Even voorstellen: Emy

Laatste reactie 26/05/2017 14:40 door Leroy
· Markeren als ongelezen
Emy Jansons-van Steekelenburg 2 jaar geleden geplaatst
Hallo allemaal,

Ik ben Emy. Als zelfstandig ondernemer maak ik video's voor online gebruik. Wat ik uit de challenge wil halen is om gefocust te kunnen werken, om zo meer te kunnen doen in evenveel of zelfs minder tijd, en de dingen te laten die niet relevant zijn voor mijn bedrijf.
Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst
Dag @emyjansons-vansteekelenburg,

Bedankt voor je reactie en leuk dat je meedoet. Wat is de reden dat je met meer focus wilt werken? Wat betekent 'focus' voor je? Wanneer ben je wel gefocust? En wat houd je tegen om nu gefocust te werken?

Ik ben benieuwd naar je reactie. Veel succes met de lessen! :)

Met inspirerende groet,
Leroy
Emy Jansons-van Steekelenburg 2 jaar geleden geplaatst
Dag Leroy,

Elke film die ik maak, zie ik als een project met verschillende fasen. Een video maken, is meer dan alleen filmen, monteren en opleveren. Aan de voorkant moet je helder krijgen wat de klant wil, tot een prijs komen, ik moet het voorbereiden, agenda-afspraken maken etc. Na afloop is er vaak nog een correctieronde, factuur en afrondende mails. Er lopen veel 'projecten' naast elkaar, die zich allemaal in een andere fase bevinden. Het is soms best lastig om, als ik met het ene bezig ben, niet met m'n hoofd al weer bij het andere te zitten. Dat bedoel ik ook met focus aanbrengen. Dus richten op één ding, en ook afleidingen als Facebook, Whatsapp etc. weerstaan.

Ook laat ik m'n eigen promotie te veel liggen. Mijn website moet bijvoorbeeld vernieuwd worden. Daar kom ik maar niet aan toe. En er is nog veel meer werk aan de winkel. Ik denk dat als ik beter plan en gefocust werk, dat ik veel meer kan doen dan ik nu doe.

Wanneer ik wel gefocust werk? Als ik in een flow zit: met m'n aandacht helemaal bij één taak ben, me daar vol op stort en de tijd voorbij vliegt.

Dank dat je deze challenge organiseert! Ik loop wel twee lesjes achter omdat ik een spoedklus tussendoor kreeg, maar ik zie erg uit naar de volgende lessen!

Vriendelijke groeten,
Emy
Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst
Dank voor je bericht @emyjansons-vansteekelenburg

Wat zijn je belangrijkste zakelijke doelen voor dit jaar? Je wilt meer focus aanbrengen op één taak tegelijk. Wat houd je tegen om dit te doen? Kortom: wat zijn je grootste tijdverspillers? Waar verlies je nu de meeste tijd aan? Heb je inzicht in je eigen tijdsbesteding? En de belangrijkste vraag: wat is de reden dat je nu niet vaker zorgt dat je in de flow zit?

Een gebrek aan tijd is een gebrek aan prioriteit. Prioriteiten stel je door je te focussen op een beperkt aantal doelen. Schrijf die doelen voor jezelf op. Doelen geven je richting en focus. Zonder doelen geen focus.

Je hebt het gevoel dat je nu bepaalde dingen laat liggen. Wat is nu het belangrijkste? Wat wil je met je bedrijf? Meer aandacht voor promotie? Tijd besteden aan je website? Klantencontact optimaal onderhouden? Je kunt niet alles doen. Wat is NU het belangrijkste? Welke activiteiten passen het beste bij je belangrijkste doelen? Kies en ga dat doen. Accepteer dat je het andere (voorlopig) niet kunt doen.

Belangrijke zaken eerst ;)

De vorige lessen kun je gewoon terugkijken. Deze staan bij de andere lessen: http://community.leroyseijdel.nl/resources/zelfverbetering-challenge-community. Ik zie je reactie graag tegemoet.

Succes!

Met inspirerende groet,
Leroy
Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst
Dag @emyjansons-vansteekelenburg,

Hoe gaat het met je doelen? :)

Groetjes Leroy
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 April 2017 om 12:23
Aantal lezers 8
Aantal reacties 5