[1 MINUUT CHALLENGE] DAG 1: 1 MINUUT

Laatste reactie 07/09/2020 12:39 door Suzanne
· Markeren als ongelezen
Leroy Seijdel 2 jaar geleden geplaatst
Hey Masterminders!

Vandaag is het zover. Je gaat starten met de 1 Minuut Challenge!
Wat leuk dat je meedoet. Duizenden mensen gingen je al voor. Geweldig!

Bekijk onderstaand filmpje waarin ik uitleg wat je van de challenge mag verwachten EN uitleg over de 1 minuutactie.

Ik ben benieuwd naar 2 dingen:
1. Wat voor doel wil jij oppakken waar je veel te weinig of niets mee hebt gedaan de laatste tijd? (benoem je belangrijkste doel)
2. Welke eerste kleine stap kun jij VANDAAG zetten in de richting van je belangrijkste doel?

Laat het me onder deze video weten.

Tijd om dingen te gaan DOEN. Succes!

PS: Vergeet niet om elke dag 10 minuten in je agenda te zetten voor deze challenge. Zonder commitment geen resultaat.

reactie op @leroyseijdel:
Mireille b mijn belangrijkste doel ik om elke dag minimaal 30 min te leren voor mijn hertentamens. Ik merk nu al door elke hiermee bezig te zijn dat ik ook meer zelfvertrouwen krijg. Ik geloof dat ik dan alles ga halen!
De eerste kleone stap die ik vandaag zet is het kijken van deze video en daarna beginnen met het lezen van 1 onderdeel van de stof
2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel Helder doel @mireille4! Mooi. Wanneer ga je dat elke dag doen? Van hoelaat tot hoelaat? Gewoontes kunnen zich sneller vormen als je 1 bepaalde tijd uitkiest. En dan.... ELKE DAG DOEN. Succes en dank voor het delen van je eerste inzichten! 😄👍
2 jaar geleden

Beantwoorden

Lisette Tiggelaven Eerste dag
Mijn belangrijkste doel is concreet maken hoe ik mijn praktijkcombinatie wil gaan invullen: reflexologie en Trainer Hormoonfactor. 
Tot nu toe niet gedaan omdat ik de focus niet te pakken kreeg, teveel afgeleid door andere dingen. Vooral bij aanvang van de dag als er nog geen klant en zijn. Dan wordt ik in beslag genomen door mail, sociale media en klusjes in huis die ook nog 'moeten'. Diploma nog niet op zak voor Trainer Hormoonfactor (nu wel). Te veel ideeën die in me opkomen en alle kanten uitspringen. 
Dus mijn meest belangrijke doel is concreet maken hoe ik mijn praktijkcombi wil gaan invullen. 
Vandaag ga ik op papier zetten, nu direct na mijn ontbijt hier op de camping, wie mijn ideale klant is. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

francisca Mijn doel is om eind deze maand mijn website te lanceren. Ik heb de ruime opzet, alleen de teksten en foto’s moet ik nog bedenken. Ik ga elke dat minimaal 1 minuut wat teksten schrijven en/ of foto’s uitzoeken. Het is allemaal heel persoonlijk en dat vind ik best spannend.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Francé Mijn hoofd doel is me weer te focussen op een baan vinden en deze aan te houden en geen kansen meer te laten schieten. Ik ben afgestudeerd dierenarts assistente maar doordat ik erg perfectionistisch ben kom ik wel eens onzeker over. De studie via LOI gevolgd en dan moet je toch wel doorzettingsvermogen hebben. Helaas lukt het me nu niet en ga ik twijfelen of dit is wat ik wil. Op zoek dus naar discipline en veel aan mezelf aan het werken. 

1 minuut challenge voor vandaag is contact op te zoeken met mijn coach van het uwv.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Guido Okay. Eerste stap is gezet . Heb dit filmpje bekeken. Mijn grootste valkuil is discipline. Ik val terug in oude gewoontes. Snacken wanneer ik stress heb.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Guido Basisoefening: gewoonte veranderen: elke dag 1 minuut zoveel mogelijk push ups doen en 1 minuut zoveel mogelijk squats zodra ik wakker ben

Stap 1 Concreet doel: elke ochtend voor de aankomende 30 dagen 1 minuut zoveel mogelijk push ups en 1 minuut zoveel mogelijk squats doen

Stap 2 Tijd vrijmaken : elke ochtend voor de aankomende 30 dagen 1 minuut zoveel mogelijk push ups en 1 minuut zoveel mogelijk squats doen. Tijd bijhouden via de timer van de telefoon

Stap 3 discipline :
1. DAG: Wat ga je elke dag doen? elke ochtend voor de aankomende 30 dagen 1 minuut zoveel mogelijk push ups en 1 minuut zoveel mogelijk squats doen. Tijd bijhouden via de timer van de telefoon

2. VAST: Wanneer ga je dit elke dag doen? (tijdstip) in de ochtend na het wakker worden.

3. LIJST: Hoe ga je jezelf controleren? (reminder) middels een taak in mijn telefoon met een reminder er op zodat ik het alarm moet uitzetten dat ik het gedaan heb

2 jaar geleden

Beantwoorden

Hilde Heel herkenbare valkuilen! Mijn doel is al maanden om mijn buro/dressing-kamer op te ruimen, te reorganiseren zodat mijn buro weer vrijkomt voor verschillende leuke projecten en om daardoor qualitytime voor mezelf in te lassen i.p.v. deze kamer alleen te gebruiken om mij om te kleden en de qualitytime alleen aan anderen uit te delen, wat ik overigens wel met hart en ziel doe!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Anne-Sophie h Hoi, mijn doel is om meer leuke dingen te organiseren. Ik doe dat niet zo vaak omdat ik me regelmatig niet lekker voel en dus enthousiasme en daadkracht mis,  of omdat ik van mezelf eerst alle niet-leuke dingen moet gedaan hebben, of omdat ik schrik heb dat ik me op moment van geplande afspraak niet lekker zal voelen en het een geworstel zal zijn, of omdat het vaak zo'n gedoe is om bv enkele vrienden bijeen te krijgen met hun drukke agenda's, of......... Vandaag wil ik als actie 4 vriendinnen die ver wonen uitnodigen naar mijn nieuwe stek voor mijn verjaardag! 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel Welkom @hilde34 en @anna-sophie2! Veel succes met jullie doelen en tot snel in de volgende lessen! :-)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Ine w Mijn uiteindelijke grote doel is een opgeruimd en schoon huis. Dit ga ik in kleine doelen zetten. Ik begin met te zorgen dat iedere avond mijn aanrecht en salontafel opgeruimd en schoon zijn. En de vaatwasser aan. Groetjes Ine 

2 jaar geleden

Beantwoorden

Miran Wardenburg De komende 30 dagen ga ik na het ochtenritueel eerst ontbijten voordat ik van alles ga oppakken.  
2 jaar geleden

Beantwoorden

Hilde Dag Leroy, dank je voor je geduld met mijn stuntelig begin. Ik merk nu pas HOE WEINIG ik tijd voor mezelf opzij zet doordat ik merk dat het me zelfs niet iedere dag lukt om me 5 minuten/ zelfs 1 minuut op je site te gaan concentreren! Mijn eerste doel gaat die uitdaging dan ook zijn want anders kom ik nooit tot de andere doelen die ik wil bereiken...
ik wil eerst je site begrijpen en kunnen gebruiken dmv je introductiefilmpje ( ik heb toch al mijn profielfoto kunnen plaatsen) en daarna pas mijn eigen doelen op het programma zetten.
2 jaar geleden

Beantwoorden

anouk Dag 1. Mijn doel is om mijn examen epidemiologie te halen op 26 oktober. 

Mijn valkuilen zijn: te lang in mijn bed blijven liggen, te veel werken, Netflix en niet durven starten. Ik heb het studeren erg vaak uitgesteld en dus wordt de periode dat ik kan studeren steeds kleiner. 

Tijd om hier wat aan te gaan doen. Mijn 1 minuut challenge is om 8:00 naar de Bieb te gaan (weg van alle afleidingen) en 5 punten af te vinken in de online leeromgeving. 

Ik heb al 1 dienst kunnen ruilen met een collega en ben vandaag vroeg opgestaan. Ik zit nu nog niet in de bieb. Vanaf morgen ga ik de 1 minuut challenge ook in de bieb beginnen :)
2 jaar geleden

Beantwoorden

Hanneke Mijn doel is om aan iets te beginnen en dit ook echt af te maken. Hier tijd voor vrij te maken en te houden. Niet weer naar 2 dagen overgaan op iets anders wat ik ook echt belangrijk vindt. 
Doel 1 concreet: starten met het maken van een digitaal fotoboek! 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Hanneke Mijn doel is om aan iets te beginnen en dit ook echt af te maken. Hier tijd voor vrij te maken en te houden. Niet weer naar 2 dagen overgaan op iets anders wat ik ook echt belangrijk vindt.  
Doel 1 concreet: starten met het maken van een digitaal fotoboek
2 jaar geleden

Beantwoorden

Hanneke Zo dat was even verhelderend. Mijn doelen, het zijn er teveel en veel te vaag. Ik ga ervoor maar haak dan 2 dagen later af en ga weer verder met een ander doel. 
Dus concreet ik ga tijd maken om aan iets te beginnen en af te maken. 
Doel concreet het maken van een fotoboek voor mijn jongste zoon. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Myriam Dag 1: Hoewel het deze dagen superdruk is, kinderen en kleinkinderen bij ons op vakantie, heb ik me toch aan mijn planning gehouden. 1 stapeltje van de papieren die op tafel liggen echt opgeruimd. Zolang de kinderen hier zijn, stel ik mijn dagelijkse doelen niet te groot. Het komt er anders toch niet van en het belangrijkste is dat ik iets doe, dat geeft een tevreden gevoel.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Marlies Mijn belangrijkste doel is elke werkdag minimaal twee uur bezig te zijn met het vinden van nieuwe klanten. En me niet door lopende opdrachten en de waan van de dag daarvan weg te houden.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Linda Vandaag was opnieuw mijn eerste werkdag na een kleine burn out. Ben 7 weken thuis geweest en het was dus best een uitputtende dag. Ik weet wel wat ik wil en dat is persoonlijk groeien. En rustig aan groeien naar een zelfstandige job in netwerkmarketing. Het is een prachtig bedrijf met een fantastisch product. Ik ga dus rustig aan starten mijn doel vandaag is dus 2 filmpjes bekijken op de website van het bedrijf. Groetjes Lynneke
2 jaar geleden

Beantwoorden

Laura Mijn belangrijkste doel is het structuur aanbrengen en verder uitwerken van het het lesprogramma wat ik aan het ontwikkelen ben. Wat me tegenhoudt is de angst dat het niet uniek genoeg zal zijn, dat er te weinig vraag naar zal zijn en dat ik er weinig of geen geld mee zal kunnen verdienen. Vandaag mijn 1-minuut-actie bedacht en wel het verdelen van het programma in hoofdstukken, zodat er meer structuur in komt. Kostte iets meer dan een kwartier om dit te doen en het voelt nu al als een opluchting dat er weer een stap in de goede richting is gedaan. Ben benieuwd wat de 2e dag van de challenge me gaat brengen 😉
2 jaar geleden

Beantwoorden

Annick Mijn belangrijkste doel voor deze week is: de laatste 3 turnpakken maken. Na de 16 stuks van vorige maand, een beetje de moed verloren opdat het niet gegaan was zoals ik wilde.
De stap die ik vandaag ga zetten is, starten met het knippen van de patronen.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Annick Mijn belangrijkste doel voor deze week is: de laatste 3 turnpakken maken. Na de 16 stuks van vorige maand, een beetje de moed verloren opdat het niet gegaan was zoals ik wilde.
De stap die ik vandaag ga zetten is, starten met het knippen van de patronen.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Anita van Duijvenbode v Spannend met deze challenge en noodzakelijk.
Het doel voor nu en waar ik weinig tot niets mee gedaan heb is een balletchoreografie maken. Totaal geen discipline, niet gefocusseerd. Ik doe van alles maar eigenlijk niets...
Heb vandaag in iedergeval naar de muziek, waar de choreografie op gemaakt gaat worden, geluisterd.

Heb vandaag wel een paar meubelen in huis verplaat dat ik al maanden geleden had willen doen en wat niet meer dan 10 minuten van mijn tijd inbeslag nam. 😃
2 jaar geleden

Beantwoorden

Sagal Bulhan Ik begin vandaag.....spannend....dubbel gevoel.....weet niet goed welk doel als 1 te nemen. Lig nog in bed. Zie de berg, kan ik het, kom ik er wel?  Ik begin nu gewoon uit bed te rollen . Doe licht aan en printer. Alarm snoozed voor 2x maar ik was al wakker voor.  Ik ga als stap 1 mijn 1 werkboek uitprinten. Ik wens mijzelf succes en yes we can
2 jaar geleden

Beantwoorden

Sagal Bulhan Ik begin vandaag.....spannend....dubbel gevoel.....weet niet goed welk doel als 1 te nemen. Lig nog in bed. Zie de berg, kan ik het, kom ik er wel?  Ik begin nu gewoon uit bed te rollen . Doe licht aan en printer. Alarm snoozed voor 2x maar ik was al wakker voor.  Ik ga als stap 1 mijn 1 werkboek uitprinten. Ik wens mijzelf succes en yes we can
2 jaar geleden

Beantwoorden

Sagal Bulhan Ik begin vandaag.....spannend....dubbel gevoel.....weet niet goed welk doel als 1 te nemen. Lig nog in bed. Zie de berg, kan ik het, kom ik er wel?  Ik begin nu gewoon uit bed te rollen . Doe licht aan en printer. Alarm snoozed voor 2x maar ik was al wakker voor.  Ik ga als stap 1 mijn 1 werkboek uitprinten. Ik wens mijzelf succes en yes we can😜
2 jaar geleden

Beantwoorden

Sagal Bulhan Starting Today....

Jullie zijn bij dag 3 geloof ik. Ik heb mij herpakt en begin vandaag. Ik vind jammer dat het zo is gelopen en probeer nu in te halen. 

A: DOEL=  Elke dag 1 hoofdstuk verbeteren van mijn werkstuk.
A2: REDEN= Ik zie er tegenop, Ik denk dat ik het niet alleen kan, Ik heb faalangst.
B: HERHALEN= ELKE DAG 1 HOOFDSTUK VERBETEREN VAN MIJN WERKSTUK
C: VANDAAG= Om 13:00 MINDSET opdracht, ERVARING delen, SART TODAY!!!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Sagal Bulhan Starting Today....

Jullie zijn bij dag 3 geloof ik. Ik heb mij herpakt en begin vandaag. Ik vind jammer dat het zo is gelopen en probeer nu in te halen. 

A: DOEL=  Elke dag 1 hoofdstuk verbeteren van mijn werkstuk.
A2: REDEN= Ik zie er tegenop, Ik denk dat ik het niet alleen kan, Ik heb faalangst.
B: HERHALEN= ELKE DAG 1 HOOFDSTUK VERBETEREN VAN MIJN WERKSTUK
C: VANDAAG= Om 13:00 MINDSET opdracht, ERVARING delen, SART TODAY!!!🙈
2 jaar geleden

Beantwoorden

Sagal Bulhan Starting Today....

Jullie zijn bij dag 3 geloof ik. Ik heb mij herpakt en begin vandaag. Ik vind jammer dat het zo is gelopen en probeer nu in te halen. 

A: DOEL=  Elke dag 1 hoofdstuk verbeteren van mijn werkstuk.
A2: REDEN= Ik zie er tegenop, Ik denk dat ik het niet alleen kan, Ik heb faalangst.
B: HERHALEN= ELKE DAG 1 HOOFDSTUK VERBETEREN VAN MIJN WERKSTUK
C: VANDAAG= Om 13:00 MINDSET opdracht, ERVARING delen, SART TODAY!!!

2 jaar geleden

Beantwoorden

Sagal Bulhan Starting Today....

Jullie zijn bij dag 3 geloof ik. Ik heb mij herpakt en begin vandaag. Ik vind jammer dat het zo is gelopen en probeer nu in te halen. 

A: DOEL=  Elke dag 1 hoofdstuk verbeteren van mijn werkstuk.
A2: REDEN= Ik zie er tegenop, Ik denk dat ik het niet alleen kan, Ik heb faalangst.
B: HERHALEN= ELKE DAG 1 HOOFDSTUK VERBETEREN VAN MIJN WERKSTUK
C: VANDAAG= Om 13:00 MINDSET opdracht, ERVARING delen, SART TODAY!!!

2 jaar geleden

Beantwoorden

Sagal Bulhan Starting Today....


Jullie zijn bij dag 3 geloof ik. Ik heb mij herpakt en begin vandaag. Ik vind jammer dat het zo is gelopen en probeer nu in te halen. 


A: DOEL=  Elke dag 1 hoofdstuk verbeteren van mijn werkstuk.

A2: REDEN= Ik zie er tegenop, Ik denk dat ik het niet alleen kan, Ik heb faalangst.

B: HERHALEN= ELKE DAG 1 HOOFDSTUK VERBETEREN VAN MIJN WERKSTUK

C: VANDAAG= Om 13:00 MINDSET opdracht, ERVARING delen, SART TODAY!!!


2 jaar geleden

Beantwoorden

Sagal Bulhan Starting Today....


Jullie zijn bij dag 3 geloof ik. Ik heb mij herpakt en begin vandaag. Ik vind jammer dat het zo is gelopen en probeer nu in te halen. 


A: DOEL=  Elke dag 1 hoofdstuk verbeteren van mijn werkstuk.

A2: REDEN= Ik zie er tegenop, Ik denk dat ik het niet alleen kan, Ik heb faalangst.

B: HERHALEN= ELKE DAG 1 HOOFDSTUK VERBETEREN VAN MIJN WERKSTUK

C: VANDAAG= Om 13:00 MINDSET opdracht, ERVARING delen, SART TODAY!!!


2 jaar geleden

Beantwoorden

Sagal Bulhan Starting Today....


Jullie zijn bij dag 3 geloof ik. Ik heb mij herpakt en begin vandaag. Ik vind jammer dat het zo is gelopen en probeer nu in te halen. 


A: DOEL=  Elke dag 1 hoofdstuk verbeteren van mijn werkstuk.

A2: REDEN= Ik zie er tegenop, Ik denk dat ik het niet alleen kan, Ik heb faalangst.

B: HERHALEN= ELKE DAG 1 HOOFDSTUK VERBETEREN VAN MIJN WERKSTUK

C: VANDAAG= Om 13:00 MINDSET opdracht, ERVARING delen, SART TODAY!!!


2 jaar geleden

Beantwoorden

Renee l Groot doel is bedrijf opzetten. Wil dit najaar eerste opdracht hebben.
Voor nu: alles wat ik verzameld heb aan visie/ kernwaarden/mogelijke producten/ marktideeen/kennis en ervaring/doelgroep/etc omzetten in beeld en taal. Wil hem voor a.s. woensdag af hebben(bespreek hem donderdag )Ik start vandaag met beeld. Collage maken! Wil daar iig 2 uur mee bezig zijn, heb ruimte voor 4 uur.
Vrijdag zit vol. Zaterdag tm woensdag vrij gepland. Ochtenden ben ik op mn best. Dus de ochtenden hietvoor vrij gehouden. Ik sta om 7 uur op en start om 8 uur. Niet langer dan 2 uur achter elkaar en iig stoppen om 15 uur in de middag.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Renee l Groot doel is bedrijf opzetten. Wil dit najaar eerste opdracht hebben.
Voor nu: alles wat ik verzameld heb aan visie/ kernwaarden/mogelijke producten/ marktideeen/kennis en ervaring/doelgroep/etc omzetten in beeld en taal. Wil hem voor a.s. woensdag af hebben(bespreek hem donderdag )Ik start vandaag met beeld. Collage maken! Wil daar iig 2 uur mee bezig zijn, heb ruimte voor 4 uur.
Vrijdag zit vol. Zaterdag tm woensdag vrij gepland. Ochtenden ben ik op mn best. Dus de ochtenden hietvoor vrij gehouden. Ik sta om 7 uur op en start om 8 uur. Niet langer dan 2 uur achter elkaar en iig stoppen om 15 uur in de middag.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 35 overige reactie(s)
Tim Elfring 2 jaar geleden geplaatst
Goed filmpje! 

Mijn belangrijkste doel is om mijn eerste boek uit te brengen. Ik heb het in het Engels geschreven en hij is gechecked door een professionele copywriter, maar ik wil hem eerst in Nederland uit brengen (omdat ik een Nederlandse uitgever heb). Hiervoor moet ik 180 pagina's vertalen. Wat enorm saai en tijdrovend is en op een grote berg lijkt die ik moet beklimmen. Toch moet het gebeuren en wil ik het afhebben. Ik ga er met de 1-minuut challenge mee aan de slag. Dat ga ik ook vandaag doen; minimaal 1 minuut eraan zitten en te vertalen.

Gr . Tim
reactie op @timelfring:
Leroy Seijdel Dankje @timelfring​! 

Mooi doel. Wat als je als 1 minuutactie neemt om elke dag minimaal 1 pagina te vertalen? Wat zou er gebeuren als je dit doet en blijft volhouden? Volgens mij gaan er dan al snel mooie resultaten komen ?

Succes en laat me op dag 2 weten of de 1 minuutactie van vandaag is gelukt! 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Annemieke b Leroy, dan ben je toch langer dan 1 minuut bezig?

2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel @annemieke8​, klopt! De 1 minuutactie is ook meer symbolisch bedoeld. Uiteindelijk gaat het erom klein te denken waardoor je dingen DOET in plaats van erover nadenkt. Met de 1 minuutactie leer je klein denken, maar wel meer actie te ondernemen dan 1 minuut. Elke dag een stukje doen van je belangrijkste doel levert meer op dan 1x heel veel doen en dan helemaal niet meer ?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Erik Kooy Wat een gaaf doel! Ik kan mij voorstellen dat het een klus is dat je uitstelt omdat het spannenste stuk (het verhaal) al op papier staat. Misschien kun je erover nadenken om (delen?) te laten vertalen?
En anders inderdaad kleine doelen met een beloning? 1 hoofdstuk per dag? xx aantal pagina's per dag? Deel je de titel met ons als het af is?
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Jan Willem van Deutekom 2 jaar geleden geplaatst
Zo dat was overduidelijk idd heel herkenbaar die valkuilen.  Mijn belangrijkste doel is het eigen maken van verkoopgesprekken voor het verkopen van mijn product nl. de Triggerpoint Reset Methode en dan over gaan tot actie nl het verkopen. 1 minuut challenge voor vandaag voorbeelden van de verkoopgesprekken op tafel leggen en doorlezen
reactie op @member51441:
Leroy Seijdel Mooi @janwillem​! Wanneer wil jij je doel bereikt hebben? Wanneer heb je voor je eigen gevoel de verkoopgesprekken onder de knie? Hoe kom je daarachter? En dan de aansluitende vraag: wat heb je nodig? De 1 minuutacties horen bij het antwoord op die laatste vraag. Elke dag een kleine stap in de richting van je doel. 

Succes en ik hoor graag bij dag 2 van je of het is gelukt om de eerste 1 minuutactie te doen!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jan Willem van Deutekom Gisteren dag 1 , doel was verkoopgesprekken op tafel en doorlezen. ? Gedaan, wel iets later dan gepland maar de boel erbij gepakt een aan het doorlezen geslagen.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel Super @janwillem

Dag 1 check. Hoe staat het met dag 2? Welke 1 minuutactie staat vandaag op de planning? Die ervaringen kun je hier delen: https://community.leroyseijdel.nl/conversations/1-minuut-challenge-dag-2-mindset. 
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Bonnie 2 jaar geleden geplaatst
Ik wil mijn bedrijf meer van de grond laten komen en kan dat op verschillende manieren doen (die elkaar aanvullen). Ik loop er nu tegenaan dat ik alleen maar administratie en AVG-gedoe aan het bijhouden ben en dus weinig energie haal uit het creatieve proces.
Daarom ga ik nu inplannen dat ik 3x per week even ga tekenen, om mijn brein weer op een leuke manier te activeren en ook mijn vaardigheden bij te houden.
reactie op @bonnie2:
Leroy Seijdel En wanneer ga je dat doen @bonnie2? Die 3x tekenen? Waarom niet elke dag eventjes tekenen?  Minimaal 1 minuut? ?

Succes! 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Michael Men 2 jaar geleden geplaatst
Vandaag 1 uur eerder opgestaan. Daarnaast de push-ups gedaan. Ik schrijf alles op mijn disciplineschema. Mijn probleem is dat ik in alles de beste wil zijn. Maar wat ik wil bereiken is dat ik tevreden mag zijn. Met dat ik VWO heb gedaan en dat ik Wordpress heb afgerond. Ik wil dat ik weer in de doe-modus kom en geen faalangst meer heb
reactie op @michaelmendocha:
Leroy Seijdel Lekker bezig @michaelmendocha​. Nu die push-ups in de ochtend door blijven zetten. Ik weet dat dit al even een doel van je is. Laat me morgen weten of het weer gelukt is. Succes! 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Michael Men Ben inderdaad al lang bezig met push-ups. Ik voel dat ik een nieuwe strategie wil. Maar hoe ik die vorm wil geven is nog een beetje vaag. Ik heb als 1 minuutactie, dat ik de 13 stappen van @sanja​  stoppen met roken heb uitgeprint. En het heb doorgenomen. Mijn probleem is dat ik te snel opgeef, als ik lekker goed bezig ben
2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel Niet te snel van strategie veranderen @michaelmendocha​. Daar gaat het juist mis. Doe je de push-ups nu automatisch? Zonder erover na te denken? Dan kun je een volgende 1 minuutactie proberen (bijvoorbeeld de komende 30 dagen 1 sigaret minder roken dan ik nu doe), en de push-ups op wekelijkse basis bijhouden. 

Dit klinkt kinderachtig en klein, maar het werkt op de lange termijn. Focus en geduld zijn belangrijk. Daar krijg je uiteindelijk grote resultaten voor terug. Succes! 

Deel je ervaringen van dag 2 hier: https://community.leroyseijdel.nl/conversations/1-minuut-challenge-dag-2-mindset
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Lisette Maas 2 jaar geleden geplaatst
Ik werk veel met To Do lijstjes. Maar omdat ik mijn doel wat ik dit jaar wil bereiken niet duidelijk heb opgeschreven, werk ik mijn To Do lijstjes af met 'taken' zonder mijn doel er duidelijk in te verwerken. Daardoor ben ik de focus van mijn doel kwijt. Als ik mijn stappen in mijn To Do lijst verwerk om mijn doel te behalen, zal ik eerder bij mijn doel komen.

Vandaag wil ik concreet opschrijven wat mijn doel is. (om daarna een stappenplan te maken hoe mijn doe te behalen)
reactie op @lisette:
Leroy Seijdel En @lisette​? Wat is concreet je doel geworden? ?

Deel je ervaringen van dag 2 hier met ons: https://community.leroyseijdel.nl/conversations/1-minuut-challenge-dag-2-mindset. 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Marco 2 jaar geleden geplaatst
Mijn grootste doel is om makkelijker een gestructureerd verhaal te kunnen vertellen. Mijn struikelpunt is hoofdzakelijk geen onderwerpen kunnen verzinnen, niet weten waarover ik iets zou kunnen vertellen en hoe ik dit kan oefenen per dag. Als ik dan iets heb dan kom ik niet uit mijn woorden. Soms denk ik teveel na en dan gaat het helemaal mis. Als ik gesprekken heb met mensen dan zijn die mensen altijd aan het woord. Totdat ze mij vragen stellen en dan gaat het vaak mis. Welke stap ik vandaag zou kunnen zetten mijn probleem. Ik weet het niet, de goede vragen aan mezelf stellen is juist zo lastig.
reactie op @marco9:
Leroy Seijdel Over wat voor onderwerp wil je het liefste praten @marco9? Vergeet daarna alle andere onderwerpen. Begin met dit onderwerp. Hoe lang wil je erover kunnen praten? Maak dat verhaal. Wat kun je vandaag doen om de eerste 1 minuut van je onderwerp / speech te ontwikkelen? ?

Ervaringen dag 2 kun je hier delen: https://community.leroyseijdel.nl/conversations/1-minuut-challenge-dag-2-mindset.  
2 jaar geleden

Beantwoorden

VICKY VEN Dag Marco

Ik heb ook vaak dat ik niet uit mijn woorden kom maar inspiratie krijg ik wel. enkele tips voor inspiratie:

-let things come to you; wat zie je, wat doe je, thema op de radio, feestdag

-het thema waar de mensen het over hebben als ze met jou in gesprek gaan kan misschien 
  inspiratie zijn

- denk aan het balkje van FB als je een post wil maken, er staat altijd; 
  " Wat ben je aan het doen?" Wat doe jij doorheen de dag dat misschien een inspiratie kan      
  zijn? Ik kreeg de tip gisteren van iemand. Vandaag ging ik naar de autokeuring en kreeg ik 
  plots het idee om een foto te trekken en vanzelf kreeg ik inspiratie om die gebeurtenis te 
  koppelen aan een inzicht rond persoonlijke ontwikkeling

Stralende groetjes 
Vicky Ven
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Annemieke b 2 jaar geleden geplaatst
Mijn doel voor deze week ik om elke dag aan de 8 pijlers te werken van mijn bedrijf. En om te zorgen dat ik dit ook echt doe, heb ik de tijd die ik aan elk van deze pijlers besteed, variabel gemaakt. Hiervoor maakte ik de pijlers variabel, maar daarmee bleef mijn bouwwerk wankel. Ik wil het nu op deze manier proberen. Ik zou dus al tevreden zijn als ik 8 minuten bezig ben vandaag (1 minuut met elke pijler). Mooie doelstelling heb je met jouw bedrijf Leroy! 
reactie op @annemieke8:
Leroy Seijdel 8 pijlers is behoorlijk veel om mee te beginnen @annemieke8​. Zeker omdat je aangeeft dat het in het verleden nog niet gelukt is om dit vol te houden. Teveel dingen tegelijk willen werkt averechts. Wat is je belangrijkste pijler? Doe deze elke dag 1 minuut. Alles wat je extra meeneemt is mooi meegenomen. Maar minimaal deze pijler ELKE DAG DOEN. Succes! 

Ervaringen van dag 2 kun je hier delen: https://community.leroyseijdel.nl/conversations/1-minuut-challenge-dag-2-mindset
2 jaar geleden

Beantwoorden

Karin Pikula-Meijer 2 jaar geleden geplaatst
Ik wil graag mijn jaardoelen verder uitwerken. Hiervoor wil ik iedere dag een half uur eerder opstaan om hiermee aan de slag te kunnen en me verder op mijn persoonlijke ontwikkeling te richten.

Dus, wat ik vandaag kan doen: de wekker een half uur eerder zetten en zorgen dat ik alles bij de hand heb voor het uitwerken van mijn doelen.
reactie op @karinpikula:
Leroy Seijdel Super @karinpikula​!

Als VIP Lid kun je deze workshop bekijken over jaardoelen opstellen: https://community.leroyseijdel.nl/resources/fase-1-master-your-goals/module/workshop-doelen-stellen-2018. 

En deze vervolgens delen onder de andere jaardoelen: https://community.leroyseijdel.nl/conversations/vip-masterclass-wat-zijn-jouw-4-belangrijkste-doelen. 

Succes! 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Jorn Donkerbroek 2 jaar geleden geplaatst
Mijn doel is mn leven weer op orde brengen. Ik heb er financieel een gigantische bende van gemaakt en qua gezondheid ook nogal.

Doel voor vandaag was post uitzoeken
reactie op @jorn:
Leroy Seijdel @jorn. Post uitzoeken gelukt? En wat staat er vandaag op de planning? Wat heb je nodig om je financiën weer op de rit te krijgen? 

Je 1 minuutactie voor dag 2 kun je hier delen: https://community.leroyseijdel.nl/conversations/1-minuut-challenge-dag-2-mindset

Succes!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Anneke 2 jaar geleden geplaatst
Mijn doel is om eindelijk mijn creatieve proces in gang te zetten. Twaalf jaar lang heb ik mijn eigen grafisch bedrijf gerund met de droom om ooit de kunstacademie te mogen gaan volgen. Twee jaar geleden kwam die droom uit. In september mag ik starten in jaar drie. Mijn doel is om me meer bezig te houden met kunst en mijn eigen creatieve proces te laten stromen en ook daadwerkelijk om te zetten in daden. Ik wil meer gaan doen i.p.v. bedenken en vervolgens te noteren en te laten liggen ..... Ik wil creëren , maar op 1 of andere manier komt het me niet uit de handen... en stel ik continu uit. Ik denk dat ik niet durf. Ik denk dat ik het niet kan, dat ik niet goed genoeg ben en dat anderen beter zijn.... Dus start ik maar niet , denk dat ik geen tijd heb (druk gezin) en doe ik alleen de noodzakelijkste opdrachten om het volgende jaar te halen.... maar dat is niet genoeg om echt beeldend kunstenaar te kunnen zijn en dat is toch wel waar ik voor opgeleid wordt. Of dat echt mijn droom is weet ik nog niet... mijn droom is om een creatief buro te starten (en oh ja eindelijk die 2 boeken die al eeuwig op de plank liggen af te schrijven! ) Maar waar precies in en hoe weet ik ook niet .. kortom vaag. Maar als ik niets doe dan ontstaat er ook niets... dus ik moet in de doe modus treden! En hopelijk gaat dat lukken met deze challenge. 
reactie op @anneke13716:
Leroy Seijdel Wat voor idee wil je als eerste uitwerken @anneke13? Wat is het belangrijkste?

We zijn inmiddels bij dag 2. Deel ook je 1 minuutacties en ervaringen van dag 2 met ons: https://community.leroyseijdel.nl/conversations/1-minuut-challenge-dag-2-mindset. Wat heb je vandaag gedaan?

Succes!

Leroy
2 jaar geleden

Beantwoorden

Athalja-Mara van Straalen 2 jaar geleden geplaatst
De laatste tijd ben ik enorm veel bezig met zelf ontwikkeling en heb ik hierin drie affirmaties voor mezelf opgesteld:

1. Ik ben de beste moeder van de wereld.
2. Ik ben onafhankelijk.
3. Ik ben CEO van 's werelds best bekende non-profit organisatie.

Ik ben moeder van 6 kinderen (waaronder 1 stiefdochter) en heb dit jaar de 13de stichting het leven in geblazen. Al deze affirmaties hebben een nauwe verbintenis met elkaar. De stichting zal mijn gezin en vele anderen voorzien van inkomensafhankelijke huurwoningen in een ecodorp. Naar mijn idee de beste leefomgeving voor alle (opgroeiende) kinderen. Onafhankelijk staat voor mij niet alleen betreft inkomen, maar ook voor sociaal-emotioneel zelfstandig staan. Geen please gedrag maar gedrag wat respect verdiend. En de beste moeder zijn... Als ik wil dat mijn kinderen tot krachtige, zelfstandige en gelukkige volwassenen opgroeien dan zal ik dat hun moeten laten zien door het zelf te zijn.
reactie op @athaljamara:
Leroy Seijdel Leuk om je hier weer te zien @am!

En wat is nu je belangrijkste doel? Welke kleine actie heb je vandaag ondernomen in de richting van dit doel? 

Deel het bij dag 2: https://community.leroyseijdel.nl/conversations/1-minuut-challenge-dag-2-mindset. 

Succes!

Leroy
2 jaar geleden

Beantwoorden

Isabella Vanremoortele 2 jaar geleden geplaatst
Mijn doel is om elke dag werk te zoeken. Dit wil zeggen elke dag op een vacature (die in de lijn ligt van mijn droomjob) solliciteren of spontaan solliciteren of mijn zwakke competenties versterken door online training.
reactie op @isabella:
Leroy Seijdel En vandaag een sollicitatie verstuurd @isabella?

Deel je ervaringen met ons bij dag 2: https://community.leroyseijdel.nl/conversations/1-minuut-challenge-dag-2-mindset.

Succes!

2 jaar geleden

Beantwoorden

Isabella Vanremoortele Dag Leroy,

Ja hoor, ik heb al 1 spontane sollicitatie verstuurd. En in 'verder doe'- modus om er vandaag nog een paar te versturen ?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel Zo mag ik het graag horen. Ga zo door @isabella​! 😊
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Gonneke Prak 2 jaar geleden geplaatst
Dankjewel voor de korte en krachtige video met niet alleen oefeningen maar ook een stukje achtergrondinformatie. Ik vind het altijd fijn informatie te visualiseren. Ik heb hier een afbeelding van bijgevoegd.

Ik heb als hoofddoel opgeschreven: weer groot beeldend werk gaan maken. Afgelopen jaar heb ik heel veel (vooral leuke) afleidingen gehad en heb ik wel gemaakt. Maar het creatieve proces van mijn groter beeldend werk is op een laag pitje komen te staan. Ik heb genoeg ideeën! In 1 minuut heb ik zoveel mogelijk van die ideeën op papier gezet. Nu is het zichtbaar voor me. Nu de rust vinden om ermee aan de slag te gaan
reactie op @gonneke3:
Leroy Seijdel Mooie tekeningen @gonneke3! Leuk om te zien 😊

Hoe ga je weer meer groot beeldend werk maken? Hoe ga je dit weer meer oppakken?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Gonneke Prak Door mezelf nog twee weken de tijd te geven om mijn atelier op orde te krijgen dat ik weer kan starten en dan gaan doen: iedere dag tijd inplannen om aan de slag te gaan en alle afleidingen aan de kant te zetten.

p.s. twee weken klink lang, maar de tweede week zit ik volledig in een galerie om daar met anderen aan het werk te gaan. Eigenlijk start ik dan al! Een week lang op locatie maken!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Tessa 2 jaar geleden geplaatst
Dank je wel, Leroy, voor het filmpje! Mijn belangrijkste doel is dat ik in mijn business een concreet product/ dienst in de aanbieding heb waar ik geld voor kan vragen. Mijn eerste actiestap is: helder krijgen WAT ik ga aanbieden.  
reactie op @tessa3:
Leroy Seijdel Dankje @tessa3! En al helder gekregen WAT je gaat aanbieden? 😉
2 jaar geleden

Beantwoorden

Tessa Ja! Toen ik er voor ging zitten en besloot dat ik het binnen drie kwartier helder wilde hebben lukte dat ook. Zo simpel eigenlijk. De volgende uitdaging is het bekend durven maken en mijn waarheid durven spreken (dus heb eigenlijk ook weer een nieuwe berg gecreëerd 😁)

Wel blij met deze challenge en zo een stok achter de deur. 💪
2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel Je eerste uitdaging is om niet direct naar de volgende uitdaging te gaan @tessa3! Dan val je ook snel weer terug in oud gedrag, en pak jij je andere acties niet meer op. Hou het simpel en eenvoudig. Elke dag minimaal 1 taak doen en afronden. That's it. Succes en bedankt voor je compliment. Ga zo door! 
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Irene 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb mijn 1-minuut actie van dag 1 uitgevoerd.
reactie op @irene8:
Leroy Seijdel Well done! Op naar dag 2 @irene8! 😉
2 jaar geleden

Beantwoorden

Sharon 2 jaar geleden geplaatst
1. mijn doel is mijn eerste funnel draaiende te hebben, heb ik al een tijd uit lopen stellen omdat ik nog niet helemaal helder heb wat de inhoud gaat worden (heb meerdere diensten / mogelijkheden).
2. Mijn eerste actie vandaag: verschillende ideeën over brainstormen, thinking in ánd out of the box: al een paar minuten mee bezig geweest vandaag. Morgen ga ik nog een paar minuten nemen om verder te brainstormen hierover (en over mogelijke leuke weggevers).
reactie op @sharon5:
Leroy Seijdel Goed bezig! Wanneer maak je de beslissing welke weggever je gaat uitvoeren @sharon5? Volgens mij is dat nu je belangrijkste vraag. Daarna de weggever plaatsen. Je kunt deze later altijd nog aanpassen en verbeteren. Succes!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Agnes Wiegersma 2 jaar geleden geplaatst
Mijn doel (wat ik al vele jaren heb en wat ik niet doe....) is orde op de verdieping en dan met name in een kamer met boeken, mappen en studiematerialen. Er is daar eventueel een mooie werkplek, waar ik niet kan zitten door de chaos. Ik verzamel teveel en als ik dan mappen leeg, vind ik het weer zonde om de map te bewaren. Ik zou deze nog eens nodig kunnen hebben......het stapelt op. 
Datzelfde heb ik met kleding. Als ik iets koop doe ik niks weg, met als gevolg dat de boel overvol raakt en ik het aan een deur hang, op de strijkplank leg enz. Deze kan ik dus ook niet gebruiken en het liefst zou ik hem willen inklappen voor ruimte. 
Uiteindelijk wil ik meer ruimte om hogere doelen te kunnen verwezenlijken. 

De eerste actie is dat ik een aantal kussen naar zolder heb gebracht. Die lagen op de bureaustoel. Echter zorgt dit niet voor ruimte in mijn huis...
En waar begin ik. De kast op zolder? Of in de boekenkamer? Of eerst de kleding? Pfffff
reactie op @agnes4:
Leroy Seijdel Je wilt een paar kussens naar je zolder brengen, dan is het toch niet meer de vraag waar je ze heen wilt brengen @agnes4

DOEN. Breng die paar kussens naar zolder. Zorgt voor ruimte op je bureaustoel in plaat van je huis. Ook wel fijn. Dat huis erna wel. Liggen de kussens inmiddels op zolder? 😉
2 jaar geleden

Beantwoorden

Agnes Wiegersma jazeker, eerst gedaan en toen in de topic geschreven.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Sharon Heel herkenbaar Agnes! Ik heb mezelf afgevraagd: wat is het minimale dat ik kan doen en dat ik het dan ook echt ga doen? Op dit moment pak ik elke dag 5 kledingstukken op die ergens liggen waar ze niet horen en die ruim ik op óf in de was óf in de vuilniszak om weg te brengen naar inzamelpunt. 
Wanneer de vuilniszak vol is, breng ik hem meteen weg (is gelukkig dichtbij dus daarom makkelijk om te doen). Het lijkt weinig, maar na zoveel dagen merk je toch verschil... Succes!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Agnes Wiegersma Wat leuk dat je reageert Sharon. Dankjewel!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Hilde Dag meiden, ik herken mezelf er ook wel een ‘beetje’ in. Het probleem is dat je zo snel ‘gewoon’ wordt aan de spullen die er bij komen te liggen. Oo de duur houden ze je wel weg van datgene je graag zou willen doen, maar door uitstelgedrag komt het er gewoon niet van de plek op te ruimen en wordt ze alleen nog meer bezaaid. Ik dacht altijd dat het feit dat ik niet meer aan creatief schrijven toe kwam was omdat mijn schrijfplek niet opgeruimd hou. Maar door de 1-community heb ik die in now-time opgeruimd gekregen en ligt het er al een weekje keurig bij maar de actie om dan daadwerkelijk daar iets te gaan doen, is er iok nog niet omdat ik zoveel andere dingen wel doe!
In ieder geval ben ik wel al heel blij dat mijn plek opgeruimd blijft want iedere dag ruim ik nu met plezier mijn kleren op en geeft dat heel veel voldoening om een opgeruimde tafel te zien!
Geweldig goed idee om iedere dag 5 kledingstukken op te ruimen! Vroeg of laat ga je zo ook lege plekjes creëren en dat geeft echt een boost van happiness!!
En als 5 stukken niet lukt, doe er dan gewoon 1, dat is nog altijd een waardevollere stap dan geen zin in die 5 te hebben en er dan maar gewoon helemaal geen te doen! Ieder stapje in je doel is een stapje vooruit en door die regelmaat iedere dag te herhalen ga je het automatiseren en ga je er geen moeite meer mee hebben! Zo heb ik het toch van Leroy zn filmpjes begrepen!
Volhouden dames, niet aan 7 plekken tegelijk denken, 1 voor 1 is effectiever en telkens kan je dan weer een plekje afvinken 😃👍
Succes ermee!!!
Groetjes, Hilde
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Agnes Wiegersma 2 jaar geleden geplaatst
Kussens had ik weggebracht. Dan spoken de vragen door mijn hoofd....en dan.....Ik stel daarom uit. Ik raak structuur en zin kwijt en kies dan voor iets waar ik blijer van word. Dat is mijn valkuil en daarmee gebeurt er verder niks. Ik ben bang dingen weg te doen die ik later wellicht ga missen en daarmee bevestig ik mijn uitstelgedrag.
reactie op @agnes4:
Leroy Seijdel Van onbewust naar bewust gedrag @agnes4​. Daar begint het mee, en dat is precies zoals je het nu beschrijft. Bewust gedrag kan frustrerend zijn, maar is ook de enige manier om iets écht te veranderen. Je bent op de goede weg! 😊👍

Vandaag weer iets opgeruimd?
2 jaar geleden

Beantwoorden

Christine Boucquillon 2 jaar geleden geplaatst
Vandaag is mijn DAG 1. De keuze van mijn doel was niet makkelijk... heb zoveel te bereiken en aan te pakken...  Maar het belangrijkste is het afvallen en aan mijn conditie werken, om me weer goed te voelen in mijn vel.
Mijn 1 minuut actie voor vandaag of liever vanaf vandaag is : na avondmaal een grote beker koele kruidendrank klaar maken om de avond mee door te brengen (ipv allerlei te knabbelen).
reactie op @christine3:
Leroy Seijdel Mooie 1 minuutactie @christine3!

En is het gisteravond gelukt om deze te doen? En vandaag? 😉
2 jaar geleden

Beantwoorden

Christine Boucquillon Gisteravond check  ;-)

2 jaar geleden

Beantwoorden

Christine Boucquillon @leroyseijdel​ : vanavond ontmoedigd omdat ik oefening van dag 2 niet goed begreep.... en meteen weer wat geknabbeld bij de kruidenthee vànavond .... grrrr....
2 jaar geleden

Beantwoorden

Isabella Vanremoortele @christine3​​: ik 'hoorde' van @leroyseijdel​ dat je ook tot de 'Club der Belgen' behoort👍. Als ik je berichtje lees dan vermoed ik dat je ook aan emotie-eten doet? Ik herken je gedrag vandaar mijn vraag. Een van mijn doelen is ook afvallen maar mijn eerste prioriteit is een job vinden. Ik ben benieuwd naar je volgende berichten en wie weet stimuleer je me ook om mee af te vallen want samen is altijd leuker dan alleen hé😊.

Groetjes,

Isabella, land- en lotgenote

2 jaar geleden

Beantwoorden

Christine Boucquillon @isabella​: fijn je hier te ontmoeten als land- en lotgenote ;-)  Jaja emo-eten en gebrek aan focus en discipline zijn de oorzaak van mijn toenemend overgewicht.... :-(
Maar we gaan er aan werken hé!!! Here we go !!

2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
Hannah Roerig 2 jaar geleden geplaatst
Ik loop wat achter, desondanks wil ik toch graag mijn belangrijkste doel delen en mijn eerste actie.
Mijn belangrijkste doel (dank Leroy voor het verhelderen :-)) is:
Aan het eind van dit jaar heb ik een actieve business opgezet. Deze groeit in 2019 naar een succesvolle business.
De eerste 1 minuut actie die ik gedaan heb was de vragen die Leroy mij gesteld heeft te beantwoorden. Dit heeft veel helderheid, maar ook energie om er mee aan de slag te gaan gegeven. Top! Daar wordt ik blij van :-)

Wat betekend een succesvolle business voor mij?
Vanuit mijn kracht, plezier en passie doe ik de activiteiten die nodig zijn direct gerelateerd zijn aan een actieve business. 

Wanneer is het succesvol?
- wanneer het actief en in beweging is.
- wanneer ik werk vanuit mijn innerlijke kracht (en niet door prikkels van buitenaf, lees..het voor anderen doen ;-))
- wanneer het minimaal E2000,- bruto inkomsten opleverd.

Wat is de eerste stap die je kunt zetten?
- bepalen wat de voorwaarden zijn voor een succesvolle business:
1. weten wat ik ga doen: doelen en acties
2. goede planning 
3. acties uitvoeren
4. goede administratie
5. evaluatie en bijstellen

Hoe ga ik dit concreet maken?
voor nu heb ik een start gemaakt met het inzichtelijk maken van de te verwachtte kosten die ik zal gaan maken, wanneer ik mijn business actief uitvoer.
reactie op @hannah2:
Leroy Seijdel Dank voor de heldere antwoorden @hannah2!

Het minimale bedrag van 2000 bruto is concreet en meetbaar. Daar kun je wat mee. Wat heb je nodig om dit geld te verdienen? Hoeveel klanten? Wat word je product/dienst en tarief? 

Mooie vragen om over na te denken. Volgens mij moet je ook veel eerder kunnen beginnen dan in 2019. Wat is de reden dat je dan pas wilt beginnen? 

Blijf je voortgang iedere dag meten in de community. Gaat je verder helpen. Succes!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Willeke Mierop 2 jaar geleden geplaatst
Oei.. vandaag is mijn eerste dag. Eerder niet aan toegekomen.
Mijn doel is om in actie te komen. Ik ben te druk met randzaken en hou daardoor te weinig tijd over om me bezig te houden met actie om nieuwe klanten te bereiken.
Ergens zit een soort angst die me tegenhoudt om mensen aan te spreken, dus het wordt tijd dat ik dat ga overwinnen.

Mijn 1 minuut actie van vandaag is uitwerken welke acties ik ga doen en wanneer.
reactie op @willekemierop:
Leroy Seijdel Dank voor je bericht @willekemierop​!

Je houdt niet te weinig tijd over. Je besteedt je tijd aan de verkeerde dingen. Wat voor dagelijkse actie kun je ondernemen om meer klanten te krijgen? En: wat kun je VANDAAG doen om in contact te komen met je eerste potentiële klant?

Succes! 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Marianne Vis 2 jaar geleden geplaatst
Mijn doel is om zichtbaar te worden.Ik ben bezig om een bedrijf op te zetten voor zwangerschapscoach/babycoach. Om de moeder meer verbinding te laten maken met de baby zowel in de buik als dat de baby geboren is. Ik kijk voornl naar het psychologische/emotionele stuk wat de behoeftes van de moeder en de baby zijn, hier zet ik verschillende technieken voor in, zowel massage, yoga, coaching, naar geboortepatronen kijken, reflexintegratie (kijken naar de verschillende delen van de hersenen) en alles wat nodig is om de verbinding tot stand te laten komen tussen moeder en kind. Ik hik er al heel lang tegenaan om me zichtbaar te maken, maar wil wel zo graag. 
reactie op @marianne7:
Leroy Seijdel Wat betekent ''zichtbaarder worden'' voor je @marianne7? Waar wil je zichtbaarder in worden? En wat heb je nodig om dit te doen? 

Ben benieuwd! 😊
2 jaar geleden

Beantwoorden

Arianne Huygh 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb de eerste dag van de challenge gedaan en mijn grootste doel is ACT coach worden ! En wat ik hiervoor kan doen is mijn cursussen beginnen en afwerken. Dus ik ontbreek discipline en motivatie. En daar ga ik vandaag terug mee beginnen 👍
reactie op @arianne:
Leroy Seijdel Helder @arianne! Wanneer wil je ACT coach zijn? En aan welke eerste cursus ga je beginnen? Wanneer wil je die afgerond hebben? En wat kun je vandaag doen om hiermee te starten? Ook al is het maar een hele kleine eerste stap? 😉

Ik ben benieuwd!

Leroy.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Arianne Huygh Het zal voor volgend jaar zijn. Mijn cursus is al gestart van ACT. Als ik alles wil zien, eindigt mijn cursus pas eind mei 2019. Ik herlees mijn dagen en heb ook een boek die ik ga lezen over ACT. Pas begin 2019 ga ik een Life Coach cursus doen. 😊
2 jaar geleden

Beantwoorden

Leroy Seijdel Super @arianne. Dat is een goed begin! 😄👍
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Sandra Lakebrink 2 jaar geleden geplaatst
hoofddoel: verhuizen in 2018

mijn 1-minuut actie is per dag 1 doos inpakken (of ompakken, want grote dozen moeten worden omgepakt in kleinere, beter hanteerbare dozen)

👍📦📦📦📦

16-7
ondanks de warmte toch 3 uur opgeruimd in een van de slaapkamers, zodat deze 'doos-vrij' is gemaakt.
verschillende grote dozen omgepakt (boeken in kleinere dozen gedaan, zodat ze beter te hanteren zijn)
ladeblok leeg gemaakt (vuilnisbak vol met oud papier) en weer gevuld met ordners, zodat die netjes zijn opgeborgen

to do:
*pauze op zijn tijd en alleen de ochtenden inplannen
*daarna siësta, gelukkig kan ik overdag ook slapen, een van mijn talenten ;-)
*keukentafel en op bureau opruimen in ordners en ladeblok
*administratie 2017 controleren en naar de boekhouder brengen (voor vakantie begint op 4-8)
Marjolijn 2 jaar geleden geplaatst
Gisteren eerste dag (eigenlijk nacht.... nachtdienst geeft vaak ruimte dingen op te pakken die ik overdag uitstel). Via de pagina van de HAN een reeks YouTube filmpjes bekeken over studeren in deeltijd. Misschien niet een hele concrete stap maar krijg er wel zin van. Mijn doel is in 2019 te beginnen met een opleiding waardoor ik iets extra's kan toevoegen aan ons team en die meer kansen biedt als ik ooit van baan wil veranderen.
Ilona 2 jaar geleden geplaatst
Mijn belangrijkste doel op dit moment is het oefenen van mijn hara. Hara is buik en dit heeft te maken met mijn werk als Shiatsu masseur, je handen zijn je ogen en aandacht en in je hara zijn is hierbij van groot belang, focus en aandacht voor de client, voor wat je onder je handen voelt, zoiets. Dit vergt oefening en de reden dat ik dit tot nu toe niet heb opgepakt is, denk ik, de angst om te falen, niets te voelen. Mijn eerste stap naar dit doel vandaag is, alles te lezen over de hara en de oefeningen die daarbij horen. 
Erik 2 jaar geleden geplaatst
Mijn belangrijkste doel op dit moment is een jaarplanning maken voor de lessen Informatica die ik volgend schooljaar (vanaf 1 september) ga geven. Mijn eerste stap is het (nieuwe) leerplan uitprinten en lezen.
Carol Van Eijck 2 jaar geleden geplaatst
Belangrijkste doel van nu is iedere dag gezond eten en bewegen dat is vandaag gelukt en daarnaast iedere dag een half uur bezig zijn met het ontwikkelen van mijn training. Daarnaast heb ik een doel om deze maand minstens weer 3 kilo af te vallen.
Nour 2 jaar geleden geplaatst
Momenteel is mijn Belangrijke Doel om de Cursus "Evenementen-organiseren" op 1 december af te maken.
Ik vind veel leuk, wat uiteindelijk resulteert dat ik geen keuze maak of iets niet afmaak.
Elke dag minimaal 1 uur leren en op 1 december 2018 mijn diploma halen is mijn doel.
Anne-Marie 2 jaar geleden geplaatst
Mijn doel is de 3 jarige training die ik wil gaan neerzetten uitwerken en daar concrete stappen in zetten. Mijn uitdaging is niet hoe ik het moet doen maar de discipline vinden om het echt te doen.
Mijn eerste stap vandaag is dit vanavond in een mindmap te zetten
Marjolein Hartkamp 2 jaar geleden geplaatst
Het werken aan mijn bedrijf – nieuwe doelgroep en onderwerp:gevoelige mensen die soms het gevoel hebben er niet te mogen zijn. 
Wat mij daarbij o.a. in de weg zit is de 'rommel' (volle inbox, stapel met papieren) waar ik een tijd lang niets aan gedaan heb, lange lijsten todo's.
1-minuut acties die ik ga doen:
Elke dag minimaal 1 minuut max 10 min opruimen waarbij ik een wekker gebruik die ik op 10 minuten zet.
Elke werkdag minimaal 1 minuut aan mijn bedrijf werken om 8:30 uur.
Carmen Daems 2 jaar geleden geplaatst
Mijn belangrijkste doel waaraan ik wil werken:

Op 1 september 2018 wil ik een handleiding geschreven hebben voor het werken met word-press voor de verkoop van mijn e-learning. Op dit moment doet een ander bedrijf dit gedeeltelijk voor mij. Het gebruik van de handleiding heeft dan tot doel dat ik meer tijd aan andere zaken kan besteden die mijn aandacht nodig hebben omdat ik niet steeds alles opnieuw uit moet zoeken.

De eerste stap die ik wil zetten om mijn doel te bereiken is brainstormen/opschrijven wat er allemaal in de handleiding moet komen. (wat ik wel moeilijk vind is, omdat ik vrij perfectionistisch ben wil ik niet verzanden in het iedere keer aanvullen van de onderwerpen omdat ik het nog niet goed genoeg vind. Ik zou graag tevreden willen zijn met wat ik bedenk....., begrijp je een beetje wat ik bedoel?)
reactie op @carmendaems:
Leroy Seijdel Helder doel @carmendaems​!

Wanneer wil je weten wat er allemaal in de handleiding moet? Hoeveel ''schrijfmomenten'' moet je hiervoor inplannen? En wanneer ga je de eerste DOEN? ;-)

Succes en tot dag 2!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Coen 2 jaar geleden geplaatst
Doel 1: 1 uur per dag eerder check
Doel 2: Tijd gebruiken om doelen te definiëren en te prioriteren.
Boris 2 jaar geleden geplaatst
Doel 1: het vinden een leuke, interessante en uitdagende baan. Ik wil dit bereiken door van maandag t/m vrijdag elke dag 1 sollicitatieactiviteit de deur uit te sturen. Dit kan zijn: motivatiebrief, bellen, netwerkgesprek, etc. De 1 minuut actie die hierbij hoort is elke dag in de ochtend een geschikte vacature vinden. 

Doel 2: eindelijk beginnen aan de online cursus "vind je passie" die ik laatst gekocht heb, maar waar ik inmiddels al in week 4 zit terwijl ik nog niet begonnen ben (uitgesteld..). Hierdoor weet ik beter wat ik wil en kan ik ook gerichter solliciteren. 1 minuutactie: elke dag 1 filmpje kijken + bijbehorende opdracht(en) uitvoeren. 
Marian 2 jaar geleden geplaatst
Gisteren mijn doel uitgewerkt (gezond BMI gewicht bereiken en behouden) en vandaag gestart met een half uur eerder opstaan. Gezond eten mee naar het werk en gezonde tussendoortjes. Tijdens lunchpauze wandeling gemaakt en vanavond toch naar sportschool gegaan.
Nu nog naar video gekeken en opdracht gemaakt.
Angelika De Buck 2 jaar geleden geplaatst
Heel wat taken heb ik vandaag te doen en heb een planning opgemaakt. En dit luid als volgt: Voor elke taak neem ik 30min de tijd. Na de 30 min neem ik 5min pauze. Na 4 x30 min werken neem ik een 30min pauze. En zo gaan we verder. Dit zal me wel lukken. Ik heb er vertrouwen in, gogogo….!
Djamila Mahlous 2 jaar geleden geplaatst
Mijn doel is om op 1 januari fit en gezond te zijn : 5 stukken fruit of groente per dag eten , en 3 maal per week sporten. Gisteren heb ik om 22:30 mijn smarttoestanden uitgezet zodat ik om 23u ging slapen. Een heel nieuwe ervaring : tanden poetsen zonder gsm !
reactie op @djamila2:
Hilde Goeie tip Djamila!😃👍 Succes ermee!👍👍
2 jaar geleden

Beantwoorden

Renild 2 jaar geleden geplaatst
Mijn doel is om dichter bij mezelf en mijn gevoelens te blijven.
Daarom zet ik volgende stappen:

- elke ochtend besteed ik minstens een kwartiertje aan de online cursus stembevrijding
- ik schrijf me in voor een groeigroep stembevrijding waardoor er elke maand een stimulans is van de groep en er ook huiswerk momenten zullen zijn.
Kristel Van Sintjan 2 jaar geleden geplaatst
Op dag 1 heb ik 15 min tijd genomen om de 1 minuut challenge te herlezen en mijn doelen op een rijtje te zetten. Dagelijkse discipline wordt mijn mantra ! Ik heb een planning gemaakt om elke dag iets te doen van mijn todo lijst en dit ook in mijn agenda gezet.
Ik sta een half uur vroeger op en dit gebruik ik om mijn hobby fotografie op te pakken. Mijn hoofddoel is mijn opleiding fotografie dit jaar mooi afronden.
Jacqueline 2 jaar geleden geplaatst
Mijn doel is om 's morgen om 6u op te staan in de week en 1 minuut te planken. 's Avonds plank ik sowieso 2 minuten voor ik ga slapen. Dus een workout 's morgens en 's avonds. En mijn doel is ook om 3 x per week gedurende 30 minuten actief bezig te zijn (lopen, fietsen of wandelen).
Hanna 2 jaar geleden geplaatst
Mijn doel: rust en balans (last van overspannenheid), waarom het niet lukt: te laat accepteren. 
Ik wil altijd alles te veel, te groot etc. exact de valkuilen die jij beschrijft. Er achter komen wat ik nu echt wil en kan om die rust en balans te vinden en te houden.
reactie op @hanna3:
Leroy Seijdel Succes @hanna3 met de volgende lessen! 😊
2 jaar geleden

Beantwoorden

Angelika De Buck 2 jaar geleden geplaatst
De laatste dagen ben ik wat vermoeiend en heb last van lichamelijke klachten. Het was een zeer drukke voorbije week geweest. 
Mijn 1 minuut challenge voor deze week is om het uur (60 min) 5-minuten pauze te nemen en rustig te ademen en naar mijn lichaam luisteren.  Ben benieuwd of dit me zal lukken?☺️
reactie op @angelika:
Angelika De Buck We zijn nu een week verder.
Mijn uitdaging was voor elke 60min een 5-tal minuten pauze te nemen per dag en rustig te ademen en is me niet elke dag gelukt. Doch heb ik meerdere keren per dag in stilte vertoeft en mijn mindfull meditaties gedaan. Dit heeft me veel deugd gedaan en ik wens voor de volgende weken en maanden deze gewoonte door te trekken.
Dit komt goed!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Ellen 2 jaar geleden geplaatst
Dag 1, ietswat verlaat, maar toch gedaan vandaag!
Mijn belangrijkste doel is uiteindelijk om aan het werk te gaan, ws in mijn eigen praktijk,  maar als eerste stap heb ik als doel:

Ik doe de dingen die goed zijn voor mij. Ik hou de focus bij mijzelf ipv bij  de mensen om mij heen.

Rede voor deze tussenstap is het feit dat ik merk dat ik het lastig vind om in actie te komen en te blijven. Ik ben van mening dat dit de eerste belangrijke stap is.

Vandaag heb ik een eerste stap gezet door deze challenge te gaan doen en ik ga zo nog een minuut mediteren.....
Op naar dag 2...............
reactie op @ellen55:
Leroy Seijdel Ik lees met je mee @ellen55. Dus nu moet je wel doorgaan 😉

Succes met dag 2!
2 jaar geleden

Beantwoorden

Elise 2 jaar geleden geplaatst
mijn belangrijkste doel op dit moment is om te leren plannen, een goede planning maken en me daar dan ook aan houden. 

Vaak maak ik een planning voor een week, ik schrijf de dingen op die ik moet doen die week en geef die dan een plekje. Zodat ik die dingen ook echt allemaal op tijd af heb. Het probleem is dan vaak dat ik ze uitstel en dan uiteindelijk op het laatste moment doe, te laat doe of helemaal niet doe. 
En daar zijn dan verschillende redenen voor, ik maak afspraken terwijl er eigenlijk iets anders op de planning staat, maar ik durf die ander dan niet teleur te stellen... Of ik heb op dat moment er geen zin in of ik zie er erg tegen op om het te doen. Of ik heb achteraf te veel ingepland op een dag. 

mijn challenge van vandaag is om een planning te maken voor morgen, en deze morgen dan ook uit te voeren. 
reactie op @elise8:
Leroy Seijdel Succes @elise8! 😄👍
2 jaar geleden

Beantwoorden

Anne-Marie van Hees 2 jaar geleden geplaatst
Mijn belangrijkste doel op dit moment is discipline. Er zit van alles in mijn hoofd en mijn gezondheid is niet goed. Ik heb me de hele tijd alleen bezig gehouden met mijn gezondheid en daardoor is mijn hele wereld eigenlijk ingestort. Nu in het ziekenhuis probeer ik in ieder geval mijn doelen voor de toekomst helder te krijgen en er voor te zorgen dat ik mijn aandacht ook richt naar de andere 3 pijlers zoals geluk, geld en groei in mijn praktijk.

Mijn challenge vandaag is beginnen met ochtendritueel. oefening 1
reactie op @anne-marievanhees:
Sharon De Groot Succes.
Hoe is je 1e oefening gegaan? 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Anne-Marie van Hees Mijn eerste oefening is goed gegaan. Ik voelde echt dat ik rustiger werd. Ik ga vandaag op momenten dat ik onrustig ben zeker deze oefening herhalen.Dank je wel voor je vraag.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Winny 2 jaar geleden geplaatst
Ik ben hieraan begonnen omdat ik dacht geen doel in het leven te hebben. Dag 1: opgestaan om 6u 's morgens, maar ik was nog zo moe dat ik nog te lang in de zetel bleef hangen en zo ook de tijd verloren was. Ik heb gisterenavond wel de online masterclass bijgewoond en daarin werd me duidelijk dat ik alvast wel een doel heb. Mijn huishoudelijke taken op orde krijgen en houden, dat is mijn grootste prioriteit momenteel. Ik wil nog zoveel andere leuke dingen doen, maar heb altijd het gevoel geen tijd te hebben want mijn huishouden is meestal een puinhoop. Dus ik begin aan de eerste berg. De avond van dag 1 op tijd gaan slapen om op dag 2 vol energie en productief om 6u aan mijn dag te kunnen beginnen. Want als ik 's morgens al mijn huishoudelijke taken op orde breng, blijft er automatisch na de middag en 's avonds tijd over om door te brengen met gezin en hond en dat is mijn doel. 
De productiviteit op dag 2 is ondertussen gelukt, maar zal ik posten bij dag 2 ;-) 
reactie op @winny3:
Leroy Seijdel Dank voor het delen @winny3! Succes met dag 2! 😄👍
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Roose 2 jaar geleden geplaatst
Vroeg opstaan doe ik al omdat ik veel tijd nodig heb om wakker te worden en toch op tijd op m'n werk te belanden, dus mijn doel om toch uitgerust aan de dag te kunnen beginnen: vroeger gaan slapen! Nu meestal pas om 23:00 uur het licht uit, ik wil dit op z'n minst terugbrengen naar 22:30 uur.

De reden dat ik dit nog niet gedaan heb, is waarschijnlijk gemakzucht: denken dat ik toch nog niet zo moe ben, maar de volgende ochtend heb ik er last van dat we toch nog een aflevering hebben gekeken.

Om mijn doel te behalen, kan ik vandaag de eerste kleine stap zetten: op z'n minst 5 minuten eerder het licht uit, dus op z'n laatst om 22:55 uur.
In zes stappen kan ik mijn doel al behalen, dus een realistisch en bereikbaar doel!
Maar, ik moet het wel elke dag doorzetten, anders haal ik het niet of moet ik grotere stappen nemen.

Op de lange termijn heb ik nog veel meer en ambitieuzere doelen, maar ik probeer klein te starten.

Verder ben ik erg benieuwd naar stap 2 en eigenlijk wilde ik al spieken, maar dan zou ik mezelf alweer voorbij rennen en daar wil ik mee stoppen: het is nu nu en me druk maken om morgen, is vandaag een dag te vroeg!
reactie op @john81:
Sharon De Groot Hey John, hoe gaat ie?
2 jaar geleden

Beantwoorden

John Roose Hey Sharon,

Het gaat prima!
Gisteravond was een échte challenge, want op m'n trainingsavond verlies ik mezelf nog weleens in de tijd...
Maar ondanks dat ik toch iets te laat naar m'n zin gestopt ben met spelen, lag ik uiteindelijk volgens plan om 22:35 uur in bed met het licht uit.
Vanavond hoop ik al de laatste stap te zetten naar m'n doel, namelijk het licht uit om 22:30 uur.
Mocht dat vanavond al lukken, kan ik meteen het stukje discipline al uitbouwen, want ik wil het uiteraard wel gewoon elke avond volhouden!
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
anouk 2 jaar geleden geplaatst
Dag 1. Mijn doel is om mijn examen epidemiologie te halen op 26 oktober. 

Mijn valkuilen zijn: te lang in mijn bed blijven liggen, te veel werken, Netflix en niet durven starten. Ik heb het studeren erg vaak uitgesteld en dus wordt de periode dat ik kan studeren steeds kleiner. 

Tijd om hier wat aan te gaan doen. Mijn 1 minuut challenge is om 8:00 naar de Bieb te gaan (weg van alle afleidingen) en 5 punten af te vinken in de online leeromgeving. 

Ik heb al 1 dienst kunnen ruilen met een collega en ben vandaag vroeg opgestaan. Ik zit nu nog niet in de bieb. Vanaf morgen ga ik de 1 minuut challenge ook in de bieb beginnen :)
reactie op @anouk17:
Anne-Marie van Hees Hallo Anouk en heb je je examen gehaald? 
2 jaar geleden

Beantwoorden

anouk Hoi Anne-Marie, 

Ik heb mijn examen nèt niet gehaald. Ik was uiteindelijk iets te laat begonnen. Ik heb van de ervaring geleerd en de 1 minuut challenge heeft mij wel een heel eind op weg geholpen. Ik pas hem nu toe op mijn nieuwe vakken (vanaf het begin en met kleinere stappen). 
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Patricia 2 jaar geleden geplaatst
Beste Leroy, 

Je filmpje geeft precies mijn valkuilen weer. Vanaf vandaag ga ik elke dag minimaal 10 minuten tijd maken voor deze challenge! 

Mijn doel voor vandaag is orde scheppen in mijn to do lijsten en nadenken over haalbare doelen voor de rest van dit jaar.

Froukje Keuning 2 jaar geleden geplaatst
Dag uit mijn leven
Mediteren 
Voeding
Community
Studie
Housekeeping
Lezen
Wandelen
Fietsen
Myriam 2 jaar geleden geplaatst
Dag 1: Hoewel het deze dagen superdruk is, kinderen en kleinkinderen bij ons op vakantie, heb ik me toch aan mijn planning gehouden. 1 stapeltje van de papieren die op tafel liggen echt opgeruimd. Zolang de kinderen hier zijn, stel ik mijn dagelijkse doelen niet te groot. Het komt er anders toch niet van en het belangrijkste is dat ik iets doe, dat geeft een tevreden gevoel.
Marieke 2 jaar geleden geplaatst
Vorig jaar met mijn doel begonnen, maar nu ik geen vaste baan heb en dus zeeën van tijd, doe je eigenlijk minder. Ik ben weer opnieuw begonnen.

Vorig jaar het boek: Nooit meer te druk gelezen. Je hebt het altijd druk, maar waarmee? Dit valt vaak mee. Je zit veel op je telefoon, je leest mail, maar bent weer afgeleid door een briefje, een opmerking, een geluid. First things first.


Vandaag ga ik verder met het doel een opgeruimd huis: Alles een vaste plek geven en dit oefenen en doorgeven aan de rest van het gezin. Dan is het al een stuk gezelliger!
reactie op @marieke70:
Stéph Beste,

Ik denk dat je doel nu ook redelijk vaag is. Het huis opruimen kan op heel veel verschillende manieren. Wil je je huis kuisen, zoals je elke week doet? Wil je het stof van plekjes halen die je normaal niet bereikt bij een normaal schoonmaakbeurt? Ga je al je kasten leegmaken en van kop tot teen kuisen? Ga je het huis herinrichten of zelf schilderen? Als je iets concreter wordt hierin, dan zal je huis er pico bello uitzien!

mvg
2 jaar geleden

Beantwoorden

Marieke Beste Steph,

Daar heb je een punt. Ik heb het aangepast.
Elke dag 15 minuten lezen
Elke dag 10 minuten opruimen. En dat is niet schoonmaken, maar de poststapel uitzoeken, knipsels lezen en de woonkamer op orde.

Weekdoel: gang, trap en eetkamer opgeruimd houden.
Dit een maand volhouden
Vanaf volgende maand een ruimte toevoegen.
Zo leren de kinderen met mij de structuur van het opruimen, (alles vaste plek) en dingen terug vinden.
Groetjes
2 jaar geleden

Beantwoorden

sas zwarts hoe gaat het nu met jou en je doel?
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Mireille 2 jaar geleden geplaatst
Dag 1: doel ochtend ritueel ipad doorbreken.Ik zat in de ochtend meestal te ontbijten met tablet voor mijn neus om alles te checken.Gevolg dat ik suf of maar net op tijd naar werk vertrok of weer spullen vergeten was.mijn 1 minuut actie is ontbijten en daarna rustig alles overlopen dat ik heb voor werk en dan pas even op tablet mail enzo checken.
Het is vanochtend minder hectisch geweest en ik ben rustig zonder stress naar werk gegaan waar ik mijn focus en concentratie kunnen behouden heb.
Stéph 2 jaar geleden geplaatst
Hey,
Ik ben Stéphanie en ik heb gemerkt dat ik al de mails van vorige week in het mapje 'belangrijk' heb gestoken, en de 1minute challenge al voorbij zou moeten zijn voor mij. Dus hier begint mijn uitstelgedrag weer. Ik ben dus vandaag begonnen met dag 1. 

Ik merk op dat ik verschillende doelen willen bereiken omdat ik mezelf een beetje kwijt ben geraakt. Ik geloof erin dat de doelen die ik allemaal voor mezelf heb gesteld, mij terug mijn eigen persoon laten worden, en ik dan oprecht gelukkiger wordt (als ik volhoudt natuurlijk).

Het belangrijkste doel op dit moment is voor mij slagen als industrieel ingenieur. Het is dus eigenlijk een doel dat ik op 4 jaar wil bereiken, maar ik wil natuurlijk beginnen met mijn eerste jaar.

Ik heb om de 2 weken testen en ik heb reeds een test chemie achter de rug waarvan ik de punten nog niet weet. Woensdag heb ik mijn volgende test van wiskunde. Wat ik vandaag kan doen om te slagen: leren voor mijn test wiskunde. Dit weekend was het een verlengd weekend en ik heb elke dag de uren bijgehouden hoeveel ik heb gestudeerd. Ik heb elke dag (tot nu toe 3 dagen) 5u wiskunde gestudeerd. De manier waarop ik studeer speelt hier natuurlijk ook een rol. Ik maak heel veel oefeningen en controleer ze achteraf.

Nu ik klaar ben met dag 1, ga ik me focussen op wiskunde :)

DOEL: Slagen 1ste jaar industrieel ingenieur
VANDAAG: Wiskunde studeren voor test van woensdag
maja 2 jaar geleden geplaatst
Hi,
Mijn belangrijkste doel is om weer te gaan schrijven en leren componeren-A1.
Ik heb het te druk en geen tijd voor deze dingen-A2.
Weer te gaan schrijven en leren muziek maken-B.
Vandaag ga ik beginnen met schrijven (1 minuut actie)-C.
Succes iedereen!
Jonas t 2 jaar geleden geplaatst
Hoi iedereen,

Vandaag mijn eerste 1-minuut challenge behaald!
Doel: Elke dag 1 afspraak plannen met een prospect om mijn vastgoedportefeuille uit te breiden.
Wat moet ik hiervoor doen: BELLEN BELLEN BELLEN...
Wat ik altijd uitstel want de mensen die hun huis willen verkopen krijgen wel 30 van die vervelende telefoontjes van collega-makelaars 'die de beste zijn en hun huis gaan verkopen..' Dan kom ik, jong, ambitieus met een groot ondernemingshart en de kennis om de mensen ECHT te helpen. Maar hoe leg je dat uit? Hoe overtuig ik ze toch om mij niet af te snauwen zoals alle andere? Ik stelde het meer en meer uit tot NU!
Ik heb mijn eerste dag goed doorstaan. Heb een 7-tal prospecten gebeld tussen 11u30 en 12u30. Dat was wel later of gepland omdat ik aan het uitstellen was! JAWEL, toch heb ik het gedaan en wat een fijn gevoel gaf dit teweeg!
Ik kon zelfs 2 afspraken plannen, nog 5 te gaan en mijn eerste week wordt zo voor mezelf een succes!
Comments are welcome!
Succes iedereen met de week!
Mady t 2 jaar geleden geplaatst
Hallo Leroy,

Mijn doel op dit moment is om mijn eindevaluatie uitgetypt en doorgemaild te hebben, dinsdag heb ik er een gesprek over. 

Vandaag schrijf ik alvast al 1 pagina.

groeten
Hajar 2 jaar geleden geplaatst
Mijn doel is structuur aanbrengen in het vinden van een baan. Doe nu nog te vaak alleen iets als ik er zin in heb hetgeen te weinig is. Doel is 3 of 4 x per week een dagdeel volledig hieraan te wijden in plaats van af en toe een uurtje en zonder onderbrekingen of afleidingen.
Ik ga beginnen met een (begin van een) planning te maken vandaag!
Erna Keuppens 2 jaar geleden geplaatst
Mijn eerste doel is op te ruimen: bureau, kamer, de tuin. Ruimte maken dat ik me niet blijf ergeren aan die taken waar ik maar niet toe kom. En daarna met een geordende omgeving aan een volgend doel beginnen, nl. mijn cursus doornemen.
Ik pak zo dadelijk mijn bureau aan en straks ga ik de tuin in om nog wat spullen weg te zetten en de planten in de serre te zetten om ze te overwinteren.
Erna Keuppens 2 jaar geleden geplaatst
Ik heb eergisteren, dag 1 dus, niet alles gedaan van wat ik dacht te doen. Enerzijds omdat mijn doel te groot was voor de tijd die ik maar had en anderzijds andere dingen tussengekomen.
Maar gisteren verder gewerkt  om mijn vooropgestelde doelen dan toch verder af te maken. 
Dus heel hard gewerkt in het weekend. Moe maar toch tevreden met wat ik gedaan heb.
sas zwarts 2 jaar geleden geplaatst
 van mijn vele doelen was facebook/computer gebruik er 1 van , om meer tijd vrij te maken voor de andere doelen heb ik daarom een (voor mij) drastische beslissing genomen om facebook van mijn tel te verwijderen . nu heb ik tijd over  oor mijn echt nuttige doelen 🤣
Froukje Keuning 2 jaar geleden geplaatst
Vandaag heb ik ze al gedeeld op een andere plek. 
Wil het nog wel een keer doen?
Waarom bestaat deze topic in 2019?
Matti Zenden 2 jaar geleden geplaatst
Mijn doel is de administratie en facturering op orde brengen EN houden! Elk jaar loop ik weer tegen de eindejaarssprint van opdrachten die af moeten en blijft dit liggen. Ik heb een stappenplan opgesteld van wat er nog moet gebeuren, en ik heb me voorgenomen er 15 minuten aan te besteden en dan een pauze in te lassen. Daarna weer 15 minuten enz. Dat maakt de stappen kleiner.
Carolien R 2 jaar geleden geplaatst
Mijn doel is om in de avonden dat ik vrij ben minder voor de tv te gaan hangen en boeken lezen over persoonlijke ontwikkeling of die mij inzicht geven.

Meestal blijf ik na het nieuws voor de tv hangen, maar wil graag wat nuttigs doen met mijn avonden en geïnspireerd blijven.

1 minuut actie: Na het nieuws mijn boek pakken en in mijn comfore stoel gaan zitten en daar het boek lezen 1 hoofdstuk per keer, en daarna de tv pas weer aan te zetten.  
Wendy Wolde 2 jaar geleden geplaatst
Alvast bedankt voor dag 1.  Ik wil graag aan mijn jaardoelstelling gaan werken en dat is een goed en fijn bestuur(Team) samenstellen voor onze stichting. Mijn actie voor vandaag is een vergadering initiëren en dit delen bespreken met de al aanwezige leden. Op de agenda van deze vergadering komt, met elkaar onderzoeken wat is er precies nodig voor een goed bestuur(Team). Welke kwaliteiten zijn al in huis? welke missen we nog?
Marita Tap 2 jaar geleden geplaatst
DAG 1: 1 MINUUT

A1: Wat voor doel wil jij oppakken waar je veel te weinig of niets mee hebt gedaan de laatste tijd? (noteer je belangrijkste doel)
Een gezonde leefstijl ontwikkelen die me 30 kilo af laat vallen en een fit lijf oplevert.

Ik heb dit doel als mijn belangrijkste doel gekozen omdat het heel veel invloed gaat hebben op de uitvoering van mijn andere doelen. Het zou een geweldige overwinning zijn op mezelf als ik na al die jaren dit doel bereik. Daarnaast maakt het zichtbaar voor de buitenwereld dat ik vooruitgang boek, dat ik mezelf kan helpen en dat geeft meer vertrouwen dat ik ook anderen kan helpen. Plus het zou me heel veel zelfvertrouwen opleveren, wat ook weer handig is bij het behalen van mijn andere doelen! Een grotere eigenwaarde is al een doel op zich ;)


A2: Wat is de reden dat je dit tot nu toe niet hebt gedaan? Wat houdt je tegen?
Gebrek aan energie (vicieuze cirkel), niet voor mezelf zorgen, uitstellen, morgen begin ik, comfortzone, niet echt voor mezelf gekozen tot nu.

B: Wat is jouw belangrijkste doel? (Herhalen)
30 kilo of meer afvallen en een fit lijf door het creëren van een gezonde leefstijl.

C: Welke kleine stap kun je VANDAAG zetten in de richting van je belangrijkste doel?
Het is nu al bijna bedtijd, maar ik kan de dag nog afsluiten met een glas water, goed tanden poetsen en een dankbaarheidsoefening voor het slapen.
reactie op @maritatap:
Marita Tap Nou m`n 1 minuut doel gehaald hoor gister :P
Ik zit vooral 's avonds op dit platform, maar voor deze challenge is het wel handiger om de vragen 's ochtends te beantwoorden merk ik.
Dus nu video van dag 2 kijken, morgen ochtend de vragen beantwoorden, morgen avond reflecteren!
Ik zeg ik heb een plan :D
2 jaar geleden

Beantwoorden

Froukje Keuning 2 jaar geleden geplaatst
Leerdoelen  14-02-2019

Hierbij deel ik de volgende drie leerdoelen voor mijn studie.
Ik heb onderstaande leerdoelen gekozen, omdat ze actueel voor mij zijn.
Nu nog per leerdoel 10 acties (1 minuut) opschrijven.

⏳ Grenzen stellen in behulpzaamheid naar anderen toe
⏳ Luisteren o.a. actieve luisterhouding
⏳ Structuur aanbrengen in de dag
Froukje Keuning 2 jaar geleden geplaatst
Acties per leerdoel 17-2-2019

⏳ Grenzen stellen in behulpzaamheid naar anderen toe 
Werk naar mij toe trekken cq. delegeren
Is de hulpvraag relevant wie verantwoordelijk 
Afvragen kan ik aan de hulpvraag voldoen 
Ja zeggen 100% achter beslissing staan 
Bij twijfel niet doen en opnieuw beginnen 
Duidelijk nee zeggen en doen 
Voel ik mijn grens 
Oog krijgen voor mijn eigen behoeftes 
Gevoelens toestaan en ervaren 
Grenzen aanvaren en aangeven 

⏳ Luisteren o.a. actieve luisterhouding 
Luisteren wat de ander zegt 
Wat bedoelt de ander 
Wat zegt de ander en wat bedoelt de ander niet 
Let op non-verbaal gedrag 
Letten op mijn zit- en luisterhouding 
Doorvragen als er iets niet duidelijk is 
De ander uit laten praten en de ruimte te geven 
Samenvatten wat de ander zegt en checken of ik het begrepen heb 
Oprechte belangstelling cq. medeleven tonen 
Begrijpen en aanvoelen cq. verplaatsen in de ander 

⏳ Structuur aanbrengen in de dag
30 minuten eerder op staan 7:00 i.p.v. 7:30
Voor ontbijt mediteren 
Agenda checken afspraken  
Dagelijkse planning 
Regelmaat inbrengen 
Bewegen & Ontspannen 
Eten drinken etc. 
Studie 5 bladzijden lezen notities maken  
Huishouding taak van de dag 
Dagafsluiting slapen 
Froukje Keuning 2 jaar geleden geplaatst
18-02-2019

❤️ Bij bovenstaande leerdoelen 10 acties in frame gezet met bijbehorende competenties en prestatie-indicatoren volgens opleiding.
🐾 Geef concreet aan waarom je nu aan dit leerdoel wilt werken? 
Per leerdoel beantwoorden en uitwerken.
Dat weet maar hoe schrijf ik het op.
Sagal Bulhan 2 jaar geleden geplaatst
Ik begin vandaag.....spannend....dubbel gevoel.....weet niet goed welk doel als 1 te nemen. Lig nog in bed. Zie de berg, kan ik het, kom ik er wel?  Ik begin nu gewoon uit bed te rollen . Doe licht aan en printer. Alarm snoozed voor 2x maar ik was al wakker voor.  Ik ga als stap 1 mijn 1 werkboek uitprinten. Ik wens mijzelf succes en yes we can
Sagal Bulhan 2 jaar geleden geplaatst
Starting Today.....

De 1 minute challenge is bij dag 3 en ik bij 1 oeps....
Ik probeer mij te herpakken en via mobiel lukt niet altijd reactie te plaatsen.
Ik vind jammer dat het zo gelopen is en probeer nu in te halen.

A: DOEL= Elke dag 1 hoofdstuk verbeteren van mijn werkstuk
A2: REDEN = Ik zie er tegenop, Ik denk dat ik het niet alleen kan, Ik heb faalangst
B: HERHALEN= ELKE DAG 1 HOOFDSTUK VERBETEREN VAN MIJN WERKSTUK
C: VANDAAG= om 13:00 MINDSET opdracht, ERVARING delen, START TODAY😁🙈
Froukje Keuning 2 jaar geleden geplaatst
Gisteren heb ik besloten om mijn doel eigen zaak te starten aan de wilgen te hangen.
I.v.m. gezondheidsredenen is het nog te vroeg.
Volgend jaar ga ik er zeker voor. 
Sophie Ligtenstein 2 jaar geleden geplaatst
Dank voor het filmpje! nuttig!

Mijn eerste wens om te verbeteren is het drinken van minimaal 2.5L water/thee per dag.
Ik drink vaak veel te weinig, en dat terwijl ik medicijnen waarbij ik juist genoeg moet drinken
en bovendien ook veel sport. Weinig drinken resulteert bij mij in hoofdpijn, concentratieverlies,
moeheid etc. 
reactie op @sophie28:
Thomas Dag Sophie

Is het gelukt? In begin (nu meer dan anderhalf jaar geleden) gebruikte ik zelfs een "smart" drinkfles om mij te doen drinken. Nu lukt het, al merk ik dat zo'n app (hoe idioot het ook klinkt) wel helpt om bij te houden dat je effectief blijft voldoende water drinken. 

Thomas
1 jaar geleden

Beantwoorden

Gisela 1 jaar geleden geplaatst
Ik ben Gisela . Mijn doel is alle spullen die overbodig zijn weg te doen . Door samen wonen met mijn partner zijn er zoveel spullen die we niet gebruiken . En dan pas het nieuwe doel .
reactie op @gisela4:
VICKY VEN Gisela

Ontspullen maakt ruimte voor nieuwe dingen, ben ik ook mee bezig. een kast of schuif opruimen is al een begin.
1 jaar geleden

Beantwoorden

VICKY VEN 1 jaar geleden geplaatst
Waar ik op dag 1 wil mee starten. ik wil eind deze maand mijn nieuwe website online hebben. 

Dus start ik vandaag met het verzamelen van mijn notities van de webpagina " Over Vicky"

Vanaf nu 3 x koffie /week i.p.v. elke dag eentje. Koffie is voor mij een vorm van vlucht om maar niet te beginnen aan wat van belang is, ik verlies door koffie mijn focus omdat het een negatieve invloed heeft op mijn geheugen.
Thomas 1 jaar geleden geplaatst
Ik had de 1 minuut-actie gevolgd, maar ik moet schromelijk toegeven dat ik op een gegeven moment ben hervallen. Of tenminste gestopt, maar dat is hetzelfde. Daarom post ik het bericht hier, kwestie van wat sociale druk van jullie te krijgen ;-)

Ik wil werken aan mijn gezondheid en dat begint met voldoende water drinken - elke dag. Dat lukt al aardig, al gebruik ik nog altijd een app om mij aan te sporen. Ken uzelf...

Nu wil ik hier niet "wachten" tot het een gewoonte is, maar ondertussen andere zaken gaan combineren, namelijk elke middag van de werkweek een activiteit organiseren (2x/week half uurtje lopen en 2x/week uurtje gaan wandelen).

Tot slot heb ik besloten NIET meer te snoepen. En dat gaat ook al super ;-)

Om dat bij te houden en het overzicht te bewaren, gebruik ik dagelijks een app. En elke week ik het volhou, sluit ik af met een feestmoment, kwestie dat ik er de moed in hou om door te gaan.

Nu ZAL het lukken. Ik wil hiervan een gewoonte maken. 7 september post ik hier dat het mij gelukt is. 💪 
reactie op @thomas42:
Thomas Zoals beloofd, wel iets later dan gezegd, een kleine update. Is het mij gelukt? Helaas. Ik wil te veel doen op hetzelfde moment, terwijl het al "lastig" genoeg is om je één gewoonte aan te leren.

(Ondertussen staat Leroy mij aan te kijken met een blik "I told you so" ;-) )

Weer een les geleerd...
1 jaar geleden

Beantwoorden

Klaske Meester 1 jaar geleden geplaatst
Het voelt goed om hier mee aan de slag te zijn. Mijn belangrijkste doel op dit moment is als volgt:
"Ik maak een taak voor zover mogelijk af, alvorens ik een nieuwe taak start.

Door mijn huis en op mijn werkplek is een groot spoor te vinden van allerlei taken die half zijn gedaan. Hier word ik heel onrustig van en het is een chaos in huis. Ik wil mijn taak voor zover mogelijk afronden en mocht dit niet lukken, wil ik inplannen wanneer ik de taak alsnog kan afronden. Dit om te voorkomen dat er halve projecten en taken blijven liggen en mij gaan irriteren. Mijn eerste stap zal zijn om direct de spullen om te ruimen die ik heb gebruikt tijdens een taak.   
Jelle Wantens 1 jaar geleden geplaatst
Ik volg nu al een tijdje de 1 minuut community. Ik vind het super!
Ben al een paar keer met de neus op de feiten geduwd.

Ik had me voor genomen om in de maand augustus hier actief mee aan de slag te gaan.

Op gebied van Geld had ik me voor genomen om 250 euro te sparen. Dit is gelukt. 

Op gebied van gezondheid had ik voorgenomen om gezonder te leven. 
Dit is niet gelukt. 

Ik kom niet altijd toe tot actie! Veel nadenken in mijn hoofd. en dan uiteindelijk aan veel beginnen maar uit eindelijk niets afwerken/doen.

Deze avond ga ik sporten en een planning opmaken.

Barber Brinkman 1 jaar geleden geplaatst
Bekende valkuilen Leroy, gelukkig ben ik de meeste wel de baas, echter niet altijd, dus probeer ik altijd extra motivatie en inspiratie te vinden en ik vind dat jij het goed presenteert. 
Mijn huidige, eerste doel, dat ik hier deel, is dat Ik minder tijd wil besteden 
aan e-mails van mijn werk.

Mijn plan is om bij alle e-mails die ik verstuur, beter na te denken welke reactie ik daarop zou kunnen krijgen, om ook het aantal binnen komende e-mails te beperken.
Hier ga ik de komende dagen mee aan de slag.
Verder zal ik mijn korte en lange termijn doelen beter gaan indelen en deze, met de aandacht van ongeveer 10 minuten per dag, te realiseren.
Een doel waar ik onlangs mee ben gestart, is weer gaan sporten, althans, bewegen, fit worden.
Ik heb mij aangesloten bij 'Active Health Center' en volg een programma van 6 weken, om fitter te worden, beter om te gaan met stress en ongeveer 4-5KG afvallen.
Anders dan voorgaande pogingen, heb ik deze keer ook financieel een betere oplossing gekozen; gewoon alles in een keer betalen, dan is er ook een extra stok achter te deur, dan in maand termijnen betalen en er dus makkelijker weer mee te stoppen.
Na de 6 weken, bekijk ik het resultaat, samen met een personal trainer en maken we weer een plan voor 6 weken.
Tot nu toe sport ik 3x in de week(1 a 1,5uur) en voel ik mij (sinds 9 Augustus) al fitter 
en ben ik 1,5 kilo kwijt.
Marinda 1 jaar geleden geplaatst
1. Mijn doel is: Elke dag om 6.15 uur opstaan, zodat ik in rust wakker word en mezelf klaar kan maken, vóórdat de kinderen wakker zijn.
2. Vandaag: Dit doel heb ik eigenlijk afgelopen zondag al gesteld. Ik ben al 5 dagen om 6.15 uur (of zelfs 6.00 uur op mijn werkdagen) opgestaan en het bevalt me goed! Het geeft me meer rust/overzicht/energie voor de rest van de dag. 
Annemieke Braat 1 jaar geleden geplaatst
Mijn doel is om in deze maand 5 kilo af te vallen, door gezonder te eten.

Wat ik vandaag al kan doe is mij eetgedrag bekijken waardoor het nog niet lukt.
Gerrit 1 jaar geleden geplaatst
Ik wil een andere baan de huidige werkgever houd mij zogezegd aan het lijntje.
Ik ben wel van het uitstellen maar vaak ook snel afgeleid door mijn ADD en dan vergeet ik wel dingen.
Niet echt een goede combinatie zeg maar.
Zet ook wel wekkertjes maar vaak terugval naar routines die niet werken.
Marie Claire 1 jaar geleden geplaatst
Mijn belangrijkste doel zijn er eigenlijk 3 op dit moment. 
Ik wil graag elke dag even tijd maken om te sporten/oefeningen doen. Zodat ik in 2022  een marathon kan lopen(rennen)
Een doel op de kortere termijn is mijn computervaardigheden verbeteren zodat ik meer kans maak op de banenmarkt. Concreet betekend dat dat ik het office pakket beter onder de knie wil krijgen.
Dan komen we aan het misschien wel belangrijkste doel.........Vroeger naar bed gaan zodat ik overdag meer energie en ruimte heb waarin ik bovengenoemde doelen kan opnemen/uitvoeren. 
Ik heb hier zelfs al een schemaatje voor gemaakt. 😃 en alarmen voor ingesteld.
Vincent 1 jaar geleden geplaatst
Mijn belangrijkste doel is om mijn conditie zo te verbeteren dat ik met gemak een uur kan trimmen.
Mijn eerste kleine stap van een minuut die ik vandaag al kan doen is om 1 minuut touwtje te springen
cindy 1 jaar geleden geplaatst
hallo
mijn belangrijkste doel is om die 1 minuut challenge te doen  ik ben al met een dag vertraging begonnen maar heb nu toch de video bekeken 
ik heb geen idee wat mijn doelen zijn heb zoveel dingen waar ik mee bezig ben maar niet in vooruit geraak dus nemen we dit onderdeel maar als eerste doel dit 7 dagen vol houden  en afwerken .  hoe het komt dat ik het neit eerder doe is uitstel gedrag  en uitvluchten zoeken
dus gaan we deze challenge afwerken
stap 1 is video bekeken en vandaag nog video 2 bekijken
grtjs cindy
Anne-Marie van Hees 11 maanden geleden geplaatst
Mijn belangrijkste doel vandaag is duidelijk mijn grenzen aangeven. Wat ik vandaag eraan kan doen is in elke communicatie die ik vandaag heb dit werkelijk neer te zetten. 
John Aerts 11 maanden geleden geplaatst
Mijn belangrijkste doel is om over een jaar workshops te geven aan leerkrachten. Ik vind het super spannend om voor groepen te staan. Ik begeleid op dit moment veel kinderen op school met goede resultaten. Ik wil mijn ervaringen graag met meerdere mensen delen zodat meer mensen kinderen op een fijne manier nabij kunnen zijn in hun proces van groei en ontwikkeling. 
Mijn eerste stap op weg naar mijn doel is om me dagelijks uit te gaan spreken en mijn ervaringen hier te gaan delen.
Kim 11 maanden geleden geplaatst
Ik ben op zoek naar ander werk. Ik wil op een dag teveel dingen doen: vacatures bekijken, voorbereiden op een examen voor een job, nadenken over spontane sollicitaties... Ik ga me nu vooral foucussen voor dat examen. Hiervoor moet ik een bundel wetteksten doornemen. Vandaag al een deel gedaan maar niet zoveel als ik zou willen. Ik denk vooral dat focussen belangrijk is, echt tijdstippen vastleggen en daar aan houden.
Suzanne 7 maanden geleden geplaatst
Doel:
Nieuw werk vinden wat echt bij me past. Na 10 jaar reis wereld moeten stoppen vanwege corona. Jezelf opnieuw leren kennen is spannend en lastig. Daardoor vertoon ik uitstel gedrag. 

Stappen:
Dag 1: opschrijven waar je energie van krijgt.
Dag 2: wat zijn je positieve karaktereigenschappen op werkgebied  
Dag 3: UWV bellen om het omscholingsbeleid/mogelijkheden op te vragen. Kom ik in aanmerking hiervoor?
Dag 4: alles op een rijtje zetten stap 1 tot 3. Conclusie?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 22 May 2018 om 08:28
Aantal lezers 632
Aantal reacties 193