Dankbaarheidsoefening

Laatste reactie 09/12/2016 07:10 door Leroy
· Markeren als ongelezen
Djahina Parisius 3 jaar geleden geplaatst
Fijn om je ochtend met deze oefening te starten.
Leroy Seijdel 3 jaar geleden geplaatst
Fijn om te horen @djahinaparisius!

Hoe gaat het verder met je ochtendritueel? :)
Djahina Parisius 3 jaar geleden geplaatst
Ik stond afgelopen dinsdag om 6 uur op om om 7 uur op de sportschool te staan. Ik neem 's ochtends best mijn tijd om te mediteren, oefeningen te doen en jouw filmpjes te beluisteren. Dat voelt wel goed. Alleen kom ik vervolgens soms wat in tijdnood. Ik ben ook geen ochtendmens laat staan een snelle starter. Omdat ik nu van te voren nog niet zo goed kan inschatten hoe lang ik ervoor nodig heb. Eind vd week schrijf ik alles uit en dan kan ik het 's ochtend korter toepassen. Afgelopen dinsdag was wel erg veel haasten. Dus gisteren en vandaag stond ik rond 7 uur op en verplaatst ik het sporten naar yoga ' s avonds. Gaat best aardig dus, ik start wel met positieve energie!
Leroy Seijdel 3 jaar geleden geplaatst
Mooie start @djahinaparisius! En wat gaaf dat je dinsdag om 7 uur in de sportschool stond. Hoe voelde dat? :)

Dat je geen ochtendmens bent, zit voor een deel tussen je oren. Ik was ook nooit een ochtendmens, stond chagrijnig op en moest me iedere ochtend weer haasten om richting mijn werk te gaan. Totdat ik besloot dat ik mijn ochtend echt anders wilde indelen: eerder naar bed, vroeger opstaan en tijd nemen voor persoonlijke ontwikkeling: meditatie, oefeningen voor zelfvertrouwen (visualisatie, affirmatie, leefregels) en beweging (push-ups, yoga).

Dat kostte me in het begin heel veel moeite om te doen, maar ik besloot dat ik dit iedere ochtend wilde doen. Ik wilde namelijk meer rust en positieve energie uit iedere dag halen. Wat ik ermee wil zeggen: dat je nu geen ochtendmens bent wil niet zeggen dat je het niet kunt worden. Als je het echt wilt, lukt het je ook. Maar het kost eerst veel energie voordat het een gewoonte is. Elke dag herhalen, herhalen en herhalen.

Je kunt de 1 Minuut Community gebruiken als inspiratiegroep om je doelen ook echt te bereiken. Ik vind het mooi om te zien dat je deze week met meer positieve energie opstaat. Nu blijven doen :)

Wat geeft je nu positieve energie bij het opstaan?
Djahina Parisius 3 jaar geleden geplaatst
Thx voor je feedback @leroyseijdel!


Het voelde goed om om 7 uur in de sportschool ge staan. Heerlijke start van mijn ochtend. Ik sport elke week 1, 2 of 3 keer 's ochtends vroeg. Echter ben ik er nog niet over uit wat ik prettig vind, 's avonds of 's ochtends vroeg sporten. Dus ik speel daar nu een beetje mee. Het kan mij nl ook korte nachten kosten en soms wat stress geven. Ik kan het ook heerlijk vinden om na een dag nog te 'ontladen' in de sportschool.


De oefeningen en mediteren zijn fijn. Ik kom echt met een andere energie op het werk aan:)
Leroy Seijdel 3 jaar geleden geplaatst
Graag gedaan @djahinaparisius!

Goed om te experimenteren met de tijden. Kijk voor jezelf waar je je prettiger bij voelt. Je schrijft dat het je ook korte nachten kan kosten. Wil je in de ochtend blijven sporten, is het dan geen optie om eerder naar bed te gaan? Dan heb je geen last meer van de kortere nachten.

Het is aan jou! :)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 December 2016 om 07:44
Aantal lezers 12
Aantal reacties 6