[1 MINUUT CHALLENGE] DAG 6: ZELFVERTROUWEN

Laatste reactie 25/02/2020 00:33 door Dumez
· Markeren als ongelezen
Leroy Seijdel 1 jaar geleden geplaatst
Hey Masterminders! 

Hoe kun jij je zelfvertrouwen vergroten? Zodat jij jouw mooiste doelen kunt bereiken? Mensen met veel zelfvertrouwen komen sneller in ACTIE. 

ACTIES: 
1. Bekijk onderstaand filmpje waarin ik uitleg hoe je meer zelfvertrouwen krijgt.
2. Doe de oefening en beantwoord de vragen uit je 1 Minuut Werkboek.
3. Deel onder deze video je ervaringen, antwoorden en eventuele vragen.

Is de 1 minuutactie van vandaag ook weer gelukt?  En wat ga jij doen om je zelfvertrouwen een boost te geven? ;-)

Laat in een reactie onder dit filmpje weten hoe het ging. Succes!

reactie op @leroyseijdel:
Lisette Tiggelaven Er zit veel in mijn rugzak. Positief en negatief. En al benoem ik niet heel vaak hardop de negatieve dingen, in mijn hoofd zijn dat wel de dingen die het meest naar boven komen. Soms bewust, soms onbewust. Maar nu ik erover nadenk en ermee aa  de slag wil kom ik tot de ontdekking dat ik positief wegmoffel tov negatief. En dat negatieve dan als smoesje gebruik om niet door te gaan. Mijn doel om de combi te gaan neerzetten met reflexologie en Trainer Hormoonfactor schuif ik vooruit, merk ik , met de g eda hte: ach het loopt toch al bij a 10 naar lekker en wie ben ik dat het met wat meer aandacht gaat knallen.... Maar sinds kort wil ik dat dus niet meer en sinds de challenge merk ik dat ik steeds meer denk: ik ga het gewoon toch doen en het gaat lukken. En dan zij  er weer momenten dat ik denk: o Ja? Hoe dan. Maar door de acties elke dag heb ik nu alweer stapjes gezet. Zelfs in de vakantie. Ik liep wat achter, maar heb gisteren toch mijn succeslijstje gemaakt en die is langer dan ik dacht. Daar ga ik dus mee aan het werk, ben ik eigenlijk al. Door concreet dingen op papier te zetten elke dag mbt mijn belangrijkste doel. Mijn  ideale klant staat, waar ik die kan vinden staat en welke acties in het verleden hebben gewerkt om ze te bereiken. Vanaf vandaag ga ik elke dag, voor de werkdag echt van start gaat 1 actie daarvan herhalen.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Hanneke Ik ben van mezelf wel erg positief ingesteld maar ook reëel.  Soms is het inderdaad goed om eens bewust stil te staan bij alles wat je goed gedaan hebt. De taak die voor je ligt wordt daardoor vaak een stukje kleiner, wat het weer makkelijker maakt om te starten. 
Mezelf steeds bewuster aan het worden dat wanneer je goed voor jezelf zorgt, je ook goed voor anderen kan zorgen! En ik vind het erg positief van mezelf dat ik deze challenge al zo lang volhoud. Normaal was ik al naar 2 dagen afgehaakt, en dit geeft me een super positief gevoel. Zie je, ik kan het, met de juiste hulp echt wel!!
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Nynke 1 jaar geleden geplaatst
Mijn rugzak is gevuld met positieve en negatieve ervaringen. De positieve ervaringen sta ik niet zo vaak bij stil, besef ik niet altijd. Deze hoor ik meestal doordat mijn omgeving ze dan per toeval of bewust benoemt. Ik ben zelf best wel negatief en ben me dan ook meer bewust van dingen die in mijn ogen niet goed waren.

Mijn ochtendroutine is nu ingericht om in de ochtend al meer positieve energie te krijgen. Geen Instagram meer tot 12:00. En daarna enkel op mijn eigen of van vrienden kijken i.p.v. op de startpagina waar alles zo perfect lijkt.
In plaats van Instagram kijk ik een nuttig filmpje op YouTube of lees ik een boek.

Verder bevat mijn ochtend routine: een dankbaarheidsoefening, een spiegeloefening en affirmaties benoemen en het visualiseren van mijn doel. 

Ik heb nu een schema opgesteld met 30 vakjes. Mijn ochtend routine wil ik nu 30 dagen volhouden en elke dag een vakje doorkruisen. 

Verder wandel ik een paar keer per week en wil ik tijdens het wandelen er een routine van maken dat ik dan bewust stil sta bij alles wat goed gaat/mijn successen. Ik zet het nu echter nog niet op mijn ochtend routine, omdat het anders wat veel wordt.

Bedankt Leroy voor alle tips tot dusver!
reactie op @nynke4:
Leroy Seijdel Goed bezig @nynke4! En goed ook dat je aangeeft wanneer je denkt dat het teveel word. Liever iets minder doen met 100% score, dan alles half doen en 0 resultaat. 

Bedankt voor je compliment en veel succes morgen met dag 7! 😊👍
1 jaar geleden

Beantwoorden

Agnes Wiegersma 1 jaar geleden geplaatst
Vandaag weer gewerkt aan mijn doel, yess! 

Vanmorgen gelijk gestart met het filmpje en het plan bedacht om in ieder geval een tas met spullen weg te gooien. Dit heb ik gedaan en hij staat weer leeg om gevuld te worden met weer andere spullen om weg te gooien. Dit zal letterlijk ruimte gaan opleveren op den duur en ook ruimte in mijn hoofd.

Steeds meer besef ik dat de gedachte die ik altijd had niks heeft opgeleverd. Daarom wil en doe ik het nu anders. 

Door de volle dag (...op zondag....) had ik vanmorgen al in de gaten dat ik beter gelijk aan mijn doel kon werken, omdat anders de kans zou bestaan dat zelfs niet dat korte moment zou overblijven om het later te doen. Als ik iets doe wil ik het namelijk met aandacht doen. Zo heb ik o.a. mijn vader zijn haar geknipt en mijn ouders uitgezwaaid voor hun vakantie (ze zijn nu voor een dikke maand weg). Alles heb ik met aandacht gedaan deze dag, om morgen weer fris de week te starten. Wat ben ik blij dat ik vanmorgen gelijk doorgepakt heb, want idd was er later op de dag door omstandigheden geen ruimte meer. Visite, onverwacht een vriendin te eten, iemand gecoacht, een presentatie bijgewoond enz...

Blij gestart en nu blij en voldaan naar bed. Ondanks de drukke, volle dag toch niet aan mijn doel voorbij gegaan en nu zelfs nog even een reflectie op de dag geschreven.

Leroy ik kan er niet bij zijn dinsdag. Heb je een alternatief voor mij. Ik ben zo blij met deze challenge en kan wellicht nog veel van je leren....
In ieder geval enorm bedankt!

Agnes 
reactie op @agnes4:
Leroy Seijdel Super @agnes4! Weer een nieuwe kleine stap gezet. Je bent 100% met de challenge aan de slag gegaan en dan krijg je deze resultaten. Credits gaan dus naar jezelf toe. Mijn complimenten!

Bedankt ook voor jou complimenten. Ik heb net op je mail gereageerd. De online training blijft tot woensdagavond 23.59 uur online staan. Je hebt woensdag dus nog de tijd om deze te bekijken 😊
1 jaar geleden

Beantwoorden

Gonneke Prak 1 jaar geleden geplaatst
Ik merk dat deze bij mij heel erg samenhangt met mindset. Bewust zijn van mijn negatieve ervaringen, hiervan leren en omzetten naar positiviteit
Isabella Vanremoortele 1 jaar geleden geplaatst
Moeilijke vraag je successen oplijsten. Wat is een succes voor mezelf? Of hoe anderen het bekijken?
Tijdens het solliciteren heb ik ook gemerkt dat ik mijn 'successen' niet kan linken aan de eisen die de werkgever in een sollicitatiegesprek heeft, vb. de werkgever vroeg me of ik al het voortouw in een multidiciplinair team had genomen. Ik antwoordde: 'nee', terwijl ik wél 2 jaren een lotgenotengroep begeleid heb. Kortom, het 'succes' van zelf een groep te begeleiden zag ik niet als kwaliteit/succes om mijn competenties te staven.

In het verleden heb ik - na opmerkingen van mijn moeder - deze valse overtuiging eigengemaakt: " alleen als je slank bent, heb je succes/ben je succesvol" En aangezien ik al van in mijn kindertijd met overgewicht kamp, is het voor mij moeilijk om bepaalde behaalde doelen/resultaten als 'successen' te bekijken en te ervaren.
reactie op @isabella:
Leroy Seijdel Deze les is voor jou een mooie uitdaging @isabella. Mooie inzichten ook!

Het gaat erom wat jij als jouw successen ziet. Niet wat iemand anders daarvan vind. Waar ben jij trots op? Wat zijn jouw successen? En dan bedoel ik dingen die JIJ gedaan hebt, en niet iemand anders. 

Som een lijst op van minimaal 5 successen, herhaal deze elke dag (1 minuutactie) en je vergroot je zelfvertrouwen met enorme stappen. Zomaar een idee waar je mee aan de slag kunt. 

Succes en dank voor het delen! :-)
1 jaar geleden

Beantwoorden

Hannah Roerig 1 jaar geleden geplaatst
Wat betreft zelfvertrouwen en eigenwaarde (hangt voor mij nauw samen) daar had ik niet zo veel van. Vanaf 17 jaar daar bewust met kleine stappen aan gewerkt. De laatste anderhalf jaar veel issues doorgewerkt, waardoor het nu steeds meer zelfvertrouwen ervaar. Heel fijn! 
Wat ik nu doe om mijn zelfvertrouwen te vergroten is bewust kiezen voor gedachten en emoties die mij in mijn kracht zetten. Niet meegaan in kleinerende verwachtingen, patronen e.d. Het is een work in progress, maar vanwaar ik vandaan kom is het al fantastisch nu :-) 
Elke dag een actie doen richting het opzetten van mijn actieve en succesvolle business, geeft ook erg veel zelfvertrouwen. Letterlijk de basis en stevigheid opbouwen in mezelf dat ik doe wat ik zeg en wil wat ik wil.
Mijn 1 minuutactie vandaag was opstaan wanneer de wekker gaat. Niet gedaan, maar het ook niet lang uitgesteld, waardoor ik toch mijn ochtend routine kon doen.
Andere 1 minuutactie: werkboek invullen en reactie posten. wel gedaan.
Ik had ook nog gepland om te beginnen met de inventarisatie van de activiteiten en taken die ik wil doen en die nodig zijn voor een actieve en succesvolle business, maar dat was dus te optimistisch gepland. Schuift naar morgenavond.
reactie op @hannah2:
Leroy Seijdel Check! De 1 minuutactie is ook een middel om niet teveel en te ambitieus te zijn op 1 dag. Dat werkt demotiverend als je het niet haalt, en dat leidt er uiteindelijk toe dat we niet meer doorgaan (en dus terugvallen in oud gedrag). Keep it simple. En hou het klein. Elke dag een beetje doen is beter dan 1 dag veel en daarna niets meer doen. Succes! 😊
1 jaar geleden

Beantwoorden

Arianne Huygh 1 jaar geleden geplaatst
Ik ga bewust om met mijn positieve en negatieve gedachten (rugzak). Voor mij gaat dit over mindset en ik ben er sinds enkele jaren bewust mee bezig om positief in het leven te staan !
Francé 1 jaar geleden geplaatst
Een rugzak met zelfvertrouwen zou wel handig zijn! 

In mijn rugzak zit ook wel veel onzekerheid of dat straal ik snel uit en dan word het een etiketje dat mensen snel opplakken. Ik heb veel dingen wat uitgesteld zoals een mbo diploma en mijn rijbewijs halen. Voor mijn 30ste wilde ik dit toch wel bereikt hebben en dat is gelukt! Toch heb ik het gevoel dat anderen vaak al verder zijn dan mij. Dit probeer ik los te laten maar dat gevoel komt vaak terug doordat ik zelf ook kansen laat liggen. Anders zou het verschil ook helemaal niet zo groot zijn. 

Mijn motto sinds 2017 is om te doen wat je gelukkig maakt en als je iets nog nooit hebt gedaan het gewoon eens te doen. Zeker nu ik ook nog eens single ben en behalve met mijn kat met lekker niemand rekening hoef te houden. Heerlijk! 

Nour 1 jaar geleden geplaatst
Mijn rugzak is gevuld met allerlei onderbewuste negatieve overtuigingen zoals: je kan het niet, je bent het niet waard een innerlijke stem die tegen mij zegt als het even niet lukt; "zie nou wel je bent een loser".  Deze stem-overtuiging kwam tevoorschijn op het moment dat ik begon met de 1 minuut oefening met de vraag "hoe mijn rugzak gevuld is" ik werd boos op mezelf, raakte geïrriteerd, omdat ik niet gelijk een antwoord  op deze vraag had.

Zelf ben ik al een tijd bezig met persoonlijke ontwikkeling. De prijs die ik hiervoor betaal is tijd geduld en volharding,  Ik ben mijn negatieve overtuigingen een voor een aan het ombuigen naar bruikbare overtuigingen. 
Elke dag doe ik mijn ochtend/avond-ritueel, zoals affirmaties,
dankbaarheid, 1 minuut actie, inspiratieboeken luisteren. en stil staan wat  mijn gedachten zijn op dat moment. 


Vandaag ga ik een kleine stap zetten door deze middag mijn droomleven op te schrijven en te Visualiseren. 

 ( I will) Never Never Never Give up.    -Winston Churchill-
Boris 1 jaar geleden geplaatst
Mooie tips Leroy, erg bruikbaar en leerzaam! Ik ben soms heel zelfverzekerd, en soms ook helemaal niet. Dit wisselt per periode: als ik een baan heb en veel sociaal contact blaak ik van zelfvertrouwen, heb ik geen baan dan isoleer ik mijzelf sneller en daalt het zelfvertrouwen. Ik ga vanaf vandaag elke ochtend voor het ontbijt even 1 minuut stilstaan bij de successen die ik heb ervaren. Een andere 1-minuutactie is tussen het opstaan en ontbijten 3 minuten mediteren/bodyscan doen. Die twee samen lijkt me een heel mooi begin om mijn zelfvertrouwen weer terug te krijgen! 
reactie op @boris:
Leroy Seijdel Bedankt @boris! Fijn om te horen. En goed om te lezen dat je de actiestappen en oefeningen allemaal doorloopt. Een goed begin is het halve werk. Nu blijven doorgaan en volhouden. Succes en ik zie je bij dag 7!!
1 jaar geleden

Beantwoorden

Marian 1 jaar geleden geplaatst
Mijn positieve rugzak is gevuld met veel opleidingen die ik met succes heb doorlopen. Daar bovenop zeker onze 2 kinderen en hun opvoeding. Bij de moeilijke momenten in mijn leven heb ik steeds weer m.b.v. anderen de draad weer opgepakt, door training of gesprekken en er steeds weer wat sterker uitgekomen. In mijn rugzak zit ook dat ik 25 jaar geleden begonnen ben met bewegen en nog steeds wandel en jog. Ook sinds 3 jaar met regelmaat naar sportschool en ook daar boek ik nog steeds vooruitgang. 
Mijn negatieve ervaringen: steeds willen bewijzen dat ik het wel kan door een opleiding of training te volgen. Daarna pas er mee aan de slag durven gaan. 
Ook het niet willen lukken van al mijn pogingen om gewicht te verliezen zijn niet positief voor mij.

Mijn 1 minuut actie voor vandaag: Gisteren buurt-barbecue gehad en besloten vandaag niet naar de sportschool te gaan. Toch op tijd opgestaan voor een langere wandeling na beluisteren mp3. Deze middag starten met de training Master Your Own Life.
Renild 1 jaar geleden geplaatst
Voor mijn lange zieketeperiode had ik veel zelfvertrouwen.  Daarna merkte ik dat mensen die veel voor mij betekenen meer afstand namen en zich anders gedragen tegenover mij zonder dat ze benoemen waardoor dit komt.  Ik ben veranderd door ziekte maar dacht niet dat de impact zo groot was.  Toch blijkt dat wel zo te zijn en dat maakt me onzeker. 
Ik blijf werken aan mezelf en het werken aan mijn doel, elke dag een beetje, doet me goed.  Door de gezondheidsproblemen had ik een ijzeren discipline omdat het wel moest, nadien verslapte dat een beetje en het is goed dat ik die terug aanpak. 
Djamila Mahlous 1 jaar geleden geplaatst
Ik ken mijn rugzak met negatieve ervaringen en met mijn talenten om die te boven te komen door en door. Het is voor mij jaren een blinde vlek geweest : die talenten zijn niet gebonden aan die negatieve ervaringen. Ik hoef niet in die negativiteit te blijven hangen om te ervaren dat ik talenten heb. Mijn eigenschappen kan ik positief benutten voor men beter toekomst. Hoog tijd om de zware bladzijde om te slaan.
Ellen 1 jaar geleden geplaatst
Mijn rugzak zit voornl vol met negatieve dingen merk ik, heb mij aangeleerd om de positieve niet als dusdanig op te slaan. Duurde ook even voordat er successen kwamen en ik mij dit realiseerde....
Ben vooral trots op mijn ontwikkeling op persoonlijk vlak en mijn rol als moeder.
Het wordt tijd om mijzelf meer te gaan waarderen.....
John Roose 1 jaar geleden geplaatst
Mijn rugzak is flink gevuld met zowel negatieve als positieve ervaringen. De negatieve ervaringen voelen zwaarder aan en daardoor lijken ze de overhand te hebben over de positieve.
Met een positieve mindset wil ik het gewicht van beide soorten ervaringen omdraaien en zodoende voldoening halen uit mijn successen.

Als ik deze successen waar ik trots op ben bekijk, merk ik dat ik deze voornamelijk met sporten heb behaald, maar toch zet ik ze allemaal op een rijtje, ook die op andere vlakken:
- in twee verschillende jaren heb ik de vaardigheidstest gewonnen bij de Zeeuwse Jeugdvoetbaldagen
- ik ben een keer derde geworden op het sterk bezette Pepernotenschaaktoernooi in Vlissingen
- ik heb een seizoen bijna 100% (op 1 partij na) gewonnen met tafeltennis, ook al was het mijn eerste seizoen als tafeltennisser in de zevende klasse
- vervolgens ben ik binnen elf jaar via de vijfde, vierde en derde klasse inmiddels opgeklommen naar een team in de tweede klasse en ook op dit niveau pak ik met enige regelmaat een partij en die winstpartijen zijn stuk voor stuk verdiend
- op persoonlijk vlak heb ik ondanks een flinke medische geschiedenis en turbulente schooltijd uiteindelijk mijn leven toch een positieve draai kunnen geven
- ook al ben ik er nog niet, toch ben ik trots op de ontwikkeling die ik al heb doorgemaakt vanaf mijn eerste baan toen ik alles nog moest leren, tot de boekhouder die ik nu aan het worden ben
- daarnaast ben ik heel erg trots op mijn dochter die ondanks een roerige paar jaar zich als vijfjarige meer dan goed staande houdt in groep drie
- dit voelt ook als een succes voor mij, omdat wij haar leren het beste uit zichzelf te halen en bij te brengen hoe wij vinden dat het hoort

De 1 minuut challenge heb ik genaild, zoals ze dat niet zo netjes plegen te zeggen 😉
Hey, dat doet iets met mijn zelfvertrouwen, nu oppassen dat ik niet doorsla en mijn eigen succes teniet doe door te nonchalant te worden: blijven werken en volhouden om lekker op tijd te gaan slapen, plus vanaf dag acht weer een nieuwe 1 minuut challenge met mezelf aan te gaan.
Wat die precies wordt, weet ik nog niet, maar ik heb nog ruim een dag om goed na te denken wat mijn nieuwe doel wordt.
reactie op @john81:
Sharon De Groot Hey John,
Wat kan je groeien en geluk he bij het denken aan hoe goed je dochter het doet. 

Maar je 1 minuut challenge… op tijd naar bed gaan.... ga je die blijven doen en nog een erbij verzinnen of blijf je bij 1 challenge en geef je die de tijd om goed in je systeem te raken... Van discipline naar gewoonte en door naar gedrag.... Met een steviger resultaat...

Groetjes sharon
1 jaar geleden

Beantwoorden

John Roose 1 jaar geleden geplaatst
Hey Sharon,

Ja trots ben je no matter what, maar als ze bovengemiddeld presteert en - voor haar heel belangrijk - het ontzettend leuk vindt om te doen en daarnaast erg leergierig is, dan doe je er nog een schepje trots bij in de emmer.
Ze heeft heel veel van mij, ook een deel waar ik al sinds m'n jeugdtijd tegenaan loop, maar zij kan daar met de juiste begeleiding hopelijk zodanig mee om leren gaan, dat het voor haar allemaal wat soepeler verloopt dan het bij mij heeft gedaan.

Die ga ik zeker blijven doen, want ik heb er profijt van: ik ben fitter en het voelt goed om iets vol te houden, dat geeft zelfvertrouwen.
Voorlopig is het wellicht verstandig om deze er eerst nog wat beter in te slijpen en een automatisme te laten worden, dus inderdaad vanuit discipline een gewoonte ervan te maken, met dus als gevolg een structurele en constructieve gedragsverandering te bewerkstelligen.
In m'n enthousiasme zou ik vroeger mezelf voorbij zijn gesprint, nu probeer ik het op de manier te doen die voor mij werkt, dus stapje voor stapje.
Want als ik teveel tegelijk wil, is de kans groter dat ik terugval in gedrag waar ik afscheid van wil nemen.
Het is een heel proces, maar langzaam aan ben ik op weg naar John 2.0!

Groetjes, John
reactie op @john81:
Sharon De Groot Wat een fantastische inzichten John...
Hoe staat het met de drukte in je hoofd... Je overzicht? 
1 jaar geleden

Beantwoorden

maja 1 jaar geleden geplaatst
Mijn rugzak zit vol met van alles en nog wat, er zijn veel negatieve ervaringen (heb veel meegemaakt) en ik heb verschillende dingen geprobeerd, maar die dingen blijven gewoon en ik weet niet meer hoe ik mijn rugzak kan vullen meer ne meer met zelfvertrouwen? Op dit moment ben ik elke dag bezig met het luisteren en herhalen van de positieve affirmaties, maar helaas zie ik niet veel verandering in mijn leven. -A
Mijn doel is schrijven en muziek maken. -B
Affirmaties blijven herhalen en nog meer boeken en teksten daarover lezen en meer vertrouwen..
Mady t 1 jaar geleden geplaatst
Elke dag ben ik bezig met mijn mind te resetten. Mijn gedachtepatronen omzetten van negatieve dooddoeners in superveel mogelijkheden en kansen. Ik kan dat nu maar, omdat de tijd rijp is daarvoor, ik geloof dat alles op het juiste moment op je pad komt. Bewustwording is de eerste stap.

Mijn belangerijkste doel is mijn huis opruimen

Ik start met de 1-minuut, stof afnemen in de living.

Het helpt me om aan vele zaken een 15' of zo bezig te zijn, dat voelt goed, ik ben ermee begonnen, ik heb er verandering in gebracht. Op naar het behalen van het volledige doel, in kleine stappen. Dit in mijn achterhoofd helpt heel goed om niet te sprinten en af te haken maar de marathon uit te lopen!

Dank Leroy
reactie op @mady2:
Dumez Vennens Ik'wil'ook mij'n huis opgeruimd krijgen.
Hoe ga je te werk.? 
3 dagen geleden

Beantwoorden

Froukje Keuning 1 jaar geleden geplaatst
Tegenover zelfvertrouwen staat faalangst. 
Vanochtend de krachtige meditatie moeiteloos losten gevolgd en ervaren. Op het moment heb ik extreme last van faalangst. Dat uit zich in niet weten en lichamelijke pijnen. Tijdens de meditatie kwam mijn hele leven voorbij en werd mij het één en ander duidelijk o.a. faalangst en hoe er gereageerd werd op mijn hulpvraag afgelopen 20 jaar.
Starts ga ik naar workshop speksteen bewerken. Ik vind zelf dat ik er niets van kan en toch ga ik omdat ik het leuk vind om met mijn handen bezig te zijn. Dat geeft zelfvertrouwen.
Wendy Wolde 1 jaar geleden geplaatst
Krijg ontzettend veel energie van de filmpjes. Gelukkig heb ik een mooi gevulde rugzak, natuurlijk kom ik wel eens wat tegen wat minder mooi is, maar mijn inziens hoort dat erbij. Vandaag ga ik de nieuwe datum voor de 2e vergadering vaststellen en communiceren, tevens alle aanwezige leden vragen om ook over ons gezamenlijke doel na te denken. Tevens ga ik deze week kijken naar de bezetting op onze werkvloer, waar zitten de knelpunten, welke dagen loopt het minder goed, wie is op welk moment nodig etc. Ik heb er weer zin in. Fijne dag iedereen.
Dumez Vennens 3 dagen geleden geplaatst
Ben op mijn 23 ste alleen gaan wonen en.was daardoor niet meer welkom bij mijn ouders. 
Heb niet opgegeven en. 3 jaar later toch zodanig de gemoederen.kunnen.bedaren waardoor er toch een trouwfeest met de familie kwam

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 27 May 2018 om 02:00
Aantal lezers 83
Aantal reacties 31