[1 MINUUT CHALLENGE] DAG 3: DOELEN STELLEN

Laatste reactie 08/06/2020 07:43 door Stijn
· Markeren als ongelezen
Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst
Hey Masterminders!

Hoe stel je concrete en inspirerende doelen op die je kunt bereiken? Onze doelen zijn vaak te vaag of te groot. Ik ga je vandaag uitleggen hoe je deze valkuil voorkomt, en tóch in de DOE-modus komt.

ACTIES:
1. Bekijk onderstaand filmpje waarin ik uitleg hoe je doelen bereikt én volhoud in 1 minuut. 
2. Doe de oefening en beantwoord de vragen uit je 1 Minuut Werkboek.
3. Deel onder deze video je ervaringen, antwoorden en eventuele vragen.

Vergeet niet om je 1 minuutactie van vandaag te doen, en in een reactie onder dit filmpje te laten weten hoe het ging.

Succes vandaag!

PS: Lukt het inloggen niet? Bekijk dan even deze video die ik gisteren speciaal voor jullie heb gemaakt: https://community.leroyseijdel.nl/conversations/inloggen-lukt-niet-bekijk-deze-video. 
 
reactie op @leroyseijdel:
Lisette Tiggelaven Op een aantal fronten ben ik een bergbeklimmer, maar op het moment ben ik voor mijn praktijk een bergkijker. Ik vind het erg lastig doelen concreet en klein te maken. Gisteren is dat wel gelukt. Vandaag een weekplanning maken met co crwte tijden en acties.
2 jaar geleden

Beantwoorden

anouk Heel veel geleerd van het bergkijker en bergklimmer verhaal, het was een echte eye-opener. Ik ben een bergkijker. Het stukje waarin de bergkijker de bergbeklimmers met kleine stapjes omhoog ziet gaan komt mij pijnlijk bekend voor. 

Ik stel vaak een (te) groot doel, waar ik vervolgens, zonder logische verklaring, niet aan kan beginnen. Ik ga proberen kleine stapjes te zetten, en deze ook als kleine overwinningen te zien zodat ik zelf een bergbeklimmer kan worden. 

Dag 3 is hier een mooi voorbeeld van. Ik heb voordat ik ging werken nog een lecture van school gekeken (een kleine stap). De rest van de dag ben ik niet meer aan mijn planning toegekomen (het schaakstuk verhaal van dag 4). Toch moet ik blij zijn dat ik die lecture heb bekeken in de ochtend. Ik heb hiermee een kleine stap bergopwaarts in de richting van mijn doel (examen halen) gezet en daar ben ik trots op. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel Dank voor het delen van je inzichten @anouk17​! Super. Ik zie je snel bij de volgende dag! 😄👍
1 jaar geleden

Beantwoorden

Hanneke Hallo,
Ik ben al een bergwandelaar, die wel de schoenen koopt maar dan snel toch stagneert. Nu is het een zaak van gewoon beginnen en overgaan tot actie. Al bijna alle foto's uitgezocht voor het album! Minder werk dan ik van te voren, ruim een jaar, dacht! 
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Michael Men 2 jaar geleden geplaatst
Het tussendoel dat ik nu voor ogen heb is, dat ik mijn doelen ga uitspreken.
Dus het 2e tussendoel van de 5 tussendoelen: visualiseren, uitspreken, deadlinen, opschrijven en minuten. Ik heb de vorm te pakken en ga verder met mijn succeschallenge!

reactie op @michaelmendocha:
Leroy Seijdel Mooi @michaelmendocha​! Je hebt sowieso al mooie resultaten geboekt de afgelopen weken. Ga zo door. In kleine stapjes. Succes!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tessa 2 jaar geleden geplaatst
Tja, ik vind mezelf toch best daadkrachtig, maar ben wat dit doel (mijn business/producten/diensten concreet neerzetten en er geld mee verdienen) betreft meer een bergkijker. Wat ik kan doen om meer een bergbeklimmer te worden: erkennen dat het stap voor stap gaat, het grote doel voor ogen houden en elke dag in actie komen. 

Waar ik vandaag mee bezig ben om dit meer neer te zetten:
- een FB-groep opzetten: gedaan, al een lid uitgenodigd. 
- een nieuwsbrief de deur uit doen om mijn mailinglijst uit te nodigen voor mijn FB- groep ---> wordt aan gewerkt. 

Ben tevreden over de vorderingen!
😄
reactie op @tessa3:
Leroy Seijdel Gaaf @tessa3! Pas op dat je de smaak niet teveel te pakken krijgt. Straks ga je nog te snel haha 😄👍

Nieuwsbrief verstuurd? ;-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tessa Ja, gister begonnen met schrijven, vandaag afgemaakt en zojuist verzonden! 💪
2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel That's the spirit. Ga zo door @tessa3! 👍
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tessa YES!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Isabella Vanremoortele 2 jaar geleden geplaatst
Ik was een bergkijker maar doordat ik verleden week door mijn angst voor spontaan solliciteren ben gegaan, heb ik de transformatie van bergkijker naar bergbeklimmer gemaakt. Al moet ik eerlijk toegeven dat deze bergbeklimster nog te vaak blijft staan om zogezegd van het uitzicht te genieten maar eerlijk gezegd is het eerder mijn onzekerheid en angsten die ervoor zorgen dat ik (tijdelijk) de berg niet verder beklim.
reactie op @isabella:
Leroy Seijdel Mooi inzicht @isabella! 👍
2 jaar geleden

Beantwoorden

Sharon 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben een bergkijker maar wil graag een bergbeklimmer worden. Belangrijkste voor mij is dan om de stappen klein, concreet en haalbaar te maken. Vaak wil ik te veel te snel of ik zie niet welke stappen nodig zijn (of ik twijfel teveel over wat er eerst moet gebeuren).

Ik begin morgen (want heb vandaag dag 1 en dag 2 al gedaan, ben een inhaalslag aan het maken ;-) )
met mijn doel in subdoelen onder te verdelen.
reactie op @sharon5:
Leroy Seijdel Goed verwoord. Je weet wat je nu moet doen @sharon5

En blijf je acties delen in de community. Gaat je verder helpen. Succes!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Laura Voogt 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben afwisselend bergbeklimmer en bergkijker. Ik begin vaak aan de klim, maar blijf dan halverwege hangen. Soms vanwege angst, soms omdat ik het overzicht kwijt ben. Een andere keer weer omdat ik me af laat leiden en/of de top toch wel erg ver vind...
Ik vergeet dan terug te kijken naar het pad wat ik al heb afgelegd, te zien hoe ver ik al gekomen ben. 
In mijn voorstel berichtje had ik verschillende doelen gezet: Meer klanten. Meer omzet. Meer zichtbaar worden etc.
Ik begrijp nu ineens dat als ik "Meer zichtbaar worden" als hoofddoel stel, de rest daaruit voortvloeit. Als ik meer zichtbaar ben, kunnen potentiële klanten mij beter vinden en dat kan weer meer omzet als resultaat hebben...
Het kan zo simpel zijn ;-)  Ik weet nu waaraan te werken: de discipline hebben om mezelf steeds weer meer zichtbaar te maken!
reactie op @laura12263:
Leroy Seijdel Heel mooi! Wat ga je vandaag doen, als klein stapje, om zichtbaarder te worden? 😊
2 jaar geleden

Beantwoorden

Athalja-Mara van Straalen 2 jaar geleden geplaatst
Volgens mij heb ik het werkboek niet.... Waar kan ik die terug vinden?
Over bergkijker of berg beklimmen... Ik ben beide. Ik zal eerst heel lang staan gaan kijken en besluit dan toch altijd de berg te beklimmen ^_^
Deze ochtend al een goed begin gemaakt aan de inhoud van het ondernemingsplan 💪🏼
reactie op @athaljamara:
Leroy Seijdel Heel goed @am! Het werkboek staat in iedere mail. Kun je dus uit de mail downloaden 😉
2 jaar geleden

Beantwoorden

Gonneke Prak 2 jaar geleden geplaatst
'doen Doen DOEN ' is het afgelopen jaar onbewust mijn mantra geworden. Ik ben me hier nu bewust van geworden. En dit wil ik ook bij mijn doelen gaan toepassen. Dus: afleidingen aan de kant en gaan DOEN! Met mezelf afgesproken dat wanneer ik merk dat ik weer door van alles en nog wat afgeleid word, dat ik mijn wekker ga zetten en de komende ... minuten(afhankelijk van de activiteit die ik wil gaan doen) aan de slag ga en tot die wekker gaat, me niet laat afleiden.
reactie op @gonneke3:
Gonneke Prak Oh ja, de mini-
visual van vandaag:

2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel Check. Mooie actie @gonneke3, en leuke visual weer. 

Nu nog DOEN! 😊👍
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Agnes Wiegersma 2 jaar geleden geplaatst
Dag 3: Hier had ik nog niet op gereageerd, wel het filmpje bekeken en erover nagedacht. Ik was t.a.v. mijn doel een kijker en wil een klimmer zijn. Daarbij heb ik mezelf toestemming gegeven (op papier geschreven) dat ik sowieso iets doe elke dag en als klimmer niet gelijk de top hoef te bereiken. Dankjewel voor het inspirerende filmpje!

Ik begrijp goed het principe om elke dag IETS te doen aan opruimen, als is het slechts een minuut. Mijn valkuil is om af te dwalen in gedachtes, dat ik buiten dat opruimen wel vaak een klimmer/doorzetter ben en dat er best ook iets mag zijn wat niet zo goed gaat. Daar wil ik vanaf, omdat ik het meedraag als last. Opruimen schept ruimte en dat wil ik. Dus gisteren (opdracht van dag 3) ook iets kleins opgeruimd in een lade. Na het opruimen heb ik een hoger doel en daarom wil ik doorzetten.

Een buitenstaander zal mij absoluut niet als rommelig zien, omdat dit niet zo duidelijk is. Het zit achter een deur of in een kast of in lades. Ik heb er last van en het moment is gekomen in deze challenge. Heel blij en ik met jouw feedback Leroy. Op dit moment heb ik dat even nodig.....
reactie op @agnes4:
Leroy Seijdel Mooie inzichten @agnes4 en dank voor je compliment! 😄

Nu de stijgende lijn vasthouden. Succes en tot de volgende dag! 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Irene 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben een bergbeklimmer die voorzichtig hele kleine stapjes zet en ondertussen oplet of hij toch niet verdwaald in de mist op weg naar de top. Mijn doel is weer een stuk concreter: maandomzet genereren van 7500 euro met een onlineservice voor studenten die afstuderen en moeite ervaren met het schrijven van hun scriptie. De kleine stap die ik vandaag zet is een oproep plaatsen m.b.t. een pilot voor deze service in een FB-commnity waar studenten lid van zijn.
reactie op @irene8:
Leroy Seijdel Mooi inzicht en eerste actie is gezet @irene8!

Laat je me vandaag de volgende actie weten? Die van dag 6 kun je hier delen: https://community.leroyseijdel.nl/conversations/1-minuut-challenge-dag-6-zelfvertrouwen. 

Succes!

2 jaar geleden

Beantwoorden

Isabella Vanremoortele Waauw...dat vind ik een tof doel. Betekent dit dat je dan advies geeft aan de studenten of ook de eindwerken gaat verbeteren op schrijftaal (grammatica, lange zinnen enz). 

Ik ben momenteel ook een studente aan het begeleiden met het schrijven van haar eindwerk. Ze is van Marokkaanse afkomst en haar schrijfstijl is niet zo wetenschappelijk. Bovendien maakt ze nog veel fouten met lidwoorden. 
Ik merk dat ik toch gem.6 uren aan het verbeteren van zo'n eindwerk zit.

Ik ben benieuwd hoe jij dat doet ?

Groetjes,

Isabella
2 jaar geleden

Beantwoorden

Irene Hoi Isabella,
Dank voor je reactie. Wat ik bij de onlineservice niet doe, is de scriptie verbeteren. Dat is de Premium-versie waar studenten voor kunnen kiezen. Voor de onlineservice betaalt de student 9,95 per maand en daarvoor kan hij onbeperkt advies/tips vragen. Ik stuur de student de goede richting op wat betreft taal :-). Als ik je met iets kan helpen, mag je me mailen: info@ikmedia.eu. Groet, Irene
2 jaar geleden

Beantwoorden

Kristel Van Sintjan Waar kan ik je vinden op FB , Irène? 
Groetjes, Kristel
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Hannah Roerig 2 jaar geleden geplaatst
de challenge is dan wel voorbij, maar voor mij loopt het nog. Gisteren was voor mij dag 3.
Ik ben beiden eigenlijk, ik ben lang een bergkijker geweest, gewoonweg omdat ik geen idee had hoe een doel op te breken in haalbare stappen. De laatste tijd ben ik veel bezig geweest met doelen stellen en hier ook mee aan de slag te gaan, maar terugkijkend waren het losse flodders. Gebrek aan zelfvertrouwen, visie, geloof dat het haalbaar was e.d. Ik heb daardoor wel geleerd om in actie te komen, maar 'gewoon maar doen' werkt niet altijd, want zonder een duidelijk doel en een plan kom je niet waar je wezen wil. Er is wel veel beweging geweest, haha
Mijn 1 minuut actie was dat ik de acties die ik het weekend gedaan had vast te leggen in mijn administratie. Dit heb ik daadwerkelijk gedaan. Ook al was het aan het eind van de dag. Ik had mij voorgenomen niet eerder te gaan slapen dan dat ik mijn actie had gedaan!
reactie op @hannah2:
Leroy Seijdel Heel goed @hannah2! Goed dat je de challenge weer oppakt. Dat betekent in ieder geval niet dat je in de ''opgeefzone'' zit en als een bergkijker blijft kijken. Nee. Je komt in ACTIE. Beter laat dan nooit. Mooie inzichten ook. Veel succes met de rest van de challenge en dank voor het delen van je voortgang! 😄👍
2 jaar geleden

Beantwoorden

Hannah Roerig Dank je Leroy Seijdel.
Ik zit idd zeker niet in de opgeefzone :-) Het voelt supergoed om nu voor mezelf te kiezen en te voelen dat het goed is. 
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Lisette Maas 2 jaar geleden geplaatst
Omdat ik veel input krijg nu ik VIP Challenger ben (ik ga alle filmpjes kijken; super leerzaam maar kom niet tot actie) ben ik deze week weer opnieuw begonnen met de 1 minuut Challenge. Zodat ik stap voor stap begin en dit ga beheersen zodat ik het overzicht niet ga verliezen om tot actie over te gaan. Dag 1 en 2 voltooid, nu dag 3.

Bergkijker of beklimmer? Beide! Als ik mijn focus heb (overzicht) dan pak ik door. Ben ik het overzicht kwijt, dan sta ik stil.

Wat is mijn stap om een bergbeklimmer te worden? Een vast moment in mijn planning zetten om actie te doen wat mij inkomsten genereert. Dit is het bellen van mensen en uitnodigen voor een FitCheck.

Wat is mijn belangrijkste doel: op werkdagen 4 mensen uitnodigen. (bewust op werkdagen omdat ik niet meer in het weekend wil werken, wat ik nu wel nog doe)

Welke kleine stap kun je nu zetten? Dit actiepunt op een vast tijdstip in mijn agenda planning zetten voor de maand Juni en vandaag 4 mensen uitnodigen.
reactie op @lisette:
Leroy Seijdel Super @lisette! Goed bezig! Probeer niet alle filmpjes in 1x te kijken. Verdeel het voor jezelf. Actie ondernemen is belangrijker dan inspiratie opdoen. Je kunt in de VIP Community hier je wekelijkse doelen even delen: https://community.leroyseijdel.nl/conversations/wekelijkse-planning-acties-en-successen-delen-deel-2. Daarna kun je daar elke week laten weten wat wel en niet goed is gegaan. Een mooie stok achter de deur voor jezelf, en een eerste stap in de richting van het bereiken van je doelen. Succes en tot snel! 😊👍
2 jaar geleden

Beantwoorden

marieke meer 2 jaar geleden geplaatst
Ineens voel ik me na deze video van jou, Leroy, weer in de kerk zitten toen ik nog een jong meisje was, luisterend naar de parabel over 'de talenten' (een zak met geld).  1 man begroef hem in de grond, 1 man verwierf er 5 bij en de 3e man verwierf er 10 bij. De dominee vraagt: wie ben jij van deze 3. Ik maak bliksemsnel de beslissing: nummer 1 - dan weet je zeker dat je in ieder geval 1 talent over houdt. Dus gaan voor safe. Wat ik bedoel is: als je geen concrete doelen maakt, ben je gewoon heel strategisch bezig om jezelf op safe te houden. In de kerk dacht ik toen al: 10 talenten?? Dat zou mij nooit lukken... Maar waarop is dat idee eigenlijk gebaseerd? Ik was nog maar een kind, had ik er toen maar met iemand over gepraat... Wat ik bedoel is: in mijn omgeving vroeg niemand mij eigenlijk - wat wil jij, Marieke? Die oude vaagheid ... die zou ik met respect onder de grond willen stoppen. Toen was vaag blijven mijn overlevingsstrategie. Nu kan ik zelf kiezen en stappen zetten. Op weg naar de top - goed plan - locatie kiezen, voorbereidingen treffen, uitrusting checken, weersomstandigheden nalopen etc etc. Al doende krijg je er zin in. En dan onderweg steeds opnieuw afstemmen - lopen we nog goed, zijn we nog fit etc. Ik heb mezelf nooit echt gegund om het stap-voor-stap principe te omarmen ('dat gaat te langzaam, dat is toch te simpel'). En terwijl ik dit schrijf besef ik dat ik dat principe als eerste aan mijn Chinese cursisten aanleer: 'please slow down, take it step-by step'😄
Arianne Huygh 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb één groot doel : ACT coach, maar ik heb verschillende subdoelen en die verdeel ik dan ook nog eens onder. Als ik alles in één keer wil doen, lukt het niet voor mij. Dus ben een bergbeklimmer !
Francé 2 jaar geleden geplaatst
Voor mijn gevoel rol ik op werk gebied vaak van die berg af en dan sta ik weer onderaan. 

In werk gebied ben ik dan ook meer een bergkijker en privé meer een bergbeklimmer. 
Vaak wil ik iets zo snel mogelijk voor elkaar krijgen en als dit te langzaam gaat dan verlies ik mijn interesse. Hier al veel aan gewerkt en sommige doelen behaal ik. Zo loop ik al 1,5 jaar hard en dit najaar ga ik een 1/2 marathon lopen en gisteren hiervoor een train schema in mijn agenda gemaakt. Raar genoeg lukt het me met hardlopen wel goed om in kleine stappen vooruit te komen. 

Belangrijkste doel: gewoonten veranderen om belangrijke doelen te behalen. *werk vinden en behouden.

1 minuut challenge is me weer eens te verdiepen op mijn werkgebied door boeken hierover te lezen en mijn cursus besluit houders van dieren te willen oppakken.  

 
Erik 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben een bergkijker en beklim de berg in één ruk door als de deadline er is. 

Kleine stap: heel concreet: ik heb het leerplan verdeeld in subdomeinen en toegewezen aan de 2 verschillende klassen. Van daaruit kan ik verder om de jaarplannen per klas op te maken.
Nour 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben een bergkijker betreft geen concrete keuzes maken wat ik nu echt wil in mijn leven en iets niet afmaken in mijn leven.
Dit omdat ik te veel wil en te perfectionistisch ben, waardoor ik de bomen door het bos niet meer zie en dus mijn doelen erg vaag blijven.
Door kleine doelen te stellen zoals de ochtend routine aan te houden(1 minuut actie), minimaal 1 uur per dag leren en mijzelf de juiste vragen te stellen waar mijn hart sneller van gaat kloppen etc.
hoop ik erachter te komen wat ik nu daadwerkelijk wil. 
Betreft Actie ondernemen ben ik een bergbeklimmer. 
reactie op @nour3:
Leroy Seijdel Mooie inzichten @nour3! Ga zo door. En zet elke dag een nieuwe kleine stap. Succes! 
2 jaar geleden

Beantwoorden

moniek n 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben een bergkijker en nu wil ik stap voor stap naar de bergklimmer gaan.
Mijn topprioriteit is fotocursus afmaken en dan allround fotografie diploma in handen hebben.
Door werk veel onbelans geweest ,veel werken,weinig vrije tijd,wat stress met zich mee bracht.
Mijn doel is richten op andere carrière met meer structuur en werk waarin ik mij creativiteit in kwijt 
Kan.
Dus nu mijn 1 minuut actie is elke dag 30 minuten  bezig met cursus fotografie en andere carrière. 
Tevens plan ik het in de agenda en houd een plan bij wat ik gedaan heb en wat ik nog moet of kan
Doen.
reactie op @moniek:
Leroy Seijdel Mooie actie en inzichten @moniek. Tijd om te DOEN. Veel succes met je 1 minuutactie! 😄
2 jaar geleden

Beantwoorden

Fresia 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben de bergkijker maar ik word de bergbeklimmer! Elke morgen na het opstaan luister ik eerst naar de mp3 van hypnoslim voor het afvallen. Ik heb dit nu al vanmorgen gedaan en hoef er dan voor vandaag niet meer aan te denken. en kan het loslaten. Ik merk dat ik nu ik weer luister dat ik vanzelf weer kleine porties eet en dat hier ook het ritme in komt. Het werkt echt die kleine stapjes. Ik evalueer na een maand of het luisteren een gewoonte is geworden zo ja dan kan ik een andere stap gaan doen en anders ga ik nog een maand door.
Marian 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben een bergbeklimmer, maar niet op de juiste manier. Veel te snel resultaat willen en te veel tegelijk willen veranderen.
Mijn minuut actie: eerder de wekker gezet, lunchwandeling en in de avond gesport. Als extra jouw webinar gevolgd. Hier ben ik erg blij mee want er veel duidelijk geworden!
Djamila Mahlous 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben een bergbeklimmer voor essentiële zaken. 8 jaar geleden heb ik een armzalig huis gekocht en dit heb ik voornamelijk eigenhandig opgeknapt over een periode van 6 jaar , met veel planning en discipline. Ik voelde dat het huis moest in orde komen.

Wanneer er niet zo een druk is, dan ben ik een bergkijker. Veel ideeen , geen actie.

Omdat ik een ochtendmens ben en laat ga slapen (afgeleid door smarttoestellen), zal ik stapje voor stapje vroeger slapen en vroeger opstaan. Ipv passief smarttoestellen lezen s avonds , ga ik naar activiteiten die voldoening geven s morgens (sporten , koken , mediteren , plannen...).
Kristel Van Sintjan 1 jaar geleden geplaatst
Ondanks mijn kleine doel, vroeger opstaan, dat niet lukte, voelde ik me ok.ik ben een kwartier bezig geweest met mijn hobby, heb tijd voor anderen beter bewaakt en tijd voor mijn eigen taken opgenomen.ik begin steeds te beklimmen maar val vaak naar beneden.toch krabbel ik elke dag opnieuw overeind en begin aan mijn zoveelste beklimming.mijn mindset in acht nemen, negatieve omkeren in positive  ging beter, maar mijn doel voor ogen houden vergat ik een beetje.op naar dag 4 !
reactie op @kristelvansintjan:
Irene @kristelvansintjan​ je kunt me vinden als 'Irene Kohlen' op FB of stuur me een e-mail: info@ikmedia.eu 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Kristel Van Sintjan 1 jaar geleden geplaatst
Ok, dank je, Irene!
Jacqueline 1 jaar geleden geplaatst
Als ik terugkijk op het voorbije jaar ben ik wel een bergbeklimmer. Ik stel mezelf de vraag: waar wil ik naartoe? en welke acties moet ik daarvoor ondernemen? Zo doe ik nu 's morgens en 's avonds mijn workout en 3 x in de week lopen. Op persoonlijk vlak heb ik een coach die me volgt, heb zelf ook een coachingcursus gevolgd. Dit om me op sociaal vlak beter te voelen. Het resultaat is er.
Mijn belangrijkste doel is nu opschrijven wat ik wil alsook de bijhorende acties. 
Mijn kleine stap nu is een noteren van mijn doelstellingen en de acties. Hier was ik dan weer een bergkijker..maar door deze kleine stap een bergbeklimmer.

Angelika De Buck 1 jaar geleden geplaatst
Mijn doel voor deze week is een blog te schrijven, op vrijdag te plaatsen op mijn website en door te sturen via LinkedIn en FB voor meer zichtbaarheid.
Hiervoor ga ik elke dag (van maandag tot vrijdag) 15 min uittrekken om aan mijn blog te werken. 
Tegen eind de week laat ik jullie weten of dit me is gelukt!
Aan allen een fijne zondag en een productieve week gewenst!!😉
Ellen 1 jaar geleden geplaatst
Dag drie en ik kom tot de conclusie dat ik toch wel tot de categorie bergkijker behoor. Bergbeklimmen komt er niet meer van daar ik mijzelf niet uitdaag, of doelen stel. Hier dus duidelijk werk aan de winkel. Concrete, meetbare doelen stellen. Hoofddoel is om meer focus bij mijzelf te houden en de dingen te doen die goed zijn voor mij.
Doel voor vandaag is om 1,5 liter water te drinken en bewust te eten.
Kom maar op....
jolanda Vermeulen 1 jaar geleden geplaatst
Ben nu een bergkijker.. die bergklimmer ga worden...
Ben nu met me kleding aan het aantrekken om te klimmen
Ik heb meerdere doelen waar ik als kan elke dag een trede kan gaan beklimmen

Heb nu 2 dagen gehad.. vandaag 3de dag.. en de 2 dagen ging als op me schema..
Schema voor de week to do  hoop ik wel aan te houden hoe ik heb gedaan met me medicatie erbij.. is te active doelen even afgeschrapt.. maar volgende week weer te doen als me medicatie voorbij is
maar de doelen dat ik met medicatie wel kan doen ga ik gewoon mee door
John Roose 1 jaar geleden geplaatst
Ook hier een bergkijker in ontwikkeling tot een bergbeklimmer!
De eerste stapjes omhoog uit het dal zijn gemaakt, het uitzicht is al een stukje beter, zowel naar beneden (daar kom ik vandaan en ik ben nu al goed bezig!) als naar boven (omdat het eerste doel al iets dichterbij is).
Wel moet ik oppassen dat ik niet teveel afdwaal en een onnodig lange route afleg langs veel te steile stukken, maar ik wil juist een beter begaanbare geleidelijke pad naar boven plaveien.
Dit ga ik realiseren door niet teveel terug te kijken (alleen maar constructief en ter bevestiging dat ik op de goede weg ben) en juist vooruit te kijken zonder me teveel af te laten leiden door negatieve rotsblokken.

Mijn eerste doel komt steeds dichterbij en alweer heb ik een grotere stap gezet dan eigenlijk de bedoeling was: via 22:50 uur het licht uit eergisteravond, was het gisteren 22:40 uur toen ik op kon schrijven dat het tijd was om de binnenkant van m'n ogen te gaan bekijken!
Vanavond wordt een extra grote uitdaging om opnieuw minimaal een stap van 5 minuten te nemen, om weer dichterbij mijn doel te komen: 22:30 uur het licht uit.
Straks is het namelijk onze trainingsavond op de tafeltennisvereniging en aangezien we geen gerichte training krijgen binnen een gekaderde tijdsperiode, is het erg verleidelijk om nog wat langer een balletje te blijven slaan en achteraf nog gezellig iets te drinken.
Dus ik ga NU met mezelf afspreken dat ik de tijd in de gaten ga houden en tot uiterlijk 21:30 uur kan blijven spelen, zodat ik tijd genoeg over hou om te douchen en op tijd terug te zijn voor mijn avondritueel voordat ik ga slapen.
reactie op @john81:
John Roose Om 21:10 uur nog een partijtje begonnen tegen iemand uit een lager team waarmee ik normaal gesproken in 10 minuten, hooguit een kwartier klaar ben... nu werd het een spannende partij en moest ik hem om 21:40 uur zelfs feliciteren met een verdiende overwinning.
Shit, m'n 'deadline' toch niet gehaald: snel gaan douchen en hup naar huis!

Thuis m'n rondje gedaan voordat ik in m'n bed kon kruipen en uiteindelijk... precies om 22:35 uur het licht uit kunnen doen, yes!
Het klinkt misschien als iets marginaals, maar voor mij is dit echt een overwinning!
1 jaar geleden

Beantwoorden

maja 1 jaar geleden geplaatst
Hi,
Ik ben al mijn hele leven een bergklimmer geweest (heel veel meegemaakt), maar de laatste tijd heb ik het gevoel dat dit het is, dat er geen hoop meer is, en dat ik alleen toekijkt want maakt niet uit hoe hard ik het probeer, het lukt gewoon niet en ik blijf in deze cirkel.
Misschien meer vertrouwen.-A.
Schrijven ne muziek maken -B.
Iets op te schrijven -C.
Jonas t 1 jaar geleden geplaatst
Hallo,
Ik start als bergklimmer en ga met enige doordachte kennis gewoon omhoog! Mijn mindset zegt al van toen ik klein was: nu heb je niets, ga ervoor en het zal ongetwijfeld beter worden. Toch merk ik door deze oefening te maken en even de wereld on-hold te zetten dat ik tijdens mijn beklimming een bergkijker wordt..
Dan ben ik plots halfweg, denk ik bij mezelf JAAA zo doen we dat! Stel ik me zonder het zelf te willen de vraag: Waar zitten de anderen? Waar is iedereen ondertussen? EN het moment van te blijven staan, achteruit te gaan is begonnen.
Zo heb ik al altijd het gevoel gehad opnieuw te moeten beginnen omdat ik onderweg het pad, de peddelen, noem maar op verlies.
Wat is dan de oplossing, wel dankzij de 1 minuut challenge begint het door te sijpelen: DOEN, HERHAAL, HOU VOL,... DAG IN DAG UIT in kleine stappen, ook al is deze heel klein, toch gewoon doen.
Mady t 1 jaar geleden geplaatst
Dag 3 Doelen
In het finale deel van een beslissing ben ik een bergkijker. Ik heb alles gedaan om er te geraken en op het einde haak ik af. Die laatste stap is te beangstigend. Ik ben op werkvlak stappen aan t nemen daarin, door elke dag weer nieuwe uitdagingen aan te gaan en niet te stoppen, in beweging blijven 🙂

Mijn eindevaluatie vandaag afkrijgen is mijn grootste doel momenteel. 

Ik ben volop bezig om er te geraken, uren..
Wendy Wolde 1 jaar geleden geplaatst
Goedemorgen, ik ben een bergbeklimmer. Doelen voor mijzelf stellen en deze halen lukt best goed al zeg ik het zelf. Ik heb moeite met gezamenlijke doelen. Vandaag gaan we binnen ons team kijken naar welke kwaliteiten we in huis hebben en welke er nodig zijn om onze stichting zo optimaal mogelijk te laten functioneren. 
Sagal Bulhan 1 jaar geleden geplaatst
Goedenacht allemaal,

Aangekomen bij dag 3 DOELEN 
Wat vraag ik van mijzelf? Elke dag 1 hoofdstuk verbeteren
Ondertussen als ik geen bergkijker was had ik al 3 hoofdstukken nagekeken. Dus niet niet....ik kijk er alleen maar naar, twijfel ik alleen maar, en denk ik alleen maar wanneer is het juiste moment van de dag. Eerst even dit en dan owjah de post kom ik tegen die moet ook nog open, owja die zielige plantjes, de buurvrouw, familie telefoon en ga maar zo door. Eindstand moe en teleurgesteld en dag voorbij.

Maar wacht is effen: DAG 2 MINDSET die heeft mij wel een switch gegeven. YES I CAN
Nu een stap terug ....

 
3 DOELEN: 
A= Ik ben een bergkijker en niet vergeten eerst van alle kanten kijken :)
B= of beter gezegd het was (ELKE DAG 1 HOOFDSTUK VERBETEREN) omgezet naar
                                                    (ELKE DAG 1 PAGINA  VERBETEREN)
C= Om 23:30  begonnen met mijn TO DO LIST en afgemaakt & ERVARING gedeeld

Dit zorgt rust voor mij en dat ik niet meer hoef na te denken over met wat ik moet beginnen. Want als ik opsta heb ik een soort black-out. Ik heb door deze lijst zelfs 2 momenten voor het verbeteren van mijn werkstuk erin staan. Yoga, Werk, Administratie, Mam & dochter moment staat er ook in. BAM!!

WE GAAN GEWOON DOOR. 
Droomzacht team xxx
reactie op @sagal:
Froukje Keuning Goedemorgen Sagal.
Je bent goed bezig en doe het op jouw manier. Met jouw unieke kijk op de wereld. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

cindy 4 maanden geleden geplaatst
na een ganse dag kuisen en deze avond toch even mijn frituur opengedaan om te zien of er wat volk komt in deze corona tijd . heb ik dan ook de tijd gevonden om de 1 minuut challenge te doen  ik ben een bergklimmer maar onderweg val ik stil en word dan een bergkijker en blijf ik kijken .
mijn doel is deze challenge af te werken en de tijd voor te maken en geen uitvluchten en uitstel gedrag ervan te maken . ben goed bezig want vandaag ben ik er weer in geslaagd . ook heb ik na 10 dagen weer mijn positief dagboek bij gevuld  wwaar ik alweer 10 dagen bergkijker was ben ik nu toch terug beginnen klimmen   trots op mezelf vandaag !!!
Sandra Patteet 3 maanden geleden geplaatst
Ik ben een bergkijker en regelmatig begin ik die berg te beklimmen, maar na een paar stappen omhoog, stop ik. Eigenlijk ben ik dan al een stukje naar boven, maar voor mijn gevoel lijkt het of ik terug naar beneden schuif en terug die berg bekijk.
Het lastige vind ik: als je een doel hebt: schrijf je dan eerst alle 1-minuut stappen op? Met een grote lijst als gevolg. Of denk je elke dag welke stap moet ik nu nemen, alsof je elke dag terug het 'warm water moet uitvinden'
Groetjes.
reactie op @sandra85:
Anne-Marie van Hees Ik denk Sandra dat je dat eigenlijk al in je weekplanning hebt staan. Als je je doel hebt beschreven van die week dan kun je ook gelijk de kleine stapjes daarin zetten. Ik ben er ook nog niet hoor, maar dat is het eerste wat bij mij binnenkomt als ik je vraag lees.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Sandra Patteet Dank voor je antwoord ❤️
3 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Anne-Marie van Hees 3 maanden geleden geplaatst
Ik ben een bergbekijker maar af en toe ben ik ook een bergbeklimmer. Ik weet dat ik mijn doel concreter mag maken zodat ik kleine stapjes kan maken. Ik wil veel te veel doen in een korte tijd en dat lukt niet. Groetjes
Stijn Holland 2 maanden geleden geplaatst
Ik ben wel een bergbeklimmer, alleen zie ik soms de belangrijkste berg niet. Of ik vergeet de helft van mijn uitrusting. Dat moet ik dus leren controleren. 

In het leger en door het lezen van boeken heb ik geleerd keuzes te maken en actie te ondernemen. Geen actie is altijd het stomst wat je kunt doen. Je kunt niet op de trein gaan staan wachten als je niet eerst naar het treinstation hebt gelopen.

Ding is dat ik daarbij soms wel dingen vergeet of dat ik teveel prioriteiten zie, waardaar ik ook niet het beoogde doel voor ogen behaal. 

Ik probeer nu voor mezelf, elke 2 weken een verandering in mijn leven aan te brengen. 6 Weken geleden ben ik begonnen met ochtendsport, 4 weken geleden met vroeg opstaan en direct leren en 2 weken geleden met op tijd opstaan. Nu ga ik elke dag 10 pagina´s lezen. Zodoende bereik ik in een jaar 26 nieuwe doel om mijn leven richting de gewenste berg te brengen.

Groetjes
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 24 May 2018 om 06:14
Aantal lezers 174
Aantal reacties 67