dan bergen kan verzetten, ik weet het alleen niet op de lange termijn vol te houden. Ik heb net mijn jaardoel en kleine doel bepaald en ook hiervoor de eerste stappen gezet. Heel fijn dit :) Groetjes en fijn weekend, Manon

Leroy Seijdel 3 jaar geleden geplaatst

Hey @manon7.

Super! Je weet dus dat je de doelen die je jezelf stelt kunt bereiken. Belangrijk voor je mindset :) 

VOLHOUDEN leer je hier. Ik kan alleen zeggen dat het keihard werken en focussen is. Je doet het niet zomaar (kijk maar om je heen hoeveel mensen met dit probleem kampen). Wil je een uitzondering zijn, dan zul je je uitzonderlijk moeten gedragen. En dat begint bij het veranderen van je discipline en gewoontes.

Ik ben benieuwd naar je doelen en eerste stappen. Ik zie net dat je deze al geplaatst hebt bij de 1 Minuut Ervaringen. Super. Geef je daar zo een reactie op!

Een fijn weekend :)

Groetjes Leroy. 

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 30 August 2017 om 09:55
Aantal lezers 21
Aantal reacties 10