Dagelijks yoga beoefenen

Laatste reactie 01/09/2017 19:02 door Leroy
· Markeren als ongelezen
jacqueline van rooij 3 jaar geleden geplaatst
en weet hoe goed en fijn het voor mij en mijn omgeving is als ik elke dag minimaal 30 minuten besteed aan yoga of mindfulness. Ik word er soepeler van, fysiek en mentaal. aardiger ook ?.
 Maar je voelt het al aankomen: dat lukt me niet. Ik neem het me dagelijks voor, soms een aantal keren per dag: op de fiets, tijdens het boodschappen doen.... Maar bijna elke avond moet ik constateren dat het erbij is ingeschoten. Zo suf!
Dus, daarom ben ik hier.
Leroy Seijdel 3 jaar geleden geplaatst
Dag @jacqueline5​,

Fijn om te zien dat het gelukt is met het aanmaken van een topic! ;)

Bedankt voor je bericht en welkom bij de 1 Minuut Community. De 1 Minuut Challenge die vanaf 1 september begint gaat je zeker verder helpen bij dit doel. 

De eerste stap van uitstelgedrag is een gebrek aan doelen. Of beter gezegd: we maken onze doelen te vaag. Je schrijft dat je het jezelf voorneemt om dagelijkse te doen, dan weer een paar keer per dag, en dan weer tussendoor. Je brein houdt van gemak.

Eerst 1 ding tegelijk dus. Om te beginnen wil je twee dingen tegelijk of door elkaar heen doen: yoga en mindfulness. Welke van de 2 is het belangrijkste voor je? En wat versta je onder yoga dan wel mindfulness? Wanneer ben je 'mindful'? Wat houdt je tegen om 30 minuten aan yoga/mindfulness te doen? 

Ik ben benieuwd naar je eerste antwoorden. Eerst concreet maken, dan aan de slag gaan. 

Een fijn weekend en ik zie je reactie graag tegemoet Jacqueline! :)

Groetjes Leroy.
jacqueline van rooij 3 jaar geleden geplaatst
ok,@leroyseijdel​ , heel goed!
Mijn doel: ik wil minimaal 30 minuten yoga doen. dwz 2 oefeningen van 15 minuten elk.
wat me tegenhoudt? geen idee, ik doe het gewoonweg niet. Omdat de zon schijnt, omdat ik eerst boodschappen wil doen, omdat ik enzovoorts.
beter zo?
Leroy Seijdel 3 jaar geleden geplaatst
Top @jacqueline5​!

Goed dat je weet dat je minimaal 30 minuten en 2 oefeningen van 15 minuten wilt doen. Dat is een goede start. Welke oefeningen wil je doen? Als ik je zou vragen om NU te beginnen met je yoga oefeningen kun je dan direct starten? Of moet je eerst de oefeningen nog opzoeken?

Hoe makkelijker je het maakt voor jezelf des te eerder je begint :)

Als je je laat tegenhouden door het weer of andere zaken, dan gaat het inderdaad om een vorm van uitstelgedrag. Je doel wordt concreter, maar de tweede oorzaak van uitstelgedrag ligt al op de loer: een gebrek aan tijd. Of nog beter: geen tijdsplanning voor je yoga. Wanneer wil je aan yoga? Wat voor tijdstip? Welke dagen? Of wil je het elke dag doen? Welk tijdstip komt je uit? 

Groetjes Leroy
jacqueline van rooij 3 jaar geleden geplaatst
ha
elke dag, ik heb een arsenaal aan oefeningen. Afhankelijk van mijn lichamelijke toestand maak ik een keuze voor 2 oefeningen waar ik het meeste baat bij heb. Ik heb ervaring genoeg om te weten hoe dat in elkaar steekt.
vast tijdstip lijkt me onhandig, geen dag is dezelfde in mijn week: vroeg/laat op ivm werk enof reistijd.
en - daar komt de aap uit de mouw - ik hou niet zo van plannen en afspraken.
Ook al maak ik met mezelf, zet ik ze in mijn agenda,, het is geen enkele garantie dat ik ze naleef...
Leroy Seijdel 3 jaar geleden geplaatst
Dag @jacqueline5​,

Dan zijn de oefeningen niet je uitdaging. Hoe denk je elke dag yoga oefeningen te doen als je afspraken met jezelf toch niet nakomt? Dat is hetzelfde als hardlopen zonder hardloopschoenen. Dat lukt ook niet, of je houdt het niet lang vol ;)

Dus de vraag is eerder: wil je wel écht die yoga oefeningen doen? Of is het toch niet belangrijk genoeg? 

P.S. in plaats van een vast tijdstip is er een flexibel tijdstip die je kunt gebruiken. Deze is gekoppeld aan een activiteit die je elke dag doet. 

Voorbeelden:
- voordat je naar bed gaat (wat je elke dag doet), ga je tandenpoetsen. 
- na het avondeten (wat je elke dag doet), ga ik 30 minuten yoga doen. 
- andere (mogelijk) dagelijkse activiteiten): voor slapen, opstaan, tandenpoetsen, douchen, lunchen, diner, televisie kijken, op de mobiel kijken, dagelijkse vrije tijdsmomenten etc.....

Op deze manier pak je géén vast tijdstip, maar wel een moment voor of na een dagelijkse activiteit. Vervolgens kun je gaan bijhouden of dit wel of niet lukt. Je agenda werkt blijkbaar niet. Wat kun je WEL doen om ELKE DAG bij te houden of je je yoga oefeningen doet? Hoe wil je dit doen? Wat is plan B? 

Groetjes Leroy
jacqueline van rooij 3 jaar geleden geplaatst

nu, de 1 minuut challenge is vandaag gestart en ik heb al mijn yoga-oefening gedaan voordat ik ging kijken haha. Goede stok achter de deur dus! Het staat nu 1-0!

Leroy Seijdel 3 jaar geleden geplaatst

YES @jacqueline5,

Gefeliciteerd! Goed gedaan zeg :) 

Je kunt je ervaringen van de challenge via deze link delen: http://community.leroyseijdel.nl/boards/1-minuut-ervaringen. 

Dat maakt het iets overzichtelijker. 

Geniet van je doelpunt ;)

Tot morgen! 

Leroy.

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 11 August 2017 om 12:02
Aantal lezers 9
Aantal reacties 8