Afvallen, fitter voelen en het volhouden!

Laatste reactie 11/12/2017 12:44 door Leroy
· Markeren als ongelezen
Anja de Rover 2 jaar geleden geplaatst
Mijn naam is Anja. Al sinds mijn jeugd aan het lijnen. 2x in mijn leven mijn streefgewicht behaald, op mijn 18e en 29e (trouwen). Ik start, doe fanatiek, val af, laat het daarna weer vallen. Het eeuwige gejojo. Ik zit al jaren op een lijnclub, ook daar jojo ik. Ik ken allerlei dieten/leefstijlen, maar ik houd ze niet vol. Eigenlijk zorg ik daardoor niet goed voor mezelf. Kort samengevat:Ik wil voor anderen zorgen, pleasen, dan houd ik mijn doelen heel goed in de gaten. Ik wil wel altijd te veel, ben erg enthousiast en wil mijn doelen bereiken. Het lukt me met afvallen echter niet. Alsof ik mezelf niet tekort wil doen. 
Ik heb een druk leven, veel taken in het onderwijs, veel denk- en voorbereidingswerk daardoor 's avonds. Ik ben met mijn man, de 3 kinderen het huis uit, 1 lief kleinkind. We hebben allebei onze moeder nog, 85 en 94, in de buurt, redelijk gezond. We wonen prettig, ik heb een fijn leven, maar ik ben te zwaar en niet fit genoeg. Ik krijg dat niet onder controle. Ik wil nu eerst 17 kg afvallen, daarna nog 9 kg. Ik zal me dan veel fitter voelen en trotser op mezelf. Nu vind ik mezelf geen doorzetter en voel ik me veel te dik. 

Dit wordt mijn 80e poging en altijd denk ik: Nu echt! Dat denk ik ook nu voor 100%. Wat is het toch in mij, dat ik het altijd weer opgeef op dit gebied? 
Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst
Dag @anjaderover​,

Bedankt voor je bericht en welkom in de 1 Minuut Community!

Goed dat je een bericht plaatst. Dat is stap 1. Ik lees in je stuk heel veel dingen die je aanpakken/veranderen maar dat dit zelden permanent veranderd. Opgeven gebeurt omdat je iets niet graag genoeg wilt veranderen. En dan is de discipline en focus ook te laag.

Wat is NU je belangrijkste doel? Afvallen? Je wilt 17 kg afvallen maar schrijft niet voor wanneer je dit wilt bereiken. Zo blijft het een oneindig lang doel. Voor wanneer wil je die 17 kg kwijtraken? Wat voor datum? En hoeveel kilo wil je aan het eind van deze maand (november) wegen? Wat heb je er voor nodig om dit te doen? Stel een doel, maak een plan en start met DOEN.

Je weet waarom je dit wilt en wat je moet doen. Nu wil je dit ook volhouden. Dank voor je bericht. Lees graag je antwoorden tegemoet. Succes Anja! ?

Groetjes Leroy
Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst
Dag @anjaderover​​,

Al even niets meer van je gehoord.
Hoe gaat het nu met je doelen? Laat je me de antwoorden op bovenstaande vragen nog weten? :)

Ik ben benieuwd en hoor graag van je!

Groetjes Leroy.
Anja de Rover 2 jaar geleden geplaatst
Beste Leroy,

Bedankt voor je bericht. Ik stel mijn doel inderdaad veel te groot. Deze ruime week ben ik 1,5 kg kwijt. Een mooi begin.
Ik wil over een maand op 21 december nog eens 3,5 kg afgevallen zijn door gezond te eten, 2 liter water en meer thee per dag te drinken (nu drink ik teveel koffie).
Het wordt een erg drukke maand, veel avonden extra werk of scholing, waardoor het eten vaak onregelmatig zal zijn. Ik ga hier vantevoren over nadenken en plannen.

Groeten,
Anja
Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst
Hey @anjaderover​,

Goed om van je te horen. En een goed begin gemaakt. Gefeliciteerd met de 1,5 kg van afgelopen week! ??

Helder doel. Dat is per week ongeveer 1 kilo. Hoeveel weeg je nu? Dan weet je dus ook wat je volgende week wilt wegen. 

Wat betekent ''gezond eten'' voor je? Wanneer eet je gezond genoeg om je doel te behalen? Wat is daar voor nodig? 

Hetzelfde geldt voor thee drinken. Wat betekent ''meer thee drinken''? Hoeveel meer wil je dit drinken? Of nog beter: hoeveel minder koffie wil je drinken? Van hoeveel koppen naar hoeveel? Dat is concreet maken. En dan..... Hoe je bijhouden of je dit wel of niet hebt gedaan? 

Maak een plan. Goed dat je alvast nadenkt over de drukte die eraan komt. Speel daar op in. Wanneer ga je hierover nadenken en je plannen maken? 

Voldoende stof tot nadenken. Je bent op de goede weg. Nu is het tijd om alles concreet te maken, en je acties te meten. Succes Anja! ?

Groetjes Leroy
Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst
Hey @anjaderover​​​,

Hoe gaat het nu?
Ik heb nog geen reactie gekregen op bovenstaande vragen.

Ik ben benieuwd naar je voortgang!

Leroy.
reactie op @leroyseijdel:
Anja de Rover Beste Leroy,

Ik weet de antwoorden op je vragen nog niet. Heel erg druk gehad met veel avonden werk. En ik vind het lastig om een duidelijk plan te maken.
Ik ben weer 2 kg afgevallen, dat is fijn. Ik ga verder nadenken hoe ik het verder wil aanpakken  en een concreet plan bedenken, anders gaat het weer net als altijd .....

Bedankt voor je support.
Groeten, Anja


2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel Dag @anjaderover​,

Druk zijn is geen excuus. Als iets echt belangrijk voor je is, maak je er ook tijd voor. We hebben allemaal 24 uur op een dag. Wanneer ga je een begin maken met je plan? Iets is beter dan niets.

Wil je onbeperkte online coaching, support én een stok achter de deur? Dan raad ik je aan om het VIP Coachingsprogramma te volgen. Bekijk de link: www.leroyseijdel.nl/1-minuut-community. 

Ik heb je genoeg vragen gesteld waar je verder mee kunt. De keuzes is nu aan jou om er wel of niet iets mee te doen.

Veel succes Anja! 

Groet Leroy.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst
Dag @anjaderover​,

Al een poosje niet meer van je gehoord.
Hoe gaat het met de challenge en je doelen?

Wil je ook na de challenge in een positieve flow blijven en resultaten boeken?
Bekijk de implementatie workshop voor meer tips: http://community.leroyseijdel.nl/resources/1-minuut-challenge/module/implementatie-workshop.

Ben benieuwd. Ik hoor graag van je hoe het gaat!

Leroy.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 November 2017 om 09:39
Aantal lezers 8
Aantal reacties 9