[1 MINUUT CHALLENGE] DAG 4: TIJD

Laatste reactie 07/11/2020 17:08 door Katrien
· Markeren als ongelezen
Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst
Hey Masterminders!

Word jij geleefd door de plannen van anderen of door je eigen plannen? Hoe ga jij met de verwachtingen van anderen om? En waar besteed jij je tijd aan?

ACTIES:
1. Bekijk onderstaand filmpje waarin ik uitleg hoe je doelen bereikt én volhoud in 1 minuut.
2. Doe de oefening en beantwoord de vragen uit je 1 Minuut Werkboek.
3. Deel onder deze video je ervaringen, antwoorden en eventuele vragen.

Hoe ging de 1 minuutactie van vandaag? En ben jij de schaakspeler of het schaakstuk? ;-)

Laat in een reactie onder dit filmpje weten hoe het ging. Succes!

reactie op @leroyseijdel:
Lisette Tiggelaven Goedemiddag, ik moet eerlijk in de spiegel kijken en erkennen dat ik het meeste van mijn tijd een schaakstuk ben. Zodra ik wakker werd: telefoon in mijn hand en mail en sm checken en reageren en scrollen maar. Sinds dag 1 is dat niet meer het eerste, dus dat zit er in. Nu de rest vd dag nog. Hij is goed binnengekomen deze. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Froukje Keuning Begin grip te krijgen op mijn 1 minuut acties en meer regisseur over mijn eigen leven. De ander laat ik toe als ik dat wil op dat moment of spreek andere tijd af. Niet alles in het nu willen oplossen.
2 jaar geleden

Beantwoorden

anouk Ik ben een schaakstuk die met behulp van de 1 minuut challenge een schaakspeler probeert te worden. 

Ik heb in deze challenge grote stappen gemaakt in voor mijn eigen doelen kiezen en niet geleefd worden door de plannen van anderen. Nu ben ik vooral bezig met mijn eigen gedrag en gewoontes aanpakken. Afgeleid worden door social media, whatsapp, netflix, mail en youtube gebeurt naar mijn zin nog veel te vaak. Door de DAG VAST LIJST te gebruiken wil ik mijn doel het eerste onderdeel van de dag maken, nog voordat ik mijn mobiel erbij heb gepakt. Hier ga ik vanaf vandaag extra op letten. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Hanneke Ik ben erg een schaakstuk, wil vanalles en kom vaak tot niets, behalve met een schuldgevoel over wat ik allemaal had kunnen doen in die tijd. Gelukkig ben ik me hier steeds vaker bewust van. Dus kies ik ervoor, of baken ik mijn ''onzin" tijd af. 
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Nynke 2 jaar geleden geplaatst
Goedemorgen,
Ik denk dat ik zowel schaakstuk als schaakspeler ben. Maar wat social media betreft, ben ik een schaakstuk. Als ik wakker werd, keek ik altijd gelijk op mijn telefoon. Mail, whatsapp, facebook, instagram. En bij appjes voel ik dan toch een soort van 'druk', dat ik moet reageren en dat doe ik dan ook al vrij snel. Ik denk dat ik ook in zeker zin wel verslaafd ben aan mijn telefoon. Ik zit in 'loze momenten' al vrij snel op mijn telefoon, en laat hiermee mijn tijd dus bepalen door anderen. Zit ik weer te scrollen tot ik besef: wat heb ik hier nu aan..? Ik heb de facebook app van mijn telefoon verwijderd en instagram ga ik in de ochtend niet meer op. Maar dan zit ik er in de middag wel weer op..

Ik wil vaak te veel dingen tegelijk, waardoor ik soms door de bomen het bos niet meer zie en uiteindelijk niks doe. Ik heb nu een ochtend routine opgesteld voor mezelf, en daarin vraag ik ook te veel van mezelf. Vandaag dus wat dingen schrappen die minder noodzakelijk zijn.
reactie op @nynke4:
Isabella Vanremoortele @nynke4​: heel herkenbaar wat je schrijft over social media.
In welk stuk zie je jezelf als schaakspeler? Bedoel je in het stukje over je ochtendritueel?

groetjes,

Isabella

2 jaar geleden

Beantwoorden

Nynke Tsja dat social media.. het geeft grotendeels alleen maar negatieve energie.

Dat ik anderzijds schaakspeler ben, is onder andere in mijn werk of sport :)  
2 jaar geleden

Beantwoorden

Hilde Heel herkenbaar! Ook de tijden dat ik eet kan zo een moment zijn om alles ‘even’ bij te werken. Maar dat ‘even’ wordt altijd veel langer dan ik denk en wil en is natuurlijk ook niet gezellig voor mijn man aan tafel!
Ik probeer nu minstens het tafelmoment met anderen, mijn gsm niet meer op tafel te leggen!
En ik kreeg daardoor eerst een onwennig gevoel omdat ik ‘niks’ aan’t doen ben maar het geeft ook meer rust in hoofd en lichaam omdat je eens niets hoeft te doen dan te genieten van het eten en van elkaar! Het loont dus wel zeker om je telefoon minder ter hand te nemen! Succes ermee!!😃👍
2 jaar geleden

Beantwoorden

Johanna V Heel herkenbaar. Werd wakker en was uren lang op dat internet bezig. Het leverde me echt helemaal niets op. 
Nu met deze 1 minuut actie is dat ver voorbij. Het is een soort afkicken geweest. De beweging om de telefoon te pakken ging vanzelf. 'O nee, opstaan en oefeningen doen. Vooruit eruit!

Gun dat iedereen: de dag fit en energiek beginnen. 🌺
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Gonneke Prak 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb altijd een haat-liefde-verhouding met tijd en dit hangt samen met mijn energie. Ik kan verdwijnen in de tijd het maakt dan eigenlijk niet uit wat ik doe. Eigenlijk zit het bij mij al in de stap ervoor: keuzes maken wat te doen.
Voornemen: Iedere dag vooraf bepalen: dit en dit wil ik doen en dit op een lijstje zetten.  En wel bewust zijn van de haalbaarheid!
reactie op @gonneke3:
Gonneke Prak Ook een valkuil bij e-mails: bijlage bijvoegen ;)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel Mooie inzichten @gonneke3​. Je weet wat je moet doen! 
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Isabella Vanremoortele 2 jaar geleden geplaatst
In het begin van het filmpje dacht ik: ik ben alleen en momenteel werkzoekende, dus ik hoef me niet zozeer aan te passen aan de plannen van een ander en dus ben ik een schaakspeler. Maar zodra Leroy over social media begon, moest ik mijn mening al snel herzien: helaas ben ik dus ook een schaakstuk 😳.

Soms maak ik een lijstje en als ik dan niet meteen aan een item van dat lijstje begin - en dus eerst even op facebook, of mails of andere websites zit - dan ben ik zo kwaad op mezelf dat ik zoveel tijd eraan verloren heb, dat ik dan helemaal niet meer begin aan het lijstje = zelfsabotage.

Vandaag heb ik mezelf dus echt moeten bedwingen om niet eerst effe op facebook of andere sites te gaan voordat ik mijn 1 minuut actie = een spontane sollicitatiebrief versturen, gedaan had. Ik heb wel eerst een telefoongesprek gedaan met een vriendin en ik merkte hoe moeilijk het voor me was om toch aan die 1 minuut actie te beginnen. Maar ik heb het dan toch maar gedaan en nu ben ik er blij om 😊

reactie op @isabella:
Leroy Seijdel Super @isabelle​! Mooie inzichten weer, en goed dat je de actie hebt uitgevoerd. Je moet nu natuurlijk ook wel! 😊

Geniet van je succes. En morgen versturen we de volgende brief!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jan Willem van Deutekom 2 jaar geleden geplaatst
Herkenbaar voor denk ik iedereen dat gevoel dat je een schaakstuk voelt ipv de schaakmeester. Hele prettige reminder die ik mij eigen ga maken. Progressie gemaakt in mijn ontwikkeling deze week en over gegaan tot Actie ipv uitstellen dus heb mijn eerste afspraak in de agenda staan voor een verkoopgesprek van mijn product. Groet 'De Schaakmeester' 
reactie op @member51441:
Isabella Vanremoortele Ik wens je heel veel succes toe bij het gesprek👍👍

Groetjes,

Isabella
2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel Heel goed @janwillem​! Nu doorzetten en blijf je acties delen. Succes!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Tessa 2 jaar geleden geplaatst
Dag 4: 
Ik ben niet efficiënt met mijn tijd bezig, een schaakstuk dus.
Hoe kan ik meer tijd aan mijn belangrijkste doel besteden:
- privé-dingetjes die ik steeds tussendoor doe verschuiven naar een vast moment
- tijd blokken om gericht aan mijn doel te werken
- en eigenlijk ook mijn werktijden duidelijk bepalen: 4 dagen per week van 9 tot 16 uur knallen! 

1-minuutactie vandaag, die eigenlijk uren duurde:
Nieuwsbrief gemaakt en verzonden, mijn missie gevisualiseerd en inzichten opgeschreven (= mijn waarheid spreken en mensen zo inspireren en uitnodigen hetzelfde te doen). 

Al met al helpt de Challenge heel erg om doelgericht bezig te zijn, dus dankjewel @leroyseijdel​! 
reactie op @tessa3:
Leroy Seijdel Mooie inzichten @tessa3. Dank ook voor je compliment. Keep focus en tot morgen! 😄👍
2 jaar geleden

Beantwoorden

Agnes Wiegersma 2 jaar geleden geplaatst
Dag 4: dankjewel voor het mooie filmpje Leroy.

Ik ben zowel de speler als het schaakstuk. Voorheen vooral dat laatste en daar zit al een behoorlijke ommekeer in. 

Vandaag had ik een emotionele tegenvaller en toch weer even gewerkt aan mijn doel en iets opgeruimd. Een tas kleding weggebracht. Ik had nog 2 dingen staan en bedenk dan gelijk dat ik niet in 1x naar de top hoef. De bergbeklimmer komt verder dan de kijker en die wil ik juist zijn (de klimmer). Het helpt dat het maar korte tijd 'hoeft' en ik merk dat het dan nog plezierig is ook. Er komt een gevoel van voldoening, zelfs na zo'n kort moment. Toch weer iets gedaan, terwijl voor deze challenge het uitstellen de overhand had. Het gevoel van "houd ik dit vol na deze week" bekruipt me wel.
reactie op @agnes4:
Leroy Seijdel Dankje @agnes4! Knap en goed van je dat je blijft volhouden. Zo hoort het, en je ziet en voel nu zelf de resultaten. Heel mooi om te lezen. Nu blijven doorgaan!

PS: Tijdens de afsluiting van de 1 Minuut Challenge leg ik je uit hoe je ook na de challenge blijft volhouden met de 1 minuutacties. Nu eerst de focus op de laatste dagen houden. Niet denken maar DOEN! 😊
2 jaar geleden

Beantwoorden

sas zwarts benieuwd hoe het nu met het opruimen gaat een half jaar later .. hier is dat ook een subdoel gewoon omdat ik merk dat teveel spullen die rondslingeren mij ergeren en teveel energie kosten .. 
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Irene 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben niet efficiënt bezig met mijn tijd in de zin dat ik structureel werk aan mijn doel. Mijn dagelijkse werk geef ik altijd voorrang, waardoor ik meestal aan het eind van de dag geen puf en inspiratie heb om nog aan mijn doel te werken. Dat irriteert me. Ik werk freelance en dat zorgt ervoor dat ik geen vaste tijd kan plannen om met mijn doel (elke dag) bezig te zijn. dat is de reden dat ik mijn doel van vandaag (werken aan mijn website) steeds maar uitstel. 
reactie op @irene8:
Leroy Seijdel @irene8​. Je werkt freelance, maar kunt geen vast moment vinden om te werken aan je belangrijkste doel? Hoe zien jou afspraken eruit? Als freelancer kun je, zeker in zekere mate, bepalen wanneer je wel of niet werkt. En ergens 1 uur per dag vrij maken mag toch geen probleem zijn. 

Wanneer zou een goed moment voor jou zijn? En als 1 uur te lang is. Waarom niet beginnen met 1 minuut? 1 Minuut per dag aan je website werken? 😉

Succes!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Irene Omdat ik freelance werk zijn mijn werktijden flexibel, maar als ik besluit om niet te werken verdien ik geen geld. Zo simpel kan het zijn :-) Ik weet niet wanneer ik opdrachten krijg. Mijn agenda is nu bijvoorbeeld leeg, maar over een uur kan het zo zijn dat ik de komende twee weken geen uurtje vrij ben. Hangt af van de deadlines :-) 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel @irene8,

Helder. Met deze aanpak blijf je echter vooral IN je business werken, en niet AAN je business (bijvoorbeeld je website verbeteren). Wat zou je kunnen doen om dit om te draaien? En als je agenda nu leeg is, wat is dan de reden dat je nu niet aan de slag gaat met je website? 😊

Succes!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Agnes Wiegersma Slechts 1 minuut..... voor mij werkt het. Weinig tijd, toch een goed gevoel. Heel veel succes Irene.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Hannah Roerig 2 jaar geleden geplaatst
Mooie beeldspraak, schaakstuk - schaakspeler. Ik voel me vaak een schaakstuk, en regelmatig ben ik me daar ook nog eens bewust van. Vervelend gevoel is dat! Om dan de regie weer terug te pakken is niet altijd gemakkelijk.
Een een paar maanden terug ben ik met mezelf de challenge aangegaan om op te staan wanneer mijn wekker ging. Niet snoozen dus. Dé tip die mij hielp komt sterk overeen met de 1 minuutactie, namelijk begin met één ding, dan komt de rest vanzelf. Dus ik bedacht me dat rechtop zitten de eerste actie van het opstaanpoces. Het verrassend was, dat ik na ca twee weken ging merken dat dit gedrag zich ook overdag ging manifesteren. Ipv te bedenken, ik moet dit of dat doen en dan blijven zitten, merkte ik dat ik ineens als stond. Geweldige ervaring. Dit heeft mij veel geholpen om van schaakstuk te switchen naar schaakspeler. Deze gewoonte ga ik dan dus ook per direct weer invoeren (was dus eigenlijk nog geen gewoonte, haha).
Een haalbare en realistische planning, wat wanneer doen en dito uitvoering, gaat mij helpen om te switchen naar de schaakspeler op een permanentere basis.
Dat was dan ook mijn 1 minuutactie van vandaag: de planning van de rest van de week gemaakt. Voelt goed om er elke dag even mee bezig te zijn. Dat voelt te behapstukken ;-)
reactie op @hannah2:
Leroy Seijdel Dankje @hannah2​! Opnieuw mooie inzichten opgedaan. Nu die kleine stappen blijven zetten. Keep up the good work! 😉
2 jaar geleden

Beantwoorden

Isabella Vanremoortele @hannah2​: wat een goede tip: het rechtop gaan zitten. Dank je wel! 👍Dat ga ik ook doen. dan kàn je je moeilijk nog eens omdraaien hé om zo weer in een mum van tijd in dromenland te belanden (ik).
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Arianne Huygh 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben een schaakspelen, dus heb ik mijn meldingen ivm Facebook al enorm veel verminderd, zodat ik dan minder mails in mijn inbox krijg. Ik doe mijn best om schaakstuk te worden, maar het is soms gewoon zelfsabotage. Meer discipline hebben zou beter zijn 😔
reactie op @arianne:
Leroy Seijdel Wat kun je doen om meer discipline te krijgen @arianne? En wat kun je doen om meer een schaakspeler te worden? Met welke kleine acties/gewoonte zou je kunnen beginnen? 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Arianne Huygh Ik heb ondertussen meer structuur aangebracht en mijn planning gemaakt, zodat ik bepaalde werken tegen een bepaalde datum af zou hebben. Ik heb ook op de frigo "discipline" met een magneet erop gezet. En mijn FB en mails worden met een timer gedaan.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Francé 2 jaar geleden geplaatst
Ik merk heel erg dat social media een groot deel van mijn tijd in beslag neemt. Niet alleen het bijhouden van wat anderen doen maar ook het zelf plaatsen van iets neemt soms heel veel tijd in beslag. Daar in dus wel een schaakstuk! 

Wel merk ik in mijn omgeving dat ze daardoor wel weten wat ik doe en ook denken dat ik hier heel erg goed en actief in ben *waar ik zelf dus nog verbeteringen zie.  Ik ben pas begonnen met fotograferen met een spiegelreflex camera en de gemaakte foto's zet ik op een eigen pagina. Hierdoor al een keer gevraagd om bij een hardloop evenement foto's te komen maken en ook twee keer met vrienden een fotoshoot dag gehad. Het brengt me dus ook weer iets. Schaakspeler. 

Mijn doel blijft gewoonten veranderen om doelen te gaan behalen en met als hoofddoel werk te vinden en dit te behouden. 

En ik merk dat het me nu lukt om 1x per week aandacht te geven aan mijn privé doelen dat ze vol te houden zijn. Privé doelen als hardlopen en fotograferen.
reactie op @franc:
Leroy Seijdel Bedankt voor het delen van je inzichten @franc

Je loopt goed op schema. Ga zo door. Nu de challenge blijven VOLHOUDEN. Succes en ik zie je volgende berichten tegemoet! 😄👍
2 jaar geleden

Beantwoorden

Erik 2 jaar geleden geplaatst
Tijdens het schooljaar vooral een schaakstuk. Tijdens de vakantieperiode(s) zoals nu kan ik een schaakspeler zijn, maar huishoudelijke zaken, social media, ... zorgen er teveel voor dat ik weer schaakstuk word. Maar dat laatste heb ik toch weer voor een groot deel zelf in de hand.
Kwestie van te plannen.

Ik maak nu de avond voordien of 's morgens eerst een planning voor de dag. Maar er is nog nood aan discipline. :-s
Nour 2 jaar geleden geplaatst
Bij mij is het momenteel niet in balans soms ben ik de
schaakspeler, maar vaak de schaakstuk naar mijn familie. Sinds de 1 -
minuut actie maak ik tijd vrij in de ochtend en de middag.

Ik stel nu duidelijke grenzen naar mezelf en familie en houdt de ochtend ritueel  van 1 minuut aan.
Marjolein Hartkamp 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben schaakspeler en schaakstuk. Schaakspeler omdat ik meestal ’s avonds of ’s ochtendsvroeg van te voren bepaal waar ik die dag aan ga werken en omdat ik alle meldingen (email, facebook, LinkedIn) uit heb staan.
Schaakstuk ben ik omdat ik mijn email ’s ochtends vroeg check en daar dan toch vaak op reageer.
Vandaar dat ik vanaf vandaag pas na 10 uur mijn mail check. Dan kan ik de eerste 2 uur aan de door mij gekozen onderwerpen werken
Ook besef ik dat ik bij what'sapp nu ook nog vind dat ik meteen moet reageren. 
Werken  aan mijn bedrijf  ging vandaag goed. En mijn 2e actie opruimen ook.
Valkuil is wel dat ik daar totaal 2 uur mee bezig was en dat ik het dan jammer vind dat ik voor de andere dingen minder tijd heb.  Ik zal dus beter achter mijn eigen keuzes moeten blijven staan en vooral het opruimen maximaal 30 minuten doen. Ik kan nu eenmaal niet alles tegelijk doen.
Fresia 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben toch het schaakstuk realiseer ik mij. Als er wat anders tussendoor komt ga ik dat doen. Ik maak meestal een globale planning voor de dag maar daar wijk ik zelfs nog vanaf omdat iets anders leuker /belangrijker vind. Met als gevolg dat ik ben gaan denken planning maken / doelen stellen heeft niet zoveel zin.
Maar door de oefeningen met deze community ben ik er achter  gekomen dat het juist wel zin heeft en dat plannen juist heel effectief is.  Ik ging meestal met de flow mee maar dan kwam ik niet aan mijn eigen dingen toe. Maar ik ben ook heel belangrijk.😏
Ik heb een lange lijst van onderwerpen die ik nog wil aanpakken maar de afspraak is om gedurende 1 maand 1 ding tegelijk aan te pakken. Anders zie ik door de bomen het bos niet meer.
Het geeft goed gevoel als je steeds dichter bij je doel komt.
Angelika De Buck 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben zowel een schaakstuk als schaakspeler. Er zijn dagen dat ik een schaakstuk ben en dagen dat ik schaakspeler ben. Als ik schaakstuk ben door op FB actief bezig te zijn ben ik snel moe. Door meer mijn energiepijl in het oog te houden wil ik meer schaakspeler zijn. Zo kan ik mijn tijd beter plannen en krijg ik meer gedaan.
Michael Men 2 jaar geleden geplaatst
Op het moment voel ik me schaakstuk. Door regelgeving vooral van instanties zoals het CBR, DUO of noem maar op. In theorie heb ik veel in petto. Maar op dag 4 geef ik de moed op. Niet zozeer dat ik het opgeef, maar de moed geef ik op. En met een negatieve mindset, ben ik dan nog verder van mijn doelen en mijn mooiste leven. Inmiddels zijn we 2 weken en een 3tal minuutchallenges verder   
Djamila Mahlous 2 jaar geleden geplaatst
Dat is een krachtig filmpje. Dat komt aan. Ik ben al meer dan een jaar een schaakstuk : altijd klaar om mee te doen met de plannen vananderen. Maw : doelloos dobberend op een zee van tijd.

Daar breng ik verandering in. Ik ga om 23u slapen en zet om 22u30 de smartschermen uit = 2u minder tijd doorbrengen op schermpjes dan voordien. ZO kan ik vroeger opstaan en de eeeste ochtenduren actief aan de slag voor mijn doel : sport , mediteren , koken om fit en gezond te zijn.
Renild 2 jaar geleden geplaatst
Sterk filmpje helemaal op mijn lijf geschreven.  Ik ben altijd enthousiast, soms wat impulsief, doe duizend dingen graag waardoor ik vaak het gevoel heb van hier naar daar te hoppen en versnipperd te leven: een schaakstuk dus.  Niet eens vanuit het gevoel te willen pleasen, gewoon omdat ik te veel graag doe en daardoor niet genoeg afwerk, of niet in beweging kom, of niet naar de diepte ga.  Daar wil ik zeker werk van maken.

De eenminuut challenge heeft me al erg geholpen. Daardoor ben ik bv. niet op een uitnodiging ingegaan waar ik daarvoor zeker zou zijn ingegaan.  Dit om tijd vrij te maken voor mezelf en mijn doel.
reactie op @renild:
Leroy Seijdel Mooie inzichten @renild! Ga zo door. Tot bij dag 5! 😄👍
2 jaar geleden

Beantwoorden

Kristel Van Sintjan 2 jaar geleden geplaatst
Vandaag heb ik een overwinning behaald op tijd! Ik heb tijd aan anderen gegeven tot een bepaald moment. Dan heb ik gezegd zo is het genoeg en ben ik start to run les 2 gaan lopen. Dit gaf me veel energie om met discipline 1 taak tegelijk te doen en zo meerdere taken af te werken zonder uit te stellen. Regelmatig en bewust in mijn agenda gekeken, soms wat verschoven met oog op wat moet gebeuren. De kleine doelen zijn vooral mijn todo lijst afwerken, creatieve mindset gebruiken tussenin om naar mijn grote doel te bewegen.op naar dag 5!
reactie op @kristelvansintjan:
Leroy Seijdel Je krijgt de smaak steeds meer te pakken @kristelvansintjan​. Ga zo door en tot bij dag 5! 😄👍
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jacqueline 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben zowel schaakstuk als schaakspeler. Schaakspeler in de zin dat ik wel tijd vrij maak voor mezelf om te sporten. Schaakstuk omwille van te veel gsm gebruik. Door hierover na te denken besef ik nu dat ik minder schaakstuk wil zijn en dus minder tijd wil spenderen om allerlei berichtjes op social media te bekijken en hierop te reageren. Een kleine stap: geen gsm gebruik meer in de wagen, ook 's morgens en 's avonds geen social media checken maar in de plaats daarvan meditatie=me time.
Ellen 2 jaar geleden geplaatst
Yep, het schaakstuk is mij zeer bekend....
Ik merk echter wel dat ik er deze dag minder last van heb gehad daar ik meer rust had en meer mijn behoefte volgde...
Daarnaast ben ik een leuke vacature tegengekomen en merk ik dat ik ruimte krijg om meer inspirerende zaken te lezen.
Wat voor mij belangrijk blijft is bewust blijven door de focus op de goede dingen te houden...
Renée 2 jaar geleden geplaatst
Hallo Leroy,
Afgelopen dinsdag heb ik met jou afgesproken dat het aktie plan tot eind oktober klaar zou zijn... en wel, dat is gelukt! YEss

De aktie bestaat uit:  Elke klant die in deze maand in de kapsalon is geweest voor een behandeling , doet automatisch mee met de verloting van !1set shampoo en conditioner van het merk Matrix ( L oreal)   twv . € 22.75
Woensdag avond , word op fb de winnaar bekend gemaakt, dmv een filmpje , met een schaal en daarin de namen van klanten op een briefje geschreven.
Zo word eerlijk , de prijs gewonnen.
Deze week heb ik van een aantal klanten foto*s gemaakt van voor en na de behandeling. Deze gaan op mijn fb pagina van haarstudio renee. Vandaag nog de laatste foto s van de shampoos gemaakt.
Morgen word alles op fb geplaatst.

Dank , Leroy , voor mij was het  schaakstuk van toepassing.
Was .. wat.een eye opener... zeker... ik kijk uit naar morgen,
vr, gr, Renee
reactie op @rene5:
Leroy Seijdel Super @rene5! Vette successen al. Succes met het vervolg! 😄👍
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Roose 2 jaar geleden geplaatst
Lastig om toe te geven en best wel een eye-opener, maar ik ben grotendeels een schaakstuk.
Vooral op m'n werk en in m'n gezin ben ik een pleaser, waardoor ik snel afgeleid ben (niet handig als je ADD hebt 😜)  en dus met minder focus en minder efficiënt m'n tijd gebruik.
Daarnaast slokken spelletjes op m'n telefoon en tablet en social media onnodig veel tijd op, al ben ik daar de afgelopen week al een stuk bewuster mee bezig qua tijd.
Je zou overigens toch denken dat iemand die een jaar of acht in verenigingsverband geschaakt heeft, toch begrijpt dat je beter schaakspeler dan schaakstuk kan zijn!
In onze tafeltennisvereniging ben ik overigens wel meer een schaakspeler dan een schaakstuk, want het is inmiddels algemeen bekend dat ik het liefst elke week wil spelen en ik ook een specifieke voorkeur heb qua volgorde van spelen.
Het is dan ook niet gek dat ik erg veel voldoening en energie haal uit mijn sport.
Nu nog even uitvogelen hoe ik dat ook op mijn werk en thuis voor elkaar kan krijgen, want ik heb nu het gevoel dat ik word geleefd.
Froukje Keuning 2 jaar geleden geplaatst
Ik kom tot de conclusie, dat ik de illusie heb de schaakspeler te zijn. 
UWV ZW heeft invloed op mijn leven zolang ik in de Zietewet zit. 
Al doe ik mijn best mijn eigen stappen te nemen. 
Bijvoorbeeld willen zij dat ik anti depressiva inneem en gesprekken met dure psycholoog.
Ik doe het niet, want ik heb meer aan deze community dan al die oude shit op te rakelen en suf cq. gevoelloos te worden. 
Door kleine stappen te nemen leef ik meer in het hier en nu.
Voel ik mij niet lekker dan ga ik wandelen of fietsen. Buiten zijn i.p.v. pillen slikken of gesprekken met psycholoog.
maja 2 jaar geleden geplaatst
Hi,
Ik ben tot een aantal jaren geleden scchaakspeler geweest, maar de laatste jaren voel ik mij als een schaakstuk van het leven en de omstandigheden.
Misschien moet ik weer een schaakspeler worden hoever dat mogelijk is. -A
Schrijven en muziek maken -B
Ik zou ipv de sommige dingen die belangrijk lijken te zijn, maar zijn dat niet iets anders te gaan doen, wat niet zo belangrijk en noodzakkelijk lijkt te zijn, maar is dat wel als je van de andere kant bekijkt -C
Jonas t 2 jaar geleden geplaatst
Hallo,
Ik voel van mezelf dat ik voor 25 % een gecontroleerde schaakspeler ben. Mijn agenda kent bepaalde vaste wekelijkse rituelen en die koester ik zoveel mogelijk. Echter merk ik wel dat wanneer ik op kantoor ben en er komen mensen binnen, er wordt gebeld, een collega begint iets te vertellen ik er keer op keer helemaal mee weg ben en mijn focus op mijn belangrijkste doel verlies.. En dit gebeurd te vaak waardoor ik me toch voor 3/4 van mijn tijd een schaakstuk voel en het ook wel effectief ben.

Individueel werken van thuis uit heeft me al geholpen in het verleden. Dan sluit ik me na een goede voorbereiding 2 uren in de voormiddag af van alles en kan ik in alle rust werken naar mijn belangrijkste doel. Hierin moet ik echt consequent worden en het dagelijks toepassen. 
Mady t 2 jaar geleden geplaatst
Ben meer schaakstuk dan speler. Sta op met concrete doelen. Kan zo snel geboycot worden erin. Één van mijn kinderen, fiets rijdt niet, kan je me voeren naar t station...zo gaat dat dikwijls..hoe hou je voet bij stuk. En ben je niet onderhevig aan de omgeving...?

mijn doel, de eindevaluatie is af, nu uittypen en versturen

1-minuut actie
herstellen rugzak dochter
reactie op @mady2:
sas zwarts herkenbaar , met het kijken van les 4 maar liefst 5 x onderbroken door kleuter en tja die zijn nog niet zo heel goed in behoeftes uitstellen .. moeilijk he ? 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Wendy Wolde 2 jaar geleden geplaatst
Super blij met dit filmpje. Was mij niet geheel bewust dat ik best vaak een  schaakstuk ben. Voor vandaag ga ik kijken of het voor mij werkt om een duidelijke dagplanning te hebben en of ik mij binnen deze dagplanning niet teveel laat afleiden of een andere richting op laat sturen. Ik ben al bezig met social media en mail, de afspraken die ik met mijzelf heb gemaakt gaan goed. Mail alleen in de ochtend voordat de dag op de vloer start, niet meer tussendoor. Niet meer na pauzes meteen facebook whatsapp etc. checken.
Sophie Ligtenstein 1 jaar geleden geplaatst
Ik zou willen zeggen schaakspeler, maar eerlijk gezegd ben ik een schaakstuk. Ik grijp snel naar mijn mobiel, reageer het liefst direct op mailtjes etc. Ik heb nu een app op mijn mobiel geïnstalleerd waarmee ik beperkt en enkel op bepaalde tijden, op social media kan. Dat helpt al een stuk!
Dumez Vennens 1 jaar geleden geplaatst
Heb duidelijke doelen maar sta ook klaar voor andereren te helpen..
Heb gezond gegeten.vandaag en heb gezocht naar iets waar ik mijn uitgewerkte doelen.kan.bewaten. 
Heb vandaag een half uur gewandeld en een uur gelezen.over gezonde voeding. Dat is een stap.naar nog meer gezonde voeding 
cindy 1 jaar geleden geplaatst
ik ben meer een schaakstuk  mijn frituur is altijd van moeten de kinderen is ook van moeten  zorgen voor alles en iedereen . mijn doel is nog steeds de challenge af te werken . wel een baal dag vandaag  . iedereen praat over bbq buiten eten en met de corona en zonder terras om buiten te zitten mis ik het heel hard nu mogen zelf neit op strand zitten tijdens corona echt balen vandaag maar ik mag toch weer trots zijn dat ik mijn challenge gedaan heb .   op naar morgen
Katrien Hoefman 5 maanden geleden geplaatst
Ik was er al vrij snel uit dat ik me heel vaak een schaakstuk voel maar na deze reacties van de anderen te lezen, voel ik me bijna alleen maar een schaakstuk. s' Morgens doe ik mijn ogen open, meteen FB of Instagram, aan het ontbijt, de rest van mijn FB/Instagram en nog snel enkele mails lezen => geen tijd maken voor partner. En dan schrik ik dat hij 's avonds als hij thuiskomt van zijn werk meteen mijn tijd opeist (oké het is ook niet ideaal en daar moet ik ook wel mijn grenzen duidelijk maken) maar als ik van 's morgens al zo met mijn GSM/tablet bezig ben zie ik het eerder als een logisch gevolg. Vanaf nu dus geen GSM/tablet meer mee aan tafel.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 25 May 2018 om 06:20
Aantal lezers 161
Aantal reacties 62